2021_storming_of_the_United_States_Capitol_DSC09254-2_50820534063_retouched-scaled-e1704822476341-810x500.jpg

Takmer polovica porotcov v DC súhlasí s tým, že obžalovaní zo 6. januára by mali byť popravení alebo odsúdení na doživotie: prieskum

22
Neutral

Tento článok pôvodne uverejnilo spravodajské centrum WND.

Pamätajte si, že výtržnosti v americkom Kapitole zo 6. januára 2021 boli v skutočnosti výtržnosťami niekoľkých stoviek ľudí.

Rozbíjali okná a dvere a určite urážali členov Kongresu tým, že im podopierali nohy na stoloch.

A hoci demokrati od začiatku tvrdili, že to všetko bolo “povstanie”, ktoré v ten deň spustil prezident Trump na zhromaždení, doslova’sa nenašli žiadne dôkazy o skutočnom úmysle povstania.

To by zahŕňalo plán na prevzatie vlády, armády, hospodárstva, medzinárodných vzťahov, práce.

Ale zrejme by ste nemali chodiť navrhovať tým “neutrálnym” Washingtonom, porotcov, že išlo len o výtržnosti.

Pretože prieskum verejnej mienky, o ktorom informoval denník Epoch Times, odhaľuje, že takmer polovica potenciálnych porotcov vo Washingtone by týchto protestujúcich rada videla vo väzení na doživotie – alebo popravených.

Zpráva poukazuje na to, že viacerí obžalovaní zo 6. januára sa pokúsili o presunutie súdnych procesov mimo Washingtonu, pretože chcú to, čo by mal americký súdny systém poskytovať, spravodlivé súdne konanie.

Ale tamojší sudcovia, zväčša demokratického presvedčenia, opakovane tvrdili, že porotcovia v D.C. sú neutrálni. A’tvrdili, že’neexistujú žiadne dôkazy o zaujatosti.

Ale Epoch Times odhalili, “že teraz už existujú.”

”Prieskum (pdf), ktorý uskutočnila spoločnosť Triton Polling and Research medzi januárom a decembrom 2011. 1. - 8. januára a ktorý exkluzívne získal denník The Epoch Times, odhaľuje extrémnu mieru zaujatosti potenciálnych porotcov žijúcich vo Washingtone voči všetkým, ktorí sa zúčastnili na protestoch v Kapitole 6. januára 2021.”

The Times zdokumentoval, že do prieskumu sa zapojilo 422 “obyvateľov s právom na porotu” a 27,5 % z nich uviedlo, že účastníci protestov sú “vzbúrenci”

Ďalších 13 % ich označilo za “zločincov” a takmer 15 % za “domácich teroristov.”

Takmer 12 percent ich nazvalo “zradcami.”

The Times odhalil, “Prevažná väčšina tiež ‘rozhodne’ (75 percent) alebo ‘skôr súhlasí’ (14.4 percent), že za to, čo sa stalo, môže bývalý prezident Donald Trump, a 76,6 percenta ‘rozhodne súhlasí’ s tým, že priaznivci pána Trumpa’sú rasisti.

Dvaja z troch respondentov uviedli, že v ten deň išlo o “terorizmus.”

”Po informovaní účastníkov prieskumu, že ‘trestom za vzburu, vlastizradu alebo spáchanie činu domáceho terorizmu je doživotie alebo smrť,’ 26,9 percenta uviedlo, že ‘rozhodne súhlasí’ a 21.1 percento uviedlo, že ‘skôr súhlasí’ s tým, že tieto tresty by boli ‘spravodlivým trestom pre každého, kto sa zúčastnil na niektorej z udalostí zo 6. januára,” uviedol denník Times.

Nebezpečne 80.1 % respondentov uviedlo, že by v prípade povolania slúžili ako porotcovia, a mnohí uviedli, že skutočne chcú byť v porote, aby sa uistili, že obžalovaní budú uznaní za vinných a potrestaní.

Pretlačené so súhlasom WND News Center.