Screenshot-2023-12-21-171908-e1703179366519-810x500.png

Generálny riaditeľ Babylon Bee Seth Dillon, Tucker Carlson strhávajú masku z konzervatívcov, ktorí cenzurujú "overovanie faktov

25
Neutral

Výkonný riaditeľ spoločnosti Babylon Bee Seth Dillon odhaľuje dvojtvárny spôsob, akým spoločnosti sociálnych médií využívajú “fact checkers” na cenzúru tých, ktorí sa stavajú proti hlavnému politickému prúdu. 

“Fact-checking [je] jednou z metód, ktoré používajú milovníci cenzúry na ochranu naratívu, nie pravdy,” povedal. 

Dillon sa vyjadril počas pondelkového rozhovoru s Tuckerom Carlsonom. Carlson, ktorého relácia X má teraz oficiálny názov “Stretnutie s Tuckerom Carlsonom”, s jeho hodnotením súhlasil.  

“Overovatelia faktov sú zjavne prinajmenšom pod vplyvom spravodajských agentúr,” povedal. 

Dillon ďalej prezradil, že jeho spoločnosť bola “fact check” desiatky krátkontrolovaná, pretože liberáli nevedia’zniesť, že je vo svojej práci efektívny. 

“Overovatelia faktov sú spôsobom, ako [spoločnosti sociálnych médií] ustúpiť z cesty a povedať, ‘my’nie sme arbitrami pravdy… my’vás necenzurujeme,’” vysvetlil. “Hodia sa ako dielo, ktoré im v podstate umožňuje hodnoverne poprieť, že sa’podieľajú na cenzúre.” 

“The Bee,” ako sa hovorovo nazýva, je satirická spravodajská webová stránka založená v roku 2016, ktorá si robí srandu z absurdít v politike. Niektoré z ich titulkov si uťahujú z konzervatívcov, ale väčšinou sa vysmievajú z prebudených liberálov, ktorí zrejme nedokážu’zniesť, že niekto zľahčuje ich absurdné obvinenia. 

“Humor je prostriedkom na doručovanie pravdy,”povedal Dillon. “Nepáči sa im, že naratív je spochybňovaný spôsobom, ktorý’je účinný. A tak vás musia umlčať.” 

Beee bol v marci 2022 vykázaný z X (vtedy Twitter) za to, že Adama “Rachel” Levina označil za“muža roka.”Ocenenie”prišlo po tom, čo USA Today Levina, rozvedeného 66-ročného muža, ktorý pôsobí v Bidenovej administratíve, vymenoval za jednu zo svojich “žien roka.” Twitter uviedol, že spoločnosť porušila svoje “zákony o nenávistných prejavoch” za “nesprávne označenie” Levine. 

Dillon, a pro-life evanjelik, Carlsonovi povedal, že hoci nebolo’dobré obchodné rozhodnutie tweet nevymazať, mal “morálne námietky” voči tomu, že tak urobili, pretože by sa tým spolupodieľali na priznaní, že propagovali niečo falošné a škodlivé. 

Dillon tiež prezradil, že Elon Musk oslovil spoločnosť priamo po kúpe X. Údajne im povedal, že ich chce znovu zaviesť, pretože humor by sa nemal cenzurovať. Dillon povedal, že hoci nás Facebook “tak veľmi škrtí,” ich dosah na X pod Muskom je dostatočne široký, aby im umožnil mať vplyv, ktorý je stále významný.  

Dillon a Carlson diskutovali aj o hĺbke, kam zábavný priemysel v posledných rokoch klesol. 

“Toľko komédie dnes nie je vtipnej… rovnako ako ‘overovatelia faktov,’ sú strážcami príbehu,” povedal Dillon.  “Kto vám vládne, spoznáte podľa toho, koho’nesmiete kritizovať alebo o kom’smiete žartovať.”  

Dvojica sa výslovne zmienila o Levinovi, ale aj o Dylanovi Mulvaneym, rodovo zmätenom influencerovi sociálnych médií, ktorý spôsobil masívne marketingové bolesti hlavy pre pivovarnícku spoločnosť Bud Light po tom, ako začiatkom tohto roka propagoval plechovku dúhovej farby. 

“Sú to vlastne naši vládcovia,” povedal Carlson o Levinovi a Mulvaneym, z ktorých druhý sa po fiasku správal ako obeť napriek tomu, že ho pozývali na podujatia na červenom koberci a získaval sponzorov. 

“Nemá to nič spoločné s tým, že by sme sa urazili,” Dillon vyhlásil. “Všetko je to“falošné rozhorčenie, pretože sa“naučili, že falošné rozhorčenie sa dá použiť ako nástroj na zatlačenie do ticha a podriadenie sa.”