Danielle-Smith-forum-810x500.png

Popredná pro-life organizácia nazýva zákaz zmeny pohlavia pre neplnoletých v Alberte "politickým zázrakom

26
Kultúra života

Kampaň Life Coalition (CLC) ocenila nedávne rozhodnutie premiérky Alberty Danielle Smithovej zaviesť legislatívu, ktorá zakazuje lekárom lekársky alebo chirurgický “prechod” detí.

“Práve sa stal politický zázrak,” povedal pre LifeSiteNews prezident CLC Jeff Gunnarson.

“Kanadský premiér týmito novými opatreniami v podstate povedal zdanlivo nezastaviteľnému transrodovému hnutiu, aby sa zastavilo na mieste a nechalo albertské deti na pokoji.”

V stredu Smith oznámil pravdepodobne najsilnejšiu prorodinnú legislatívu, ktorá doteraz v histórii Kanady’posilňuje rodičovské práva a chráni deti pred život meniacimi takzvanými “operáciami zhora a zdola”, ako aj inými extrémnymi formami transgenderovej ideológie.

Smithová uviedla, že jej vláda z Jednotnej konzervatívnej strany (UCP) v prípade schválenia čoskoro predloží legislatívu, ktorá by lekárom v provincii zakázala lekársky alebo chirurgický “prechod” detí. Nová legislatíva bude tiež nariaďovať súhlas rodičov so zmenou priezviska v škole. Na jeseň príde ďalšia legislatíva, ktorá zakáže biologickým mužom, ktorí tvrdia, že sú ženy, súťažiť v ženských’športoch.

Gunnarsonová pochválila Smithovú za “jej navrhované politiky, ktoré pôjdu dlhú cestu pri ochrane detí a zabezpečení nenahraditeľného vzťahu medzi rodičmi a deťmi.”

“A v ohromujúcom prvom prípade v krajine už nebudú môcť biologickí muži, ktorí tvrdia, že sú ženy, súťažiť na športových podujatiach určených len pre ženy,”povedal.

Nové predpisy zakážu tzv. vrchnú (mastektómia, konštrukcia prsníkov), ako aj spodnú časť (vaginoplastika, faloplastika) pre deti do 17 rokov. Taktiež blokátory pohlavného dospievania sú obmedzené pre osoby staršie ako 16 rokov, ale len so súhlasom rodičov.

“Prijímanie trvalých a nezvratných rozhodnutí týkajúcich sa biologického pohlavia ešte v mladosti môže vážne obmedziť možnosti voľby tohto dieťaťa v budúcnosti,”varoval Smith v video zverejnenom na X (predtým Twitter) pri oznámení nových pravidiel.

“Predčasné povzbudzovanie alebo umožnenie deťom zmeniť ich samotnú biológiu alebo prirodzený rast, bez ohľadu na to, ako dobre mienené a úprimné, predstavuje riziko pre toto dieťa’v budúcnosti,” dodala.

A CLC petícia, ktorú podpísalo viac ako 10 000 Kanaďanov, požadovala zákaz zmeny pohlavia detí vo všetkých provinciách. Gunnarson povedal, že vyzýva ostatné kanadské provincie, aby nasledovali Albertu.

“Deti v každej provincii musia byť chránené pred mrzačiacimi operáciami, ktoré ich natrvalo sterilizujú a zanechávajú im jazvy na celý život,” povedal.

“Deti sa rodia presne v takom tele, aké im Boh určil a Boh nerobí chyby. Hormóny a operácie, ktoré sa snažia zmeniť pohlavie dieťaťa, ktoré mu bolo dané Bohom, sú zneužívaním detí. Sú zlé. Vyzývam každého premiéra, aby nasledoval príklad Alberty’a chránil deti vo vašej provincii."

Viceprezident CLC Matthew Wojciechowski poznamenal, že hoci Alberta pod vedením Smithovej vedie v Kanade boj proti extrémnym formám transrodového hnutia, niektoré jej vyjadrenia neupresňujú biologický fakt, že existujú len dve pohlavia.

