GettyImages-1243384698-e1706547349446-810x500.jpg

Nový dokumentárny film "Nitrogen 2000" odhaľuje vojnu holandskej vlády proti poľnohospodárom

30
Kultúra smrti

HISTÓRIA NA POKRAČOVANIE

Nitrogén 2000 je dôležitý 45-minútový dokumentárny film o boji holandských poľnohospodárov v rokoch 2019-23. Holandskí chovatelia dobytka vlastnia 70 percent Holandska, ale v roku 2019 začala vláda presadzovať nútený výkup 50 percent ich pôdy, tvrdiac, že je to&nbspnutné na zníženie znečistenia. Pre približne 60 000 farmárov v Holandsku je však poľnohospodárstvo spôsobom života, ktorý sa často dedí z generácie na generáciu - a ktorý’je nevyhnutný na zásobovanie obyvateľstva potravinami.

ČÍTAJTE: Nemecký farmár protestuje: Podľa tlačovej správy k filmu “holandskí poľnohospodári produkujú najviac potravín na hektár spomedzi všetkých poľnohospodárov a Holandsko je druhým najväčším vývozcom poľnohospodárskych výrobkov na svete“.”

Farmy sú vpletené do štruktúry ich komunít, takže “každý, aj keď žijete v meste, napríklad v Amsterdame alebo v Rotterdame, za päť minút jazdy uvidíte kravy, uvidíte poľnohospodársku pôdu… je to’tak zakorenené v našej spoločnosti, v našom spôsobe života, že poľnohospodári sú súčasťou našej kultúry. Každý má v rodine niekoho, kto bol kedysi farmárom,” hovorí politická komentátorka Sietske Bergsma.

Ale ako hovorí profesor Han Lindeboom, morský ekológ z Wageningen University & Research, vysvetľuje vo filme, “vláda zaujala postoj, že máme obrovský problém s prírodou a že kvôli nariadeniam EÚ by sme mali prírodu zachrániť. A v súčasnosti chceme tento problém vyriešiť tak, že jednoducho zlikvidujeme veľké množstvo poľnohospodárskych podnikov.”

Holandská vláda tvrdí, že na zníženie množstva dusíka potrebuje znárodniť polovicu pôdy chovateľov dobytka’ – množstvo rovnajúce sa približne tretine Holandska –, ale odborníci tvrdia, že tento plán má vážne chyby.

Je dusík naozaj problémom?"

Uhlík a dusík vyhlásili úradníci na celom svete za nepriateľov životného prostredia, čo vyvolalo celý rad obmedzení. OSN uvádza, že dusík sa musí riadiť, aby sa zachránila planéta, a dusík sa označuje za “jeden z najdôležitejších problémov znečistenia, ktorým ľudstvo čelí.” Dusík sa nachádza nielen v hnojivách, ale aj tvorí približne 70 % vzduchu a je nevyhnutný pre rast rastlín.

“Dusík je problémom len pre niektoré rastliny,” Lindeboom vysvetľuje. “Existujú určité rastliny, ktoré ho nemajú rady a miznú. Iné rastliny ju majú rady a objavujú sa. Takže v podstate tým, čo robíte, meníte prírodu.”

“Vyhlásili, že hlavným problémom je dusík,” Lindeboom, poradca NIOZ, Kráľovského holandského inštitútu pre výskum mora, pokračuje v tlačovej správe. “No, ja som odborník na dusík a dovolím si tvrdiť, že nie je.” Podľa Lindebooma sú počítačové modely vlády’ktoré sa používajú na podporu jej plánu výkupu poľnohospodárskej pôdy, založené na chybnom predpoklade, že dusík migruje z jedného poľa na druhé.

Čítajte: Prečo sa globalistické elity snažia zlikvidovať svojich blížnych?"

V EÚ sa nachádza aj najväčšia sieť chránených území na svete, oblasť známa ako Natura 2000, ktorá pokrýva 18 % územia EÚ. Len v Holandsku sa nachádza 162 oblastí Natura 2000. V 118 z nich sa vraj nachádza žijú organizmy, ktoré nemajú’radi príliš veľa dusíka.

“V roku 2021 Európska únia’v rámci siete Natura 2000 zverejnila mapu oblastí v Holandsku, ktoré sú teraz chránené pred emisiami dusíka. Každý holandský poľnohospodár, ktorý prevádzkuje svoju farmu v okruhu 5 kilometrov od chránenej oblasti Natura 2000, by teraz musel výrazne obmedziť produkciu dusíka, čo by následne obmedzilo jeho výrobu,” Roman Balmakov, reportér denníka Epoch Times a moderátor relácie “Na faktoch záleží,” hovorí.

