Canada-vote-810x500.jpeg

Trudeauova vláda sa snaží pred voľbami v roku 2025 predĺžiť obdobie hlasovania a zvýšiť počet hlasovacích lístkov zasielaných poštou

14
Neutral

Pošlite kanadským zákonodarcom naliehavú správu, v ktorej ich vyzývate, aby zastavili rozširovanie asistovanej samovraždy

Trudeauova vláda sa pred federálnymi voľbami v roku 2025 chystá predĺžiť volebné obdobie a zvýšiť používanie poštových hlasovacích lístkov. 

V spoločnom úsilí sa Dominic LeBlanc, liberálny minister pre verejnú bezpečnosť, demokratické inštitúcie a medzivládne záležitosti, a poslanec Novej demokratickej strany (NDP) Daniel Blaikie snažia zmeniť zákony týkajúce sa kanadského’volebného systému v očakávaní ďalších federálnych volieb, ktoré sa podľa zákona musia uskutočniť do roku 2025.  

“Otázky okolo demokracie a integrity volieb boli v tomto parlamente horúcou témou z veľmi dobrých dôvodov,” povedal Blaikie 27. januára v rozhovore pre CTV News. 

Blaikie dodal, že sa vykonalo “pomerne veľa práce” na príprave zmien Kanadského volebného zákona, vrátane pozmeňujúcich návrhov, ktoré by predĺžili volebné obdobie aspoň o tri dni, umožnili voličom odovzdať hlasy v ktorejkoľvek volebnej miestnosti a zvýšili používanie poštových hlasovacích lístkov. 

“Myslím si, že ak sa pozriete na všetky tieto body sú to všetko veci, ktoré si budú vyžadovať nejakú legislatívnu zmenu, vysvetlil Blaikie a dodal, že očakáva, že reformy budú prijaté pred nadchádzajúcimi voľbami, ktoré by premiér Justin Trudeau mohol vyhlásiť kedykoľvek odteraz do jesene 2025.   

“Myslím si, že ľudia na oboch stranách sa chcú pokúsiť doladiť tieto posledné detaily a mať produkt, ktorý bude možné predložiť v Dolnej snemovni… Som optimista, že budeme mať návrh zákona, ktorý určite bude obsahovať spôsoby implementácie toho, čo bolo v [dohode],” pokračoval.  

Zostáva nejasné, či je isté, že nová legislatíva vstúpi do platnosti ešte pred nasledujúcimi voľbami, keďže LeBlancov’úrad odmietol poskytnúť ďalšie podrobnosti, namiesto toho prisľúbil, že “o ďalších krokoch bude informovať včas.”  

“Prístup k voľbám je základným princípom kanadskej demokracie a naša vláda je odhodlaná ho ďalej posilňovať,” povedal hovorca Jean-Sébastien Comeau.   

Pozmeňujúce návrhy týkajúce sa hlasovania prichádzajú v čase, keď Trudeauova vláda podľa nedávneho prieskumu verejnej mienkyzjavne stratila priazeň Kanaďanov. Podobne aj prieskumy predpokladajú že ak by boli voľby vypísané tento mesiac, väčšinu by získali konzervatívci, ktorí by obsadili 194 z 338 kresiel, pričom liberáli by zostali na druhom mieste len so 76 kreslami. 

Trudeauova popularita klesá a jeho vláda sa zaplietla do škandálza  škandálom, pričom najnovším je rozhodnutie federálneho súdu, podľa ktorého premiér’použil zákon o výnimočnom stave na ukončenie Konvoja slobody 2022“nebol oprávnený.”  

Až top Stálice liberálnej strany ho vyzvali, aby odstúpil.   

Vzdor tomu, že liberáli upadli do nemilosti, vytvorili neformálnu koalíciu s ľavicovou NDP, pričom tá sa dohodla, že bude podporovať a udrží prvú stranu pri moci až do ďalších volieb, ktoré sú stanovené zákonom v roku 2025. Kým sa NDP nerozhodne rozísť s liberálmi, je vypísanie predčasných volieb nepravdepodobné.   

