Fr._Michael_Orsi_3-810x500.jpg

Na budúci mesiac sa na Floride uskutoční veľké stretnutie zástancov života s otcom Orsim

21
Kultúra života
V článku sa dočítate:
  • Summit Law of Life Summit organizuje druhý ročník v meste Naples na Floride.
  • Podujatie zamerané na podporu komunity a vzťahy na národnej úrovni.
  • Skupina zástancov života sa snaží posilniť stratégiu a koordináciu hnutia za život.
  • Pro-life aktivisti sa stretávajú na konferencii, aby spoločne bojovali proti potratom.

Summit Law of Life Summit organizuje v dňoch 20. - 24. marca v kostole New Hope v meste Naples na Floride svoj druhý ročník stretnutia a summitu, na ktorom sa stretnú angažovaní zástancovia života, aby sa dozvedeli o stratégiách účinnejšieho presadzovania kultúry ochrany života, aby sa o nich spoločne porozprávali a zdokonalili ich.

Podujatia Law of Life Summit sú zamerané na podporu komunity a “atmosféry kamarátstva, ktorá podporuje vzťahy na národnej úrovni, zjednocuje organizácie a obhajcov” a “dodáva energiu pro-life aktivistom”, aby “ovplyvnili pro-life legislatívu, médiá, organizácie v prvej línii a v konečnom dôsledku aj našu kultúru.Vzhľadom na to, že potratová lobby po páde rozsudku Roe v. Wade uplatňuje viacnásobný prístup s cieľom zachovať prístup k potratom a dosahuje znepokojujúce úspechy s ústavnými dodatkami štátov, skupina považuje za nevyhnutné posilniť stratégiu a koordináciu hnutia za život, aby sa vyrovnalo opozícii.

Napoleonské podujatie, druhé svojho druhu v meste, bude obsahovať rôzne školenia, vzdelávacie a bohoslužobné exkurzie, ako aj panelové diskusie, workshopy a rečníkov, ktorí sa budú zaoberať všetkým od kampaní cez poradenstvo na chodníkoch až po právny a mediálny rozmer pro-life problematiky. Medzi témami budú aj osvedčené postupy pre pro-life tehotenské centrá a účastníci budú mať možnosť navštíviť skutočnú pôrodnicu a na vlastné oči sa presvedčiť, akú pomoc poskytujú ženám, ktoré čelia krízovému tehotenstvu.

“Je to neuveriteľná príležitosť dodať ľuďom energiu a motivovať ich, aby sa viac zapojili do pro-life hnutia a neboli len spokojní, pretože Roe bola zrušená,” povedala pre LifeSiteNews Linda Freire, manažérka regionálnych programov organizácie Sidewalk Advocates for Life. “Som nadšená, že sa môžem s ľuďmi podeliť o účinnosť filozofie pomoci organizácie Sidewalk Advocates for Life, s úžasnými príkladmi z miesta, kde žijem a pracujem na južnej Floride – vrátane trvalého zatvorenia potratového zariadenia, čiastočne vďaka vytrvalej, pokojnej a modlitebnej prítomnosti organizácie Sidewalk Advocates. Už sa neviem dočkať, kedy sa so všetkými stretneme, aby sme spoločne tvorili stratégie a spolupracovali na tom, ako môže hnutie za život rásť a osloviť srdcia a mysle ešte väčšieho počtu žien a rodín, ktoré uvažujú o potrate.”

Úplný zoznam rečníkov ešte nebol zverejnený, ale medzi zatiaľ potvrdenými rečníkmi sú Fr. Michael Orsi, duchovný poradca Akcie za život; Lisa Barnetteová, výkonná producentka ďalšieho filmu pro-life líderky Abby Johnsonovej’Nemysliteľné; Scott Baier a Pam Stenzelová z Community Pregnancy Clinics v Neapole; výkonný riaditeľ First Care Women’s Clinic Beau Heyman; senior riaditeľka Leadership Institute pre koalície Dena Espenscheid; zakladateľka a prezidentka Choose Life Marketing Nelly Roach; a Nate Robertson a Linda Freire z organizácie Sidewalk Advocates for Life.

