Levine-810x500.jpeg

Jediným "dôkazom" Bidenovej HHS obhajujúcim transrodové operácie je dvojstranová brožúra: správa

8
Kultúra smrti

Dvojstranová brožúra s iba deviatimi zdrojmi je zrejme jediným dôkazom, ktorým ministerstvo zdravotníctva a sociálnych služieb (HHS) zdôvodňuje svoju podporu pre neplnoleté osoby s pohlavnou zmenou, ktoré sa podrobujú trvalým operáciám a chemickým injekciám meniacim telo.

Vládny watchdog Protect the Public Trust podal žiadosť podľa zákona o slobodnom prístupe k informáciám (FOIA) o “záznamy o vedeckých dôkazoch, štúdiách a/alebo údajoch na podporu tvrdenia asistentky ministra’že ‘starostlivosť potvrdzujúca pohlavie je z lekárskeho hľadiska potrebná, bezpečná a účinná pre transrodovú a nebinárnu mládež [sic]"” a “záznamy o prieskumoch medzi lekárskymi odborníkmi týkajúcich sa hodnoty a dôležitosti ‘starostlivosti potvrdzujúcej pohlavie’ pre maloleté deti,” podľa dokumentov poskytnutých The Daily Wire.

Odkazovaný “asistent tajomníka” je asistent tajomníka HHS Richard Levine, ktorý sa teraz volá “Rachel” a sám seba označuje za ženu. Otvorene sa vyjadril, že neplnoleté osoby s pohlavnou zmenou by mali mať možnosť prijímať rozhodnutia o zmene života, aby si mohli dať pichať injekcie s drogami a nechať si odstrániť zdravé, funkčné orgány.

HHS v reakcii poskytlo dokument s názvom “Starostlivosť potvrdzujúca pohlavie a mladí ľudia”, v ktorom sa cituje štúdia Trevor Project, nátlakovej skupiny LGBT, ktorá tvrdí, že chemické a chirurgické zákroky znižujú riziko samovrážd u mladých ľudí identifikujúcich sa ako LGBT, čo je vedecky nepodložené.

Naproti tomu samostatná štúdia, ktorú dokument cituje, zistila, že medzi tínedžermi, ktorí dostali takzvanú “hormonálnu liečbu potvrdzujúcu pohlavie”, viac ako polovica (51,1 percenta) stále uvažovala o samovražde.

Ochrana verejnej dôvery požiadala generálneho inšpektora HHS o prešetrenie.

“To naznačuje, že asistentka ministra Levineová neustále, nepretržite, ‘všade, kam prídem,’ vydávala jednoznačné vyhlásenia týkajúce sa lekárskej nevyhnutnosti, bezpečnosti a účinnosti [transrodových zákrokov] výlučne na základe jediného dvojstranového dokumentu,” napísala skupina v liste.

“Na žiadosť o ‘záznamy o vedeckých dôkazoch, štúdiách a/alebo údajoch’ a o ‘záznamy o prieskumoch medzi lekárskymi odborníkmi’ na podporu týchto tvrdení bolo HHS schopné poskytnúť len jeden informačný list – v podstate marketingový materiál s vybranými údajmi a tvrdeniami, ktoré sú motivované agendou,” uvádza sa v sťažnosti, s ktorou sa oboznámil The Daily Wire. “Toto je opak vedy a tvorby politiky založenej na dôkazoch a je v rozpore so záväzkom agentúry “dodržiavať profesionálne postupy, etické správanie a zásady čestnosti a objektivity pri vykonávaní, riadení, využívaní výsledkov a informovaní o vede a vedeckých činnostiach.”

Riaditeľ Michael Chamberlain v komentári pre The Daily Wire uviedol, že európske krajiny “aktívne sťahujú svoju podporu týchto terapií [sic]. Aj v tejto súvislosti asistent ministra obviňuje skeptikov z ideologických motívov.”

Európske zdravotnícke agentúry a zdravotnícki odborníci, ako rozsiahlo zdokumentoval LifeSiteNews, sa usilovali o sťaženie trvalej zmeny pohlavia maloletých.

“Okrem iného je potrebné rozšíriť poznatky o vplyve [transrodových hormónov] na rodovú dysfóriu a duševné zdravie a kvalitu života neplnoletých osôb, a to z krátkodobého aj dlhodobého hľadiska,” uviedol v roku 2022 Dr. Thomas Linden zo Švédskej národnej rady pre zdravie a sociálne zabezpečenie. Zdravotnícka rada “vydala vo februári 2022 usmernenie, v ktorom oficiálne odporučila nepoužívať u detí lieky blokujúce pubertu. Usmernenie zmenilo jej predchádzajúce stanovisko z roku 2015 v prospech chemického mrzačenia detí,” ako predtým informoval LifeSiteNews.

