Msgr._Pope-810x500.jpg

Kňaz informuje farníkov v DC, že nebude požehnávať páry rovnakého pohlavia alebo neregulárne zväzky

168
Kultúra života

Msgr. Charles Pope, farár Kostola svätého Tešiteľa svätého Cypriána vo Washingtone, D.C., povedal, že nebude ponúkať požehnanie párom rovnakého pohlavia, pretože by to viedlo k zmätku a škandálu medzi veriacimi, pokiaľ ide o učenie Cirkvi o manželstve a sexualite.

Odpovedané: Kardinál Müller povedal pápežovi Františkovi: Pápež píše: "Požehnanie homosexuálnych párov je ‘nemožné’ a ‘rúhanie’ 

V e-maile zaslanom farníkom 21. decembra, ktorý poskytol LifeSiteNews, pápež napísal:

“Všeobecne sa uvádza, že dokument povoľuje kňazovi požehnať páry rovnakého pohlavia. Niektorí to dokonca považujú za schválenie manželstva osôb rovnakého pohlavia. Nie je to tak.”

“Deklarácia v žiadnom prípade nepovoľuje manželstvo osôb rovnakého pohlavia. V skutočnosti výslovne opätovne potvrdzuje učenie Cirkvi, že manželstvo je len medzi mužom a ženou a že sexuálne vzťahy sú morálne len v manželstve (deklarácia bod #s 4-6).”

“Dokument hovorí, že môžu nastať prípady, keď ľudia, ktorí žijú objektívne hriešnym spôsobom, ako napríklad spolužitie alebo homosexuálne vzťahy, môžu dostať akési neformálne požehnanie, ktoré sa nijako nepodobá obradu manželstva. V dokumente sa však tiež uvádza, že toto neformálne požehnanie by sa malo udeľovať len vtedy, ak nehrozí riziko, že by mohlo spôsobiť zmätok v náuke Cirkvi o sexuálnej morálke, vrátane povahy manželstva (#s 4,5,30, 39).”

PREHLIADNUTÉ: Pápež František preplietol pravdu s omylom, aby zmiatol veriacich v otázke ‘požehnania’ pre homosexuálne páry

“Celkovo teda vatikánsky dokument nemení náuku Cirkvi’o sexuálnej morálke ani o sviatosti manželstva. Stanovuje prísne limity pre akékoľvek neformálne požehnania, aby neboli v rozpore s pravdou o skutočnej povahe toho, čo Boh učí o manželstve a ľudskej sexualite.”

“Ako váš farár chcem povedať, že táto deklarácia si nevyžaduje žiadne zmeny v našej farnosti a že tu nebude dochádzať k udeľovaniu neformálnych požehnaní pre vzťahy párov v neregulárnych zväzkoch. Hovorím to preto, lebo v rámci rozlišovania, ktoré som povinný ako farár urobiť (pozri č. 25, 37, 41), si myslím, že požehnanie takýchto zväzkov by v skutočnosti viedlo k zmätku a pohoršeniu medzi veriacimi, pokiaľ ide o učenie Cirkvi o manželstve a sexualite.” (pozri tiež č. 30)

POKRAČOVANIE: Po vyhlásení pápeža Františka’ o požehnaní osôb rovnakého pohlavia sa množia rúhania

“Keď som teda urobil toto rozlíšenie a rozhodnutie, ktoré sa odo mňa vyžaduje, prosím vás o pochopenie a modlitby, uvedomujúc si, že mojou povinnosťou je starať sa o všetky duše v tejto krajine a chrániť veriacich pred zmätkom alebo omylom, ktorý by pravdepodobne vznikol udelením takéhoto požehnania. Preto ich musím odmietnuť udeliť.

Msgr. pápež je všeobecne známy svojou obhajobou tradičnej latinskej omše a svojou otvorenosťou v otázkach posvätnosti života a manželstva. V auguste tohto roku odsúdil zjavný odklon od katolíckeho učenia, ktorý presadzuje Rímska ’synoda o synodalite, a povedal: “Zo všetkého, čo počúvam o tejto ‘synodálnej cirkvi’, ju nechcem. Ja chcem Katolícku cirkev. Chcem Cirkev mučeníkov, svätých. Chcem Katolícku cirkev, ktorá je nevestou, nie vdovou; Kristovou nevestou, nie učeníkom sveta, ktorá má radostnú ortodoxiu, ktorá sa stavia proti svetu, aby ho obrátila.”

POKRAČOVALI

Mgr. Pápež sa vyjadruje proti ‘synodálnej cirkvi’: ‘Chcem Katolícku cirkev’

Vyhlásenie pápeža Františka’ o požehnaní osôb rovnakého pohlavia plné ‘klamstva’ a ‘pokrytectva’: Roberto de Mattei

ÚPLNÝ ZOZNAM: Ako sa biskupi stavajú k požehnaniu homosexuálnych párov?