GettyImages-1668593232-e1703158902801-810x500.jpg

Ketanji Brown Jacksonová dostala sťažnosť na etiku za údajné zatajovanie príjmov manžela

33
Neutral

Tento článok pôvodne uverejnilo spravodajské centrum WND.

Vyšetruje sa sudkyňa Najvyššieho súdu Joe Bidena Ketanji Jacksonová za to, že odmietla nahlásiť príjmy svojho manžela počas viacerých rokov, keď bola sudkyňou a mala túto povinnosť.

Zpráva na Fox News vysvetľuje, že sťažnosť na etiku podalo Centrum pre obnovu Ameriky pri Súdnej konferencii.

Obviňuje Jacksonovú, že “úmyselne” zatajovala požadované zverejňovanie príjmov”celé roky.

Centrum v liste obvinilo Jacksonovú, že odmietala oznámiť príjmy svojho manžela”počas viac ako desiatich rokov, keď bola sudkyňou, a navrhuje, aby konferencia postúpila Jacksonovú generálnemu prokurátorovi Merrickovi Garlandovi “na vyšetrovanie a prípadné občianskoprávne vymáhanie,”uvádza sa v správe.

Problémom je požiadavka, aby sudcovia zverejnili príjmy “manžela alebo manželky od akejkoľvek osoby, ktoré presahujú 1 000 USD.”

Čítajte: Môže Najvyšší súd zrušiť právne pochybné schválenie potratovej tabletky FDA’?

Existuje výnimka, ak manžel alebo manželka “samostatne zárobkovo činná osoba vykonáva podnikateľskú činnosť alebo povolanie, je potrebné uviesť len povahu takejto činnosti alebo povolania.”

Jacksonová pri nominácii na sudcu okresného súdu vo Washingtone podľa listu odhalila mená dvoch klientov právneho poradenstva v oblasti lekárskych pochybení, ktorí jej manželovi Patrickovi Jacksonovi za rok 2011 zaplatili viac ako 1 000 USD.

V neskorších podaniach však “opakovane nezverejnila, že jej manžel získal príjem z poplatkov za poradenstvo v oblasti lekárskych pochybení, ” uvádza sa v liste.

“Vieme to na základe vlastného priznania sudkyne Jacksonovej”v jej upravenom formulári na zverejnenie informácií za rok 2020, ktorý podala, keď bola nominovaná na Najvyšší súd, že ‘niektoré z mojich predtým podaných správ neúmyselne vynechali’jej manžela”príjem z ‘poradenstva v prípadoch lekárskych pochybení,”centrum obviňuje.

Napokon sa ani nepokúsila “uviesť roky, v ktorých vynechala požadované informácie.

V liste sa poukazuje na to, že na tieto príjmy sa nevzťahuje “výnimka pre samostatnú zárobkovú činnosť”.

List tvrdí, že Jacksonová si bola v roku 2012 vedomá zákonných požiadaviek “natoľko, aby uviedla konkrétne zdroje príjmov pri svojom prvom podaní informácií”, ale neskôr to už neurobila.

To z nej robí porušenie zákona “úmyselné”

Takisto spochybňuje “súkromné financovanie”, ktoré zaplatilo masové podujatie v Kongresovej knižnici, na ktorom sa zúčastnilo viacero účinkujúcich skupín, keď ju Biden vymenoval.

Nie je jasné, kto slávnosť zaplatil.

Prevzaté so súhlasom WND News Center.