Jean Marie Davis, výkonná riaditeľka Branches Pregnancy Resource Center vo Vermonte, bude špeciálnym hosťom podujatia. Na Pochode za život 2024 sa Davisová podelila o svoj príbeh o tom, ako sa stala obeťou obchodovania s ľuďmi, keď mala len dva roky, čo ju nasmerovalo na životnú dráhu strašného zneužívania, po ktorom nakoniec zostala tehotná a bez domova – až kým sa jej cesty neskrížili s Phyllis Phelpsovou, vďaka ktorej zmenila svoj život a začala sa venovať život potvrdzujúcim alternatívam k potratom a podpore žien v núdzi.

“Summit Zákona života je dôležitou príležitosťou otvoriť ľuďom’oči pre realitu post-Roe Ameriky,” povedal Nate Robertson, viceprezident organizácie Sidewalk Advocates for Life. “S ozbrojeným ministerstvom spravodlivosti, zavádzajúcimi volebnými opatreniami v štátnych voľbách po celej krajine a guvernérmi štátov, ktoré sú cieľom potratov, ktorí robia reklamu za hranicami štátu, potrebujeme, aby ľudia pochopili, že hnutie za záchranu životov a ukončenie potratov sa neskončilo s rozhodnutím Dobbs. Musíme spolupracovať viac ako kedykoľvek predtým. Musíme osloviť ženy viac ako kedykoľvek predtým. Musíme byť ostražitejší a prispôsobivejší ako kedykoľvek predtým, aby sme sa mohli spojiť s ľuďmi zraniteľnými potratmi a ponúknuť im skutočnú pomoc a nádej, ktorú potrebujú na to, aby opustili potratové zariadenie a vybrali si život."”

“Summit je príležitosťou pre pro-life lídrov z celej krajiny, aby načerpali nové sily s podobne zmýšľajúcimi ľuďmi na slnečnej juhozápadnej Floride,” povedal o. Orsi povedal pre LifeSiteNews. “Hosťujúci rečníci sa podelia o svoje príbehy a nápady, ako vytvoriť kultúru života v ére po Roeovej a teraz Dobbsovej. Osobitne zdôrazním dôležitosť spolupráce pro-life skupín, aby zhromaždili zdroje pre výzvy, ktoré sú predkladané v rôznych štátoch nášho národa.”

“Teraz si viac ako kedykoľvek predtým musíme uvedomiť, že celá politika je lokálna, tak lokálna ako každé ľudské srdce,” zdôraznil. “Je to evanjelium a nie ultrazvuk, ktorý vyhrá bitku za život tým, že zmení srdcia! Preto’ide predovšetkým o náboženské rekolekcie […] trojdňový zážitok bude budovať vzťahy, intelektuálne stimulovať a pomáhať účastníkom v ich duchovnom živote.”

Pr. Orsi dodal, že v záverečný deň konferencie sa k nemu pripojí pastor Grant Thigpen z New Hope Church v “diskusii týkajúcej sa budúceho smerovania pro-life hnutia” a výzvy na “podporu ekumenického pôsobenia v boji proti kultúre smrti, ktorá v súčasnosti preniká Amerikou.”

“V hnutí za život je potrebná jednota, možno teraz viac ako kedykoľvek predtým,” povedala Nelly Roachová. “Tieto štátne ústavné bitky predstavujú obrovskú silu, ktorá sa na nás valí. Ak nespojíme zbrane, v okamihu nás prevalcujú a naša príležitosť stavať na Dobbsovi bude pre túto a možno aj pre ďalšiu generáciu stratená.”

Dalšie podrobnosti vrátane budúcich aktualizácií a spôsobu registrácie na Pro-Life Retreat and Summit, nájdete na webovej stránke podujatia’.