Dr_Henry-810x500.jpg

Stovky zdravotníckych pracovníkov žalujú šéfa zdravotníctva v Britskej Kolumbii kvôli nariadeniu o očkovaní COVID

45
Neutral

Stovky zdravotníckych pracovníkov v Britskej Kolumbii žalujú provinčného hygienika za pretrvávajúci mandát na očkovanie COVID