Untitled-28-810x500.png

Návrh zákona o asistovanej samovražde v Colorade berie pacientovi akúkoľvek možnosť zmeniť názor

24
Kultúra smrti
V článku sa dočítate:
  • Väčšina Američanov nevie, že Mississippi a Colorado boli prvými štátmi, ktoré dekriminalizovali potraty.
  • Coloradský zákon o lekárskej pomoci pri umieraní umožňuje zabíjanie chorých a starých ľudí.
  • Zákon tiež umožňuje zdravotným sestrám vykonávať eutanáziu a umožňuje cestovanie za účelom eutanázie.
  • Zákon tiež znižuje čakaciu lehotu na samovraždu na 48 hodín a umožňuje okamžité usmrtenie.

Väčšina Američanov z hnutia za život nevie, že prvé dva štáty, ktoré dekriminalizovali potraty za určitých okolností (napríklad pri znásilnení), boli Mississippi a Colorado. Reprezentant Dick Lamb a guvernér John Love to urobili 25. apríla 1967 v Denveri. Bolo to šesť rokov pred’rozhodnutím Najvyššieho súdu v prípade Roe v. Wade, prelomovým rozhodnutím, ktorým sa začala najväčšia genocída na západnej pologuli. Potom, keď bolo toto rozhodnutie Roeovej v roku 2022 údajne vrátené späť do štátov, poskytovatelia potratov tu v Colorade zdvojnásobili svoje úsilie v nádeji, že do svojich centier zabíjania prilákajú ľudí z iných štátov.

Nynie, v roku 2024, je toto lákanie na vraždenie iných cez hranice štátu zamerané nielen na nenarodené deti, ale dokonca aj na chorých a starých ľudí. V súčasnosti môže v Colorade každý, kto trpí nevyliečiteľnou chorobou, požiadať lekára, aby “urýchlil” jeho smrť. Ale pod vedením hlavných predkladateľov, senátorky Joann Ginalovej a poslanca Snemovne reprezentantov Kylea Browna, by návrh zákona o lekárskej pomoci pri umieraní&nbsp(MAiD) umožnil, aby toto zabíjanie slabých vykonal nielen lekár, ale dokonca aj zdravotná sestra. Okrem toho by tento návrh zákona podobný nacistickému umožnil, aby sem mohli cestovať za účelom eutanázie aj osoby, ktoré nemajú trvalý pobyt v Colorade. (Tento návrh zákona bol plíživým spôsobom predložený v deň 51. výročia rozsudku Roe v. Wade.)

PREČÍTAJTE SI: Asistovaná samovražda nikdy nie je v skutočnosti o ‘voľbe’: tu’je prečo

Ak bude schválený, coloradský zákon SB 24-068 (MAiD) by tiež zabezpečil, aby každý, kto má nevyliečiteľnú chorobu a chce sa zabiť, mal istotu, že poskytovateľzníži čakaciu lehotu medzi ústnymi žiadosťami z 15 dní na 48 hodín a umožní ošetrujúcim poskytovateľom upustiť od povinnej čakacej lehoty, ak je nepravdepodobné, že pacient prežije viac ako 48 hodín.” [Zvýraznenie pridané]

Výššie uvedená veta je absurdná z dvoch dôvodov: 1) Návrh zákona 24-068 sa snaží usmrtiť každú umierajúcu osobu, ktorá sa chystá zomrieť sama v priebehu nasledujúcich dvoch dní bez akéhokoľvek zásahu na báze eutanázie (preto slová “nepravdepodobne prežije viac ako 48 hodín.”) 2) Podľa návrhu zákona MAiD by sa Kolorádčan (alebo návštevník) mohol zabiť užitím tabletky alebo injekcie, ktorú mu dá lekár (alebo dokonca zdravotná sestra), a tento slabý pacient by o svojom osudovom rozhodnutí nemusel ani premýšľať viac ako 48 hodín.

Pôvodne som tento článok nazval Coloradský zákon o samovražde umožní dva dni “rozmýšľania,”, ale zmenil som jeho [pôvodný názov na webovej stránke] na Coloradský zákon o samovražde vylúči čas na rozmýšľanie pretože riadok návrhu zákona’o “umožnení ošetrujúcim poskytovateľom odpustiť povinnú čakaciu lehotu” zrejme naznačuje, že navrhovaná 48-hodinová čakacia lehota by sa mohla tiež skrátiť len na jednu minútu.

My, obyvatelia Colorada, by sme zrejme mohli mať pred sebou len jednu minútu rozlišovania medzi myslením na samovraždu a skutočným privolaním zdravotnej sestry s tabletkou alebo injekciou, ktorá nás zabije. Pravdepodobne by ste sa v takomto rýchlom časovom slede mohli popraviť sami bez akejkoľvek účasti rodiny, duchovných alebo dokonca lekára. (Aký “duch” podľa vás stojí za týmto návrhom zákona?)

Okrem toho, že Katolícka cirkev učí, že samovražda je smrteľný hriech a ponecháva len malú nádej na spásu, prijatie tohto zákona by bolo parodiou aj zo svetského hľadiska. Tu je dôkaz:

Psychology Today v roku 2011 vyšiel článok Dr. Steva Taylora, PhD. s názvom Skákajúci. Doktor Taylor v nej píše:

Most Golden Gate je najobľúbenejším miestom samovrážd v Spojených štátoch, možno aj na svete. Za 75 rokov od jeho otvorenia tu spáchalo samovraždu najmenej 1 300 ľudí, čo je v priemere takmer 20 ľudí ročne alebo jeden človek každých 16 dní. Most je taký obľúbený čiastočne pre svoju krásnu a romantickú polohu, ale aj preto, že je to taký bezpečný spôsob smrti. Každý skokan má 98 % šancu na úspech, čo je oveľa vyššie percento ako pri obesení, predávkovaní drogami alebo zastrelení. Most je vysoký 225 metrov a po štvorsekundovom páde dopadnú skokani do vody rýchlosťou 75 km/h, čo sa rovná nárazu nákladného auta [trucku] do steny.

PREČÍTAJTE SI: Západná kultúra ignoruje múdrosť Hippokratovej prísahy na vlastné nebezpečenstvo

Ale 2 % z týchto sanfranciských skokanov dopad do vody skutočne prežijú. Ak sa im podarí preplávať úžinu Golden Gate na breh, všetci preživší hovoria to isté. Na základe výskumu Dr. Steva Taylora’na The Jumpers a ďalších stránkach pán Ed Newman na Medium dospel k záveru, že “všetkých 29 ľudí, ktorí prežili svoj pokus o samovraždu zo sanfranciského’mosta Golden Gate Bridge, uviedlo, že svoje rozhodnutie oľutovali hneď, ako skočili.”

To je plných 100 percent. Sto percent z tých, ktorí boli vypočutí po skoku z mosta Golden Gate (a nejakým spôsobom ho prežili), oľutovalo svoje rozhodnutie “hneď ako skočili”. to ukazuje, že (odhliadnuc od katolíckej teológie) je bezohľadné, ak predstavitelia Colorada ponúkajú okamžité “riešenie” samovraždy bez obdobia na rozváženie. Áno, platí to aj v prípade nevyliečiteľnej choroby v Denveri, nielen depresie v San Franciscu.

Nespočetné množstvo ľudí po začatí vlastnej samovraždy svoje rozhodnutie ľutuje, takže SB 24-068 (MAiD) je impulzívny a nezodpovedný, dokonca aj zo sekulárneho hľadiska.

Prevzaté so súhlasom Pilgrim Priest.