Britský Národný inštitút pre zdravie a excelentnosť v starostlivosti vykonal v roku 2021 dve metaanalýzy o blokátoroch puberty a hormónoch na kríženie pohlavia a v oboch prípadoch spochybnil dizajn výskumu a platnosť štúdií.

Francúzska lekárska akadémia v roku 2022 uviedla, varuje pred detskými blokátormi puberty: “U detí a dospievajúcich je potrebné zachovávať veľkú lekársku opatrnosť vzhľadom na zraniteľnosť, najmä psychickú, tejto populácie a mnohé nežiaduce účinky, a dokonca závažné komplikácie, ktoré môžu spôsobiť niektoré z dostupných terapií.”

Transgenderové lieky spochybňujú lekárski odborníci

V brožúre sa tiež uvádza tvrdenie, že blokátory puberty sú “reverzibilné,” čo nie je pravda. Priznali to aj rečníci na konferencii Svetovej odbornej asociácie pre transrodové zdravie (WPATH), radikálnej skupiny transrodových aktivistov, ktorá sa konala v roku 2022.

“Pri potláčaní puberty existujú problémy, ktoré musíme uznať, a preto“je ‘reverzibilná hviezdička,”povedal Dr. Scott Leibowitz. “Človek nemôže byť na potláčaní puberty donekonečna. Dostanete sa na miesto, kde fyziologicky potrebujeme hormóny.”Leibowitz pomáhal vypracovať “štandardy starostlivosti WPATH.”

Je morálnou pravdou a biologickým faktom, že nie je možné niekomu zmeniť’pohlavie.

I iní uznávaní lekárski odborníci vyjadrili obavy z dlhodobých účinkov liekov podávaných neplnoletým osobám so zmeneným pohlavím.

Endokrinológ Dr. Michael Laidlaw napríklad napísal rozsiahly prehľad zaoberajúci sa účinkami transrodových liekov. Uviedol, že zastavenie normálneho vývoja puberty dievčat môže spôsobiť problémy v neskoršom veku, ak budú chcieť mať deti. Lieky totiž môžu zmraziť vývoj panvy, ktorý sa nemusí len tak dohnať, ak lieky vysadia.

Vysvetlil:

Keď sa u mladého dievčaťa použijú blokátory puberty, spolu s poklesom hustoty kostí v porovnaní s jej rovesníkmi sa jej panva “zmrazí” v detskej konfigurácii. Nie je známe, či by zastavenie užívania blokátorov puberty do určitého veku mohlo ešte umožniť, aby ženská panva dosiahla optimálnu konfiguráciu pre pôrod.

Pánva, ktorá nie je optimálne nakonfigurovaná na pôrod, by mohla matku a dieťa vystaviť zvýšenému riziku obštrukčného pôrodu. Obštrukčný pôrod je stav, pri ktorom dieťa počas pôrodu neopustí panvu z dôvodu, že je fyzicky zablokované, aj keď sa maternica normálne sťahuje. Medzi komplikácie patrí aj to, že dieťa nedostáva dostatok kyslíka, čo môže mať za následok smrť. Pre matku medzi riziká patrí infekcia, popôrodné krvácanie, prasknutie maternice a pôrodná fistula.

To je len jedna z potenciálnych nevýhod liekov, ako to Laidlaw zhodnotil vo svojom článku z roku 2020.

Pôrodné zákroky tiež nie sú reverzibilné, čo uznáva aj HHS. Napríklad Chloe Coleová, “detransiderka”, ktorá kedysi podstúpila dvojitú mastektómiu, aby vyzerala ako muž, nebude nikdy môcť v budúcnosti dojčiť deti po tom, čo jej vo veku 15 rokov odstránili prsia.

Sám Levin priznal potenciálnu ľútosť, ktorú budú mať neplnoleté osoby s pohlavným zmätočníkom. V roku 2019, keď ešte pracoval pre štát Pennsylvánia, Levine sa vyjadril, že je rád, že mal deti skôr, ako začal brať lieky a podstúpil operácie, aby sa prezentoval ako žena. “Nemám žiadne výčitky, pretože keby som ‘prešiel na inú formu’, keď som bol mladý, tak by som“nemal svoje deti. Neviem si’predstaviť život bez svojich detí,” povedal.