Vláda núti poľnohospodárov odísť

Mnohým holandským poľnohospodárom teraz hrozí strata ich fariem kvôli kontroverzným pravidlám o dusíku. Farmár Jos Block hovorí:

Máme veľa problémov s pravidlami o dusíku, pretože naša farma sa nachádza v blízkosti a v sústave Natura 2000. A to je pre nás naozaj problém. Ide o moju pôdu. Som jej vlastníkom. Ale je to aj prírodná pôda, Natura 2000. V tejto oblasti vláda hovorí, že musíme znížiť 95 % dusíka, ktorý’vychádza zo stajní.

Ale odborníci, vrátane Lindebooma, hovoria, že to “absolútne nie je potrebné na záchranu prírody” a vláda sa “príliš naváža do poľnohospodárov.” Holandská pestovateľka mlieka Nynke Koopmansová z Fóra pre demokraciu patrí medzi tých, ktorí sú presvedčení, že problém s dusíkom je vymyslený.

“Je to”jedna veľká lož,” hovorí. “Dusík nemá nič spoločné so životným prostredím. Je to len zbavovanie sa farmárov.”Iný farmár povedal, že ak nové pravidlá o dusíku vstúpia do platnosti, bude musieť znížiť svoje stádo 58 dojníc na šesť. Vedec v oblasti dusíka, doktor Jaap C. Hanekamp, pracoval pre vládny výbor pre štúdium dusíka, ktorého úlohou bolo analyzovať vládny model dusíka. Ten povedal Balmakovovi:

Celá politika je založená na depozičnom modeli o tom, ako riešiť emisie dusíka na prírodných plochách. A ja som si pozrel overovacie štúdie a ukazujú, že ten model je vlastne blbosť. Nefunguje. A nemá’na tom význam. Stále ho používajú. Čo je v istom zmysle znepokojujúce. Teda, naozaj, môžeme niečo také robiť v rámci politiky? Používať model, ktorý nefunguje? Nikdy’nejde o inovácie, vždy’ide o to, ako sa zbaviť poľnohospodárov.

Holandská vláda už nejaký čas postupne uťahuje svoje ruky nad poľnohospodármi. Každý rok musia poľnohospodári nahlasovať údaje o počte kráv, ktoré chovajú, a o tom, koľko ich plánujú mať v budúcnosti. Vláda tiež diktuje, aké druhy plodín majú poľnohospodári pestovať, a vyžaduje komplikované a drahé testovanie hnoja na fosfáty a amoniak, čo zvyšuje náklady poľnohospodárov’ a znižuje ich príjmy.

Vládou financované mimovládne organizácie lobujú, aby sa zbavili poľnohospodárov

Tlak na odstránenie poľnohospodárov z ich pôdy vyvíjajú mimovládne organizácie, ktoré sú primárne financované vládou, čo z nich robí predĺžené ruky vlády. Na nákup pôdy poľnohospodárov bol zriadený aj vládny fond vo výške 25 miliárd dolárov, vytvorený z peňazí daňových poplatníkov.

Akonáhle poľnohospodár predá svoju pôdu, bude mať zo zákona zakázané založiť si farmu kdekoľvek inde v Európe. Medzitým môžu mimovládne organizácie po vytlačení poľnohospodára z trhu skončiť aj s obhospodarovaním pôdy. Podľa tlačovej správy k filmu’

MVO – konkrétne Dierenbescherming, Varkens in Nood, Greenpeace, Vogelbescherming, Natuurmonumenten – sú hlavnými organizáciami, ktoré lobujú za politiku dusíka. Ich rozpočet financuje holandská vláda. Po odkúpení poľnohospodára sa mimovládne organizácie stávajú správcami pôdy a v niektorých prípadoch nasadzujú na pôdu opäť kravy, aby na nej hospodárili.

Komentujúc túto politiku, farmár Bolk povedal: ‘Robím to isté, čo prírodné organizácie v Holandsku… Myslím si, že je’veľmi zvláštne, že farmár to nesmie robiť, ale prírodná organizácia môže robiť to isté, čo ja, a potom nie je problém s dusíkom.’

Čítajte: Kanadská vláda’t zaplatila takmer 500 tisíc dolárov za správu, ktorá má podporiť zavedenie uhlíkovej dane pre občanov, ukazujú záznamy

Skutočnú agendu však možno vystopovať až k Rímskemu klubu, think-tanku, ktorý sa spojil s neomaltuziánstvom – myšlienkou, že príliš veľký počet obyvateľov zdecimuje zdroje – a mal v úmysle zaviesť globálny program depopulácie.