Komentujúc navrhované zmeny, Jack Fonseca z Campaign Life Coalition’povedal pre LifeSiteNews, že dôvodom zmeny je, že Trudeauova vláda si myslí, že nemôže vyhrať voľby spravodlivo, a preto sa musí uchýliť k podvodom na voličoch.   

“Toto je najdesivejšia správa, akú som&nbspv poslednom čase videl,” povedal Fonseca. “Toto je požiar na 5 poplachov a musíme ho zastaviť. Ak tento návrh prejde pred voľbami v roku 2025, môžeme navždy stratiť našu demokraciu.”  

“Tí, ktorým záleží na demokracii, a predovšetkým Konzervatívna strana Kanady, musia proti týmto zmenám protestovať a zastaviť ich,” apeloval.  

“Garantujem, že Trudeau presúva túto legislatívu, aby ukradol voľby v roku 2025, a to prostredníctvom masívneho podvodu s hlasovacími lístkami zasielanými poštou,” varoval. “Tak ako to robili a robia demokrati v USA.” 

“Trudeau videl, ako sa podvodnými poštovými hlasovacími lístkami, uvoľnenými požiadavkami na preukazovanie totožnosti voličov a schémami zberu hlasov podarilo do Bieleho domu dosadiť Joea Bidena, a to napriek tomu, že v kampani v roku 2020 bol Slow Joe taký nepopulárny, že nemohol’nedokázal na svoje podujatia dostať viac ako 50 ľudí (bolo ich tak málo, ako bolo), zatiaľ čo Trump’s na nonstop mítingy prilákal 30 000 až 50 000 ľudí všade, kam prišiel,” vysvetlil Fonseca. 

“Odborníci na bezpečnosť volieb vždy varovali, že hlasovanie poštou je veľmi náchylné na podvody, a práve preto ho Trudeau chce,” dodal.  

Fonseca vysvetlil, že influx masovej imigrácie a nelegálneho prisťahovalectva je tiež súčasťou Trudeauovho’plánu na víťazstvo vo voľbách v roku 2025.  

“Ubezpečujem vás, že každému z týchto nelegálnych prisťahovalcov bude vložený do rúk hlasovací lístok a budú poučení, aby volili liberálov,” varoval. “Tieto hlasovacie lístky si nájdu cestu do najstrategickejších okrskov, kde relatívne malý počet hlasov môže prevrátiť kreslá z konzervatívcov na liberálov.” 

“To je tiež skutočný dôvod prečo Trudeau prináša polovicu milióna imigrantov ročne do Kanady v každom z 2023, 2024 a 2025, napriek tomu, že vie, že pre nich nemáme dostatok bývania, pracovných miest ani kapacít zdravotnej starostlivosti,” dodal. “V ich mene sa bude hlasovať poštou, pre liberálnych kandidátov, bez ohľadu na to, či títo novoprichádzajúci sú alebo nie sú občanmi a či o tom vedia alebo nie.”  

“Trudeau potrebuje tieto čísla, aby ospravedlnil tlač miliónov poštových hlasovacích lístkov, ktoré budú sfalšované v prospech Liberálnej strany, podobne ako to urobili demokrati v USA, a je mu’jedno, či títo ľudia skončia v stanových mestečkách,” povedal.  

“Jediné, na čom mu záleží, je udržať si moc,” upozornil Fonseca.   

Mnohí sa navyše obávajú, že Trudeau sa usiluje motivovať mainstreamové médiá, aby podporovali jeho a jeho vládu prostredníctvom masívnych dotácií. V novembri Trudeau’v jesennom ekonomickom vyhlásení zahrnulvyplatenie 129 miliónov dolárov pre mainstreamové médiá pred voľbami v roku 2025 a po nich.  

Viac, napriek tomu, že v Kanade nie je nominálne spojená so žiadnou politickou stranou, Kanadská vysielacia korporácia (CBC) dostáva od Trudeauovej vlády masívne finančné prostriedky. Podľa jej výročnej správyz rokov 2020-2021 CBC každoročne prijíma približne 1,24 miliardy dolárov z verejných zdrojov, čo predstavuje približne 70 % jej prevádzkového rozpočtu. 

Pošlite naliehavú správu kanadským zákonodarcom s výzvou, aby zastavili rozširovanie asistovanej samovraždy