shutterstock_1973420396-scaled-1-e1707156229845-810x500.jpg

Juhoaustrálsky súd rozhodol, že zamestnávatelia, ktorí nariadili očkovanie COVID, môžu byť zodpovední za zranenia

43
Neutral

Občania USA:

Pracovný tribunál v Južnej Austrálii zistil, že zamestnávatelia, ktorí nariadili svojim zamestnancom, aby sa podrobili očkovaniu vakcínou COVID-19, môžu byť zodpovední za spôsobené zranenia. Z rozhodnutia vyplýva, že zamestnávatelia už nebudú môcť tvrdiť, že sú chránení pred odškodnením, pretože dodržiavali zákonnú smernicu vlády štátu.

Podporný pracovník pre mládež Daniel Shepherd vyhral odvolanie proti štátu Južná Austrália po tom, ako zamietol jeho žiadosť o odškodnenie po diagnostikovaní vakcínou vyvolanej perikarditídy, ochorenia srdca, ktorým sa nakazil po tretej dávke očkovacej látky COVID-19. Prijatie vakcíny mu nariadil jeho zamestnávateľ, Oddelenie ochrany detí (DCP).

Oddelenie DCP priznalo, že vakcína spôsobila perikarditídu, ale uviedlo, že injekcia nevyplývala “zo zamestnania, ale zo zákonnej smernice vlády štátu o očkovaní.” DCP tvrdilo, že na vine je výlučne vláda.

Čítajte: Trudeau gov’t budgeted $198 million to enforce COVID mandates on federal employees

Tribunál s tým nesúhlasil. Zistil, že úraz vznikol “v dôsledku mandátu [vlády’na očkovanie a zároveň v dôsledku zamestnania žiadateľa’”; Zamestnanie, uviedol tribunál, nemusí byť “jedinou alebo najvýznamnejšou príčinou”; je len potrebné, aby bolo “významnou prispievajúcou príčinou pracovného úrazu.” Z toho vyplýva, že zamestnávatelia nemôžu presunúť vinu; aj oni sú zodpovední.

Shepherd je práceneschopný a nie je schopný vykonávať bežné povinnosti. Je to príbeh, ktorý je tragicky bežný v austrálskej pracovnej sile, ktorá bola vystavená trestajúcim povinným očkovaniam, ktoré prinútili mnohých neochotných pracovníkov vybrať si medzi svojím zdravím a živobytím.

Shepherd po prvých dvoch očkovaniach zažil nežiaduce udalosti a nebol ochotný podstúpiť riziko ďalšej dávky, ale jeho nadriadený mu povedal, že musí dostať tretie očkovanie do štyroch mesiacov od druhého ako podmienku zamestnania.

Shepherd vyhovel, ale o deň neskôr začal pociťovať silné bolesti v hrudníku. Dva týždne sa bolesti zhoršovali, až sa nakoniec stali neznesiteľnými. Prirovnal ich k tomu, akoby mu niekto kľačal na hrudi. Nakoniec ho sanitka previezla na kardiologické oddelenie nemocnice Ashford Hospital, kde mu kardiológovia povedali, že má zápal osrdcovníka, ktorý pravdepodobne súvisí s jeho tretím očkovaním COVID.

Nie je prekvapením, že zamestnávatelia boli vystavení právnym rizikám. Vlády jednotlivých štátov preniesli presadzovanie povinností na vedúcich pracovníkov na pracoviskách a vyhrážali sa im tvrdými finančnými sankciami, ak sa im nepodriadia.

To malo za následok rozdelenie pracovísk na tých, ktorí boli ochotní podriadiť sa užívaniu experimentálneho lieku, ktorý sa medzičasom ukázal ako nebezpečný a neúčinný, a na tých, ktorí boli potrestaní alebo prepustení za to, že chceli sami rozhodovať o svojom zdraví. Zamestnávateľov to tiež postavilo do pozície, v ktorej mali dohliadať na zdravotné rozhodnutia, na ktoré zvyčajne nemali žiadne vzdelanie.

Ak sa zdá, že nález tribunálu otvára dvere ďalším právnym krokom proti zamestnávateľom vrátane súkromných podnikov, akékoľvek rozsiahle odškodnenie sa môže ukázať ako ťažko dosiahnuteľné. DCP uznala, že Shepherd bol poškodený vakcínou. Je nepravdepodobné, že by podniky urobili podobné priznanie vzhľadom na potenciálne sumy, o ktoré ide.

Existujú prevažujúce súhrnné štatistické dôkazy, že vakcíny COVID spôsobili rozsiahle poškodenia, najmä srdcové ochorenia vrátane perikarditídy a myokarditídy, a dokonca smrť. Ale pri každom jednotlivom prípade poškodenia bude vždy možnosť vzniesť pochybnosti o etiológii. “Ako viete, že to bola vakcína? Možno to bolo niečo vo vašej anamnéze. Dokážte to.” Takýto by mohol byť prístup zamestnávateľov’ právnikov.

Čítajte: Russell Brand: Boh riadi globálne ‘prebudenie’ v reakcii na rastúce autoritárstvo

To bude znamenať, že na preukázanie toho, že strely COVID boli príčinou zranení, bude potrebný znalecký posudok. Shepherd získal odbornú podporu od kardiológa Dr. Petra Waddyho, ale takéto posudky sa môžu ukázať ako ťažko vynútiteľné vzhľadom na to, že austrálska’lekárska komunita je vystavená hrozbám zo strany vládnych orgánov, ktoré sa snažia zakryť to, čo by sa mohlo ukázať ako najväčšia medicínska katastrofa v histórii krajiny’.

Kara Thomasová, tajomníčka Austrálskej spoločnosti lekárov, tvrdí, že v súčasnosti sa rozmohla cenzúra a nátlak na lekárov:

Mnohí lekári, ktorí vyjadrili obavy o bezpečnosť a účinnosť vakcíny COVID mRNA, čelili prísnym trestom za to, že vyvolali váhanie s vakcínou a podkopali vládne posolstvá v oblasti verejného zdravia. Napriek dôkazom, ktoré ich obavy ospravedlňovali, lekárska rada odmietla diskusiu a zamerala sa výlučne na požiadavku, aby sa lekári vyhýbali rozporom s vládou. Zdá sa, že lekárske predpisy sú teraz určené na kontrolu myšlienok a prejavov 850 000 austrálskych’zdravotníckych pracovníkov.

V takomto nátlakovom prostredí nebude ľahké nájsť lekárov, ktorí by mali dostatok odvahy podporiť obete na súde.

Občania USA: Žiadajte, aby Kongres vyšetril prudko rastúcu mieru nadbytočnej úmrtnosti