TDSB-810x500.jpg

Napriek pokroku v oblasti rodičovských práv sme stále ďaleko od reformy verejných škôl

15
Neutral
V článku sa dočítate:
  • Radikalizácia školských osnov sa stane volebnou témou.
  • Učitelia šíria LGBT ideológiu a rodovú ideológiu medzi žiakov.
  • Nová príručka TDSB hovorí o nadradenosti bielej rasy.
  • Učitelia majú dekolonizovať a zameriavať sa na rasovú identitu žiakov.

Po rokoch bezvýsledných protestov a lobovania skupín za rodičovské práva sa radikalizácia kanadských štátnych školských osnov konečne stane v najbližších rokoch volebnou témou, pričom premiéri od Nového Brunswicku po Albertu predložia politiky uznávajúce rodičovské práva a predseda federálnej Konzervatívnej strany Pierre Poilievre im vyjadrí podporu. Bolo by však chybou považovať tieto pozitívne politiky za významný krok smerom k reforme verejného školského systému. 

Skutočnosť je taká, že mnohí učitelia a vychovávatelia si aj tak nájdu spôsob, ako tieto predmety žiakom priblížiť - preto musia byť rodičia ostražití. Libs z TikToku zverejnil hodiny videoklipov učiteľov, ktorí vysvetľujú, ako začleňujú LGBT a iný prebudený obsah do svojich hodín - mnohí z nich sa dali na učenie, aby podporili veci, na ktorých im záleží. Ak si chcete’prečítať len jeden mrazivý príklad, venujte 10 minút tejto nedávnej reportáži zo City Journal o nočnej more jednej imigrantskej rodiny’so všeobecne obľúbenou učiteľkou, ktorá žiakov vychovávala k rodovej ideológii - nakoniec utiekli z krajiny, aby zachránili svoju rodinu. 

Problémy so systémom verejného školstva, ak máme použiť obľúbený progresívny termín, sú systémové. Tristin Hopperová z National Post’22. februára informovala o novej príručke Toronto District School Board, ktorá sa distribuuje všetkým 20 000 učiteľom torontských verejných škôl; uvádza sa v nej, že kanadský vzdelávací systém existuje výlučne na to, aby upevňoval “nadradenosť bielej rasy”To bola pre mňa novinka - myslel som si, že progresívci veria, že vzdelávací systém existuje výlučne na podporu LGBT ideológie. Ale nenávisť voči sebe samým progresívcom zostáva bez ohľadu na to, aké úspešné je ich inštitucionálne prevzatie, a v príručke sa uvádza, že verejné školy boli “zo svojej podstaty navrhnuté v prospech dominantnej kultúry” a že samotné vzdelávanie je “koloniálna štruktúra, ktorá sústreďuje belošstvo.” 

Samozrejme, ako som už’písal, verejné školy naozaj slúžia ako nositelia oficiálnej štátnej dogmy alebo “dominantnej kultúry” – a preto teraz namiesto toho, aby sa školy otvárali modlitbou, namiesto toho celý jún vyvesujú vlajku LGBT a zamorujú vyučovanie ideológiou LGBT.  

Podľa oficiálnej príručky s názvom Facilitating Critical Conversations: “Na rase záleží—je viditeľným a dominantným identifikačným faktorom pri určovaní sociálnych, politických, ekonomických a kultúrnych skúseností ľudí”” Zameranie sa na rasovú identitu žiakov (rozmanitosť je naša sila a zámerné rozdeľovanie je naša politika!) je nevyhnutné, pretože verejné školy “musia byť aktívne dekolonizované.” Podľa príručky by sa učitelia mali pýtať sami seba: “Zamýšľam sa nad rôznymi identitami, ktoré môžu žiaci zastávať, nad tým, či sú súčasťou nejakej skupiny, nad ich pohodlím identifikovať sa ako súčasť tejto skupiny a artikulovať/vyjadrovať sa ako súčasť tejto skupiny.” 

Ako Hopper písal: “Samotná ‘kritická konverzácia’ je definovaná ako prostriedok, ktorý má žiakom priblížiť, že ‘identita a moc’ sú neoddeliteľné a že svet okolo nich je definovaný najmä ‘štruktúrami, ktoré privilegujú jedných na úkor druhých.’” Príručka skutočne informuje učiteľov, že: “nadvláda bielej rasy je štrukturálna realita, ktorá má vplyv na všetkých študentov a o ktorej sa musí v triedach, školách a komunitách diskutovať a odstraňovať ju.”Nová príručka nahrádza príručku z roku 2003, v ktorej sa o “nadvláde bielej rasy” alebo “dekolonizácii” vôbec nehovorí; – čo je dôkazom toho, ako ďaleko sme sa za 21 rokov vrátili. Minister školstva Ontária Stephen Lecce na otázku uviedol, že s tým všetkým nesúhlasí; napriek tomu sa zdá, že jeho nesúhlas nebude mať význam. 

Príručka Toronto District School Board má v jednej veci pravdu – systém je teraz “navrhnutý v prospech dominantnej kultúry.” Mýlia sa len v tom, kto má v tejto dominantnej kultúre páky moci. Nie sú to “belošskí supremacisti” – sú to”LGBT aktivisti a prebudení progresívci.