Kevin-James-Latin-Mass-WT-810x500.jpg

Katolícky herec Kevin James v novom komediálnom špeciáli na Amazon Prime odsudzuje eutanáziu

26
Kultúra života

Pošlite kanadským zákonodarcom naliehavú správu, v ktorej ich vyzývate, aby zastavili rozširovanie asistovanej samovraždy

Katolícky komik a herec Kevin James, známy najmä vďaka svojej dlhoročnej úlohe Douga v seriáli The King of Queens a účinkovaním vo filme Paul Blart: Mall Cop, vo svojom novom komediálnom špeciáli “Irregardless.”

“Neverím lekárom. Dôverujete lekárom? Oni’zabíjajú ľudí, ktorí’nepotrebujú zomrieť,” povedal James v úvode skeču. 

Pokračoval príbehom ženy, ktorá“začala opäť dýchať chvíľu po tom, čo jej rodina vytiahla zástrčku,” žartoval o tom, že to bude “dosť nepríjemná konverzácia.”

“Len Boh mi vytiahol zástrčku,” pokračoval James a zožal potlesk. “Svojej rodine to hovorím stále. On ma stvoril. On ma môže vyradiť, kedykoľvek chce.”

James si potom uťahoval z pravdepodobného personálu nemocnice, ktorý podľa jeho predpovedí bude trvať na tom, “Kevin by nechcel takto žiť … Nie je tu’žiadna kvalita života.” 

Scenáre proeutanázie, ktoré zahral, sa čoraz častejšie stávajú súčasťou moderných zdravotníckych zariadení, a to nielen na miestach ako Kanada, Holandsko a Španielsko, kde je samovražda s lekárskou pomocou legálna. Správy whistleblowerov pomohli odhaliť, ako niektoré americké hospice tajne zabíjajú svojich pacientov, aby si udržali tok peňazí. 

V súčasnosti sú zákony o asistovanej samovražde na stole v 10 štátoch USA vrátane Floridy, Indiany, Iowy, Massachusetts, Michiganu, Missouri, New Hampshire, New Yorku, Pensylvánie a Wisconsinu.Šmykľavý svah legálnej eutanázie je zrejmý v Kanade, kde sa už lekárska pomoc pri umieraní (MAiD) ponúka nielen nevyliečiteľne chorým, ale aj chudobným, bezdomovcom, zdravotne postihnutým, a dokonca veteránom s posttraumatickou stresovou poruchou.

Aj keď je James známy skôr svojimi hlúpymi hollywoodskymi úlohami než svojou katolíckou vierou, otvoril sa médiám o tom, ako chce “oslavovať Boha” svojou prácou. V roku 2012 pre Catholic News Service naznačil, že uctievanie Boha sa preňho ako herca stáva čoraz dôležitejším.

“Zaoberám sa svojou vierou, je to čoraz viac — viete, stáva sa to ťažkou, ťažkou pozíciou. Máte platformu a nechcete robiť nič, čo by’neoslavovalo Boha v každom ohľade,” povedal James v telefonickom rozhovore pre CNS.

Akciový herec v roku 2019 usporiadal rekolekcie za účastiexorcistu o. Chad Ripperger a katolíckym teológom a autorom Scottom Hahnom, ako ukazujena Hahnových’sociálnych sieťach, počas ktorého James slúžil tradičnú latinskú omšu, ktorú slúžil o. Ripperger.

Rodina Terri Schiavo, ktorú jej manžel eutanazoval po nehode s následkom poškodenia mozgu, vo štvrtok zatlieskala scénke James’ proti eutanázii.

Bobby Schindler, Schiavo’brat, poznamenal, “Je osviežujúce počuť niekoho v Hollywoode hovoriť v mene našich zdravotne bezbranných, najmä v tejto kultúre podporujúcej smrť. Skutočne sme boli znecitlivený voči dôstojnosti tých, ktorí žijú s poškodením mozgu, ako je Terri, starí ľudia a ďalší v zdravotne zraniteľných situáciách, kde je teraz voľba smrti riešením liečby týchto osôb – falošná a klamlivá zámienka pre takzvaný ‘súcit.’”

“Boh žehnaj Kevina Jamesa,” uzavrel Schindler. “V niekoľkých minútach segmentu James bravúrne poukázal na horúcu tému, ktorej by sa väčšina v našom vysoko nabitom politickom prostredí vyhla. Za to by sme mu mali zatlieskať v stoji.”

Pošlite naliehavú správu kanadským zákonodarcom s výzvou, aby zastavili rozširovanie asistovanej samovraždy