“Prišli s týmto neuveriteľným dokumentom, v ktorom vlastne povedali: ‘Potrebujeme nové zdôvodnenie pre tento všemocný štát,’” hovorí medzinárodný novinár Alex Newman a. “Takže nové ospravedlnenie bude preto, že sa poškodí životné prostredie a že nám ublíži klíma.” Balmakov pokračuje:

Nemohol som uveriť tomu, čo som práve počul, že svetoví lídri naozaj vyložili tento globalistický plán zrozumiteľnou angličtinou vo fyzickej knihe, a to už v roku 1991. Išiel som na Amazon. A tam to bolo.

‘Prvá globálna revolúcia,’ v ktorej sa píše, citujem: ‘Pri hľadaní spoločného nepriateľa, ktorý by nás zjednotil, sme prišli na myšlienku, že znečistenie, hrozba globálneho otepľovania, nedostatok vody, hladomor a podobne by sa na to hodili. A preto je skutočným nepriateľom samotné ľudstvo." ’

V snahe znížiť dusík sa holandská vláda zameriava na poľnohospodárov, nie na priemysel, napríklad na továrne na výrobu tehál, ktoré tiež produkujú dusík na stavbu nových domov. Dôvodom je podľa mnohých samotná pôda.

Je dusíková kríza zásterkou pre kontrolu pôdy?"

Inovatívne poľnohospodárske metódy a zmeny v potravinách môžu znížiť emisie z chovu hospodárskych zvierat. Ale aj keď poľnohospodári povedali vláde, že’by sa zbavili svojich kráv – len nie svojej pôdy –, vláda to odmietla.

“Pod rúškom demokracie a liberalizmu nám berú práva,” politický komentátor Sietske Bergsma hovorí. “A väčšine ľudí to nevadí, pretože cítia tento druh zodpovednosti – možno preto, že je ’také ‘pokrokové’ starať sa o klímu – takže sú’ochotní vlastne obetovať svoj vlastný blahobyt.”

Naratív je založený na strachu a na tom, že ľuďom hovorí, čo musia robiť, aby boli v bezpečí. “Zaplatili sme za to naozaj vysokú cenu, pretože sme sa vzdali všetkých našich slobôd, aby sme sa cítili bezpečne,” Bergsma dodáva. “A samozrejme, že táto bezpečnosť je tiež veľmi falošná, pretože nemôžete byť’v bezpečí bez toho, aby ste boli slobodní. Nie je to’o záchrane planéty. Je to’o vládnej kontrole, pretože to’je v skutočnosti to, čo sa deje.”

Ak budú poľnohospodári vytlačení, globalisti navrhujú, že jedenie chrobákov ochráni planétu tým, že sa odstráni potreba chovu hospodárskych zvierat, zníži sa využívanie poľnohospodárskej pôdy a ochráni sa životné prostredie. Organizácia OSN pre výživu a poľnohospodárstvo tiež podporuje konzumáciu hmyzu a potravín na báze hmyzu, a snaha dostať poľnohospodárov z ich pôdy naďalej naberá na sile.

Čítajte: Maďarsko’Viktor Orbán je hrdina, pretože nechce’obetovať svoj národ za peniaze EÚ

V roku 2023 Európska komisia schválila dva holandské programy, ktoré výkup pôdy od poľnohospodárov’. Zatiaľ čo niektorí poľnohospodári organizovali protesty proti plánom na zníženie emisií dusíka, do programu výkupu pôdy sa k novembru 2023 prihlásilo viac ako 750 holandských poľnohospodárov, pričom sa očakáva, že do programu sa ich zapojí približne 3 000. O podobných programoch sa diskutuje aj v Kanade, Irsku, a Unii.S. Ale v konečnom dôsledku, ako vysvetľuje environmentálny novinár Rypke Zeilmaker :

Nie je to o ochrane prírody. Vládnucu moc budú mať len tí, ktorí v tomto procese získali najviac peňazí. Ide o kontrolu zdrojov v rukách niekoľkých ľudí. Pozrite sa na moc mimovládnych organizácií. Koho v skutočnosti podporujú? Kto do nich pumpuje peniaze? Vždy sú to vlády a miliardári…

Takto teda vyzerá vzťah medzi vládou a mimovládnymi organizáciami. Do istej miery môžete verejnosť predať. Môžete si kúpiť verejnú mienku… Všetko je to o strachu. Ide’o to, aby sa ľudia báli o budúcnosť, aby súhlasili s politikou, s ktorou by, ak sú triezvi, nikdy nesúhlasili.

Prepísané so súhlasom Mercola.