rainbow-bracelet-810x500.jpg

Počet prípadov pohlavne prenosného syfilisu stúpol na najvyššiu úroveň za posledných 70 rokov, vyplýva z údajov CDC

21
Kultúra smrti

Podľa nových údajov zverejnených CDC je počet prípadov syfilisu najvyšší za posledných sedem desaťročí. Tieto správy prichádzajú v čase, keď populárna kultúra naďalej oslavuje promiskuitu a homosexualitu napriek tomu, že obe tieto formy správania sú známymi prenášačmi tohto ochorenia. 

V správe CDC zverejnenej 30. januára sa uvádza, že v roku 2022 bolo zaznamenaných 207 255 prípadov tejto pohlavne prenosnej choroby. Toto číslo zahŕňa viac ako 3 700 prípadov vrodeného syfilisu u novorodencov.

Podľa tlačovej správy, ktorú v ten istý deň vydalo americké ministerstvo zdravotníctva a sociálnych vecí (HHS), tieto čísla predstavujú najvyšší počet od 50. rokov 20. storočia a nárast o 80 % dokonca od roku 2018 a počet novorodencov s týmto ochorením je desaťnásobne vyšší ako v roku 2012.

“Kríza syfilisu v našej krajine je neprijateľná,” uviedol v tlačovej správe minister HHS Xavier Becerra a vyzdvihol “opatrenia”, ktoré pripravuje Bidenova-Harrisova administratíva, aby “pomohla zabezpečiť zlepšenie výsledkov pre rodičky (sic) a novorodencov. Musíme zabrániť ďalším úmrtiam spôsobeným vrodeným syfilisom, ochorením, ktorému sa dá úplne predísť.”

SÚVISIACE: Planned Parenthood platí tínedžerom za účasť na radikálnom ‘letnom tábore sexuálnej výchovy’

Aj keď sa počet hlásených diagnóz syfilisu zvýšil v “takmer každej demografickej skupine a regióne,” podľa údajov CDC boli vrodeným syfilisom najviac postihnuté komunity pôvodných obyvateľov Ameriky. Tridsať percent prípadov vrodeného syfilisu bolo hlásených u Afroameričanov.

Vrodený syfilis u novorodencov bol najvýraznejší v Arizone, Kalifornii, Texase, Louisiane a na Floride, ktoré spolu predstavovali 57 % z 3 700 hlásených prípadov. “Tragické je, že tieto infekcie mali v roku 2022 za následok 282 mŕtvonarodených detí a úmrtí dojčiat,” uviedlo CDC.

Riešenia, ktoré hľadajú a odporúčajú federálne agentúry, zahŕňajú semináre na riešenie tohto problému, testovanie na syfilis počas tehotenstva a dodávanie antibiotík a liekov na liečbu ochorenia u dospelých a dojčiat.

Akcie však nezahŕňali návrhy na zmenu príčin správania a životného štýlu, ktoré sú príčinou ochorenia.

Podľa CDC fact sheet o ochorení, väčšina U.prípadov syfilisu v USA sa vyskytuje medzi homosexuálnymi a “bisexuálnymi” mužmi. 

Viac, štúdia z roku 2023, ktorú zverejnila spoločnosť StatPearls zaoberajúca sa vzdelávaním a technológiami v oblasti zdravotníctva uvádza, že “(p)romiskuita zohráva dôležitú úlohu pri prenose ochorenia, keďže syfilis je častejší u ľudí s viacerými partnermi.” Štúdia tiež uviedla, že v roku 2019 bol celosvetový “výskyt aktívneho syfilisu” u prostitútok 10,8 %.

Dôraz na lieky, poradenstvo, liečbu a používanie “ochrany” však nerieši primárnu príčinu infekcií a nedokáže dospieť k jednoznačnému riešeniu.

Zdravotnícke špičky uznali, že jediným spôsobom, ako sa vyhnúť pohlavným chorobám, ako je syfilis, je v podstate dodržiavanie sexuálnej morálky, ktorú presadzuje kresťanstvo: t. j, buď abstinencia pred manželstvom, alebo oddaná monogamia.

Národná koalícia riaditeľov pohlavne prenosných chorôb a potvrdzuje, že “jediným 100 % účinným spôsobom prevencie prenosu pohlavných chorôb je abstinencia.” Podobne aj CDC uvádza, že “jedinou možnosťou, ako sa úplne vyhnúť syfilisu, je [abstinencia],” a “(a)ďaľšou možnosťou je dlhodobý vzájomný monogamný vzťah s partnerom, ktorý nemá syfilis.”

SÚVISIACE: Katolícki biskupi vyzývajú Nigériu, aby pred očkovacou kampaňou proti HPV zverejnila riziká Gardasilu

Podľa údajov CDC sa v USA ročne zaznamená približne 20 miliónov nových prípadov pohlavne prenosných chorôb. Pred desiatimi rokmi CDC odhadovala, že 110 miliónov ľudí v USA bolo v danom čase údajne infikovaných pohlavne prenosnou chorobou, z toho približne 20 % tvorili tínedžeri a mladí muži a ženy vo veku 15 až 24 rokov.

Ohromujúce čísla prichádzajú v čase, keď hlavný prúd sekulárnej kultúry naďalej oslavuje promiskuitu a odlišné sexuálne správanie LGBT. Dokonca aj malé deti sú aktívne povzbudzované k skúmaniu sexuality vrátane divergentných LGBT identít prostredníctvom sociálnych médií a školských učebných osnov. Konzervatívne zmýšľajúci rodičia, zákonodarcovia a školské rady reagovali snahou o stiahnutie sexuálne explicitných a pro-LGBT učebných osnov a materiálov z učební a školských knižníc, mimo iné opatrenia zamerané na ochranu zdravia a nevinnosti detí.