Screenshot-2024-02-12-at-1.22.08-PM-e1707821993414-810x500.png

SLEDUJTE: Podpaľač podpálil historický katolícky kostol v Saskatchewane

23
Neutral
V článku sa dočítate:
  • Polícia pátra po podozrivom, ktorý podpálil katolícky kostol v meste Regina.
  • Kostol požiadal verejnosť o pomoc pri identifikácii podozrivého z útoku.
  • Útoky na katolícke kostoly sa v Kanade stali bežným javom.
  • Mediálne propagovanie neoverených tvrdení o zneužívaní detí spôsobilo tieto útoky.

Pošlite dnes Daniele Smithovej poďakovanie za nedávnu prorodinnú politiku

Polícia pátra po podozrivom po tom, čo zábery z bezpečnostných kamier zachytili muža, ktorý založil požiar v historickom katolíckom kostole v meste Regina v štáte Saskatchewan.

Kostol, farnosť Najsvätejšej sviatosti, zverejnil zábery útoku z 9. februára na sociálnych sieťach a požiadal tých, ktorí niečo vedia, aby kontaktovali policajný zbor v Regine.

Na videu je počuť, ako muž v lyžiarskej maske nadáva, zatiaľ čo z kanistra vylieva niečo, čo vyzerá ako benzín, na celý jeden zo vchodov do storočného kostola, a potom zapaľovačom tekutinu zapáli.

Aj keď na videu vidno plamene, ktoré zachvátili priestor, miestne správy uvádzajú, že hasičské posádky rýchlo zareagovali na mieste a úspešne uhasili požiar skôr, ako došlo k rozsiahlym škodám.

V aktualizovanej správe na svojej webovú stránku, farnosť Najsvätejšej Sviatosti vysvetlila, že z dôvodu podpaľačstva a “nevyhnutného čistenia,” sa nebude konať “plánovaná eucharistia” až do Popolcovej stredy.

V čase publikovania neboli k dispozícii žiadne aktualizácie týkajúce sa zatknutia alebo totožnosti podozrivého.

Čítajte: Pierre Poilievre vyzýva Trudeaua, že neodsúdil nedávne vypálenie kostolov v Kanade

Podpaľovanie a vandalizmus namierené proti katolíckym kostolom sa v Kanade stali v posledných rokoch bežným javom, pričom od roku 2021 sa terčom takýchto útokov stalo takmer 100 rôznych kostolov.

Útoky sa začali krátko po tom, čo federálna vláda a mainstreamové médiá propagovali stále nepreukázané a poburujúce tvrdenie, že stovky detí pôvodných obyvateľov boli zabité alebo nesprávne zlikvidované na miestach rezidenčných škôl, ktoré kedysi prevádzkovala katolícka cirkev.

Tvrdeniam, ktoré okrem iných propagoval aj premiér Justin Trudeau, chýbajú akékoľvek fyzické dôkazy a zakladali sa len na narušeniach pôdy zistených pomocou georadaru.

V auguste minulého roka sa totiž na jednom takomto mieste uskutočnili štvortýždňové vykopávky a neobjavili sa žiadne pozostatky.

Napriek nedostatku dôkazov Kanadská vysielacia korporácia(CBC) a iné stanice pokračovali v presadzovaní tohto príbehu, dokonca nedávno uverejnili reportáž, ktorá akoby ospravedlňovala desiatky útokov na katolícke kostoly.

Čítajte: Od roku 2021 bolo vandalmi zničených alebo vypálených takmer 100 kanadských kostolov

Pošlite Daniele Smithovej poďakovanie za dnešné prorodinné politiky