blaine-higgs-810x500.jpg

LGBT aktivisti sa obávajú, že premiér Nového Brunšviku zvíťazí na platforme rodičovských práv

21
Kultúra života

Premiér Nového Brunšviku Blaine Higgs predniesol vo štvrtok 25. januára vo Frederictone prejav o stave provincie, v ktorom podrobne opísal úspechy svojej vlády a predstavil plán svojej vlády. Na viacerých miestach Higgs spomenul pevnú podporu svojej vlády’rodičovským právam, kvôli ktorej sa stal terčom LGBT aktivistov a progresívnych politikov po zmenách v Politike 713. Zmeny nariadili, aby zamestnanci škôl získali súhlas rodičov predtým, ako sa v škole zmenia mená alebo zámená ich detí na opačný rod, čo je prax, ktorá bola v tichosti zavedená už niekoľko rokov predtým.  

Higgs poznamenal, že je ochotný riešiť “ťažké otázky” - v decembri potvrdil, že rodičovské práva sú pre neho “veľmi dôležité” - a jeho výsledky to dokazujú. Napriek takmer všeobecne negatívnym správam v tlači a rezignácii dvoch ministrov jeho kabinetu sa Higgs držal svojich zásad a stavil na podporu verejnej mienky. Prieskumy verejnej mienky skutočne ukázali, že nadpolovičná väčšina Kanaďanov podporuje jeho politický krok, pričom rad ďalších premiérov ho okamžite nasledoval a zaviedol podobnú politiku. Higgsovo rozhodnutie zaujať stanovisko dodalo ostatným premiérom chrbtovú kosť, ktorú mali mať sami. Toryovia v jeho vlastnej strane sa skutočne neochotne vzdali pokusov o jeho zosadenie po viacerých smiešne neúspešných pokusoch vynútiť si revíziu vedenia.  

Higgsa tento rok čaká predvolebná kampaň, pričom provinčné voľby sa uskutočnia buď 21. októbra, alebo skôr, a on naznačil, že je ochotný kandidovať s otázkou rodičovských práv. Jedným z dôvodov, prečo LGBT aktivisti a tlač tak tvrdo bojovali za to, aby Higgsa a ostatných premiérov prinútili ustúpiť od tejto politiky, je práve to, čoho sa obávajú - že Higgs povedie kampaň o rodičovských právach a voliči ho za to odmenia. Tieto politiky boli zavedené bez akéhokoľvek prispenia rodičov, z ktorých mnohí boli šokovaní, keď zistili, že sa povinne praktizuje utajovanie ich detí pred nimi. LGBT aktivisti dosiahli veľkú časť svojej agendy tým, že ju presadili zhora nadol, a názory rodičov a radových občanov ich skutočne desia. 

PREHLIADKA: Kanadskí politici, ktorí sa zasadzujú za rodičovské práva, čelia vážnej reakcii trans aktivistov

Rodičovské práva budú pravdepodobne kľúčovou témou v roku 2024, najmä preto, že líder konzervatívcov Pierre Poilievre sa vyslovil za Higgs’ postoj (opäť je veľmi nepravdepodobné, že by sa Poilievre vyslovil za rodičovské práva, keby sa Higgs nerozhodol poslúžiť ako odvážny kanárik v uhoľnej bani a nedokázal politickú silu tejto otázky). Justin Trudeau odsúdil politiku rodičovských práv so všetkou vášňou, ktorú sme od neho zvyknutí vídať v otázkach LGBT, a Liberálna strana dala jasne najavo, že plánuje z otázok LGBT opäť urobiť ústredný bod svojej predvolebnej kampane. Trudeauovi’liberáli urobili z obvinení z “homofóbie” a iných fanatizmov namierených proti LGBT ústredný bod svojej kampane na sociálnych sieťach, pričom zverejnili screenshot nedávneho Toronto Star editorial žiariaci tým, že “Poilievre dlhuje queer ľuďom nejaké odpovede.”  

RELEVANTNÉ: Trudeau’zúfalými útokmi na rodičovské práva’kanadských voličov nepresvedčí

Liberáli a ich mediálni spojenci sú tiež siahli po obvinení, že samotný pojem radikálna genderová ideológia, ktorý prenikol prakticky do každej jednej kanadskej inštitúcie, je vymyslený krajne pravicový koncept, ktorý využívajú kanadskí konzervatívci na vedenie kultúrnej vojny proti LGBT ľuďom. Rodičia, ktorí nechcú, aby sa ich deťom v škole menili mená a pohlavia, teda nie sú len dobré matky a otcovia, ale trumpovskí queerfóbovia, ktorí chcú, aby trans ľudia zomreli, alebo niečo podobné. Alebo, ak sú náhodou prisťahovalci, Trudeau občas zmení taktiku a informuje ich, že sú obeťami krajne pravicových amerických dezinformačných kampaní. Nie je to’presvedčivé a väčšina Kanaďanov tomu zatiaľ neverí.  

Kandidatúra v otázkach LGBT bola pre liberálov tradične víťazná, ale Blaine Higgs možno nadobro zmenil politický kalkul. Každý kanadský rodič by mu mal byť vďačný.