“Neexistuje taká realita, že by sa niekto narodil s nesprávnym pohlavím. Z biologického a vedeckého hľadiska je človek buď muž, alebo žena. Niektoré z týchto nových politík potvrdzujú to, čo Smith nazýva ‘voľbou dospelého človeka’ zmeniť svoje biologické pohlavie, čo je z lekárskeho hľadiska nemožné,” povedal Wojciechowski.

“Nové politiky, medzi ktoré patrí aj zavedenie transgenderových chirurgických zákrokov mrzačenia do provincie, propagujú lož o ‘rodovej identite.’ To spôsobí ďalšiu škodu deťom a dospelým, ktorí bojujú s duševnými chorobami, a ich rodinám, ktoré sa im snažia pomôcť prijať ich biologické pohlavie dané Bohom.”

Alberta’navrhované zákony o rodičovských právach prichádzajú po tom, čo členovia strany požadovali ochranu detí

Na valnom zhromaždení UCP, ktoré sa konalo 3. - 4. novembra v Calgary, členovia strany prijali množstvo rezolúcií, v ktorých žiadali ochranu rodičovských práv.

Rezolúcia 8, ktorú prijali členovia UCP, vyzýva na udelenie súhlasu rodičov na “zmenu” zámen v škole.

Členovia UCP prijali aj rezolúciu 17, ktorá vyzýva stranu, aby podporila komplexný zákon o “rodičovských právach, ktorý zabezpečí, že všetky právne predpisy budú uznávať a podporovať práva rodičov na informovanie a zodpovednosť za všetky rozhodnutia týkajúce sa všetkých služieb platených provinciou, vrátane vzdelávania a zdravotnej starostlivosti.”

Členovia strany prijali aj rezolúciu č. 20, ktorá vyzýva stranu, aby zakázala používanie pornografických materiálov učiteľmi.

Kým v Alberte’budú pripravované pravidlá zatiaľ najsilnejšie v Kanade pri ochrane detí pred najextrémnejšími ideológiami transrodového hnutia, konzervatívne vedené vlády Saskatchewanu a Nového Brunswicku zašli až tak ďaleko, že do zákona zaviedli politiku rodičovského súhlasu.

Saskatchewan pod vedením premiéra Scotta Moea nedávno prijal novú politiku ochrany rodičovských práv, ktorá uvádza, že rodičia musia byť informovaní, ak ich dieťa zmení “pohlavie” v škole.

Moe nasledoval príklad premiéra Nového Brunswicku Blaina Higgsa, ktorý bol odsúdený začiatkom tohto roka LGBT aktivistami za to, že prehodnotil provinčnú “politiku rodovej identity ktorá umožňovala školám skrývať pred rodičmi študentov “transgender status.

Podľa novej politiky, učitelia potrebujú súhlas rodičov na používanie odlišných mien alebo zámen pre žiakov mladších ako 16 rokov.

V posledných mesiacoch mnohí znepokojení Kanaďania protestovali proti indoktrinácii LGBT v národných’školách. V septembri sa tisíce Kanaďanov od pobrežia k pobrežiu zúčastnili pochodu Million Person March.

V septembri 2023 Smithová odmietla vylúčiť člena zboru, ktorý sa zúčastnil na Million Person March proti indoktrinácii LGBT, a dodala že má “pochopenie pre rodičov”, ktorí nechcú, aby sa ich deti v škole učili explicitný sexuálny obsah.

Smithová prevzala 11. októbra 2022 funkciu lídra UCP od Jasona Kenneyho. Kenney bol zosadený kvôli nízkemu ratingu a pre nedodržanie sľubov, že Albertu neuzavrie, ako aj pre zavedenie očkovacieho pasu. V máji 2023 potom vyhrala parlamentné voľby s väčšinovou vládou.

Pod vedením Kenneyho prišli o prácu tisíce zdravotných sestier, lekárov a ďalších zdravotníckych a štátnych zamestnancov, ktorí sa rozhodli nenechať sa zaočkovať, čo viedlo Smitha k tomu, že povedal – len minút po tom, ako zložila prísahu do funkcie, že za posledný rok boli “neočkovaní” najviac diskriminovanou” skupinou ľudí za jej života.