Joe-Biden-1-e1707907908990-810x500.jpg

Biden sa pripojil k TikToku napriek tomu, že aplikáciu vlastnenú Čínou označil za hrozbu pre národnú bezpečnosť

14
Neutral
V článku sa dočítate:
  • Kongres musí zastaviť financovanie vojen na Ukrajine a v Izraeli zo strany Bidenovej administratívy!
  • Bidenova administratíva ignoruje bezpečnostné riziká spojené s TikTokom, ktorý je vlastnený Čínou.
  • Čínska vláda získava prístup k osobným údajom amerických používateľov TikToku.
  • Bidenovu pamäť ohrozuje jeho neschopnosť správne zaobchádzať s utajovanými dokumentmi.

Povedzte Kongresu, aby zastavil financovanie vojen na Ukrajine a v Izraeli zo strany Bidenovej administratívy

Kampaň prezidenta Joea Bidena v pondelok vzbudila pozornosť, keď oznámila nový účet na sociálnej sieti TikTok, ktorá je vo vlastníctve Číny, a to aj napriek všeobecne vyjadreným obavám, ktoré zdieľala aj jeho vlastná administratíva, pokiaľ ide o bezpečnostné riziká tejto platformy a jej údajný status ako zásterky na zber údajov pre nepriateľskú komunistickú vládu.

Kampaň to oznámila na Twitteri/X s krížovým videom, na ktorom prezident odpovedá na odľahčené otázky o Super Bowle, a odkazom na nový účet:

Na túto správu rýchlo zareagovali nielen konzervatívci, ale aj ľavicové mainstreamové médiá, ako napríklad Associated Press, ABC News, NBC News a Mediaite upozorňujú na prebiehajúcu polemiku o svojej čínskej materskej spoločnosti ByteDance’s väzbami na vládnucu Komunistickú stranu Číny (KSČ) a jej vojenské a sledovacie operácie, čo vyvolalo pretrvávajúce obavy o národnú bezpečnosť v súvislosti s prístupom čínskej vlády’k osobným údajom amerických používateľov TikTok’s.

Ako sa uvádza v správach, riaditeľ FBI Christopher Wray v Kongrese vypovedal, že TikTok “kričí obavami o národnú bezpečnosť”, pretože ide o “nástroj, ktorý je v konečnom dôsledku pod kontrolou čínskej vlády”, že sám Biden vlani podpísal legislatívu zakazujúcu jeho používanie na zariadeniach vo vlastníctve vlády a že jeho administratíva dokonca pohrozila úplným zákazom aplikácie v Spojených štátoch, ak ByteDance nepredá svoj podiel v U.americkú verziu TikToku.

Predstavitelia kampane obhajovali tento krok ako súčasť svojho záväzku “stretávať sa s voličmi tam, kde sú” a “inovovať s cieľom vytvárať obsah, ktorý bude rezonovať s kritickým publikom” a “kľúčovými voličmi”, pričom trvali na tom, že kampaň “prijíma pokročilé bezpečnostné opatrenia v súvislosti s našimi zariadeniami a zahŕňa sofistikovaný bezpečnostný protokol na zaistenie bezpečnosti.”

Hovorca Rady pre národnú bezpečnosť Bieleho domu John Kirby v pondelok pripustil, že “stále existujú obavy o národnú bezpečnosť v súvislosti s používaním TikToku na vládnych zariadeniach a nedošlo’k žiadnej zmene našej politiky, ktorá by to neumožňovala,” Fox News informoval, pričom sa odmietol vyjadriť k správnosti používania aplikácie vôbec.

Príbeh prichádza niekoľko dní po tom, čo USA. osobitný poradca ministerstva spravodlivosti Robert Hur zverejnil svoju záverečnú správu o Bidenovom’nesprávnom zaobchádzaní s utajovanými dokumentmi, v ktorej odporúčal prezidenta neobviniť sčasti preto, že jeho pamäť bola tak vážne narušená, že porota by ho považovala za príliš sympatického na potrestanie. Tento príbeh obnovil hlasné obavy demokratov o ich volebné vyhliadky, ak 81-ročného Bidena nenahradí mladší kandidát na prezidenta v roku 2024, napríklad Gavin Newsom alebo Dean Phillips.

Kolísavé celoštátne prieskumy verejnej mienky v súčasnosti dávajú očakávaného kandidáta Republikánskej strany’bývalého prezidenta Donalda Trumpa, tesne vedie tesný súboj s Bidenom, hoci voliči tiež tvrdia, že prípadné odsúdenia v rôznych prebiehajúcich súdnych procesoch s Trumpom’ich presvedčenie o jeho podpore zníži, čo stratégovia demokratov stavajú na tom, že Biden zostane pre umiernených voličov dostatočne prijateľný, aby bol znovu zvolený. Okrem toho zatiaľ nie je isté, ktorý kandidát by stratil viac hlasov v prospech nezávislého kandidáta Roberta F. Kennedyho ml.’tretej strany v prezidentských voľbách.

Povedzte Kongresu, aby zastavil Bidenovu administratívu od financovania vojen na Ukrajine a v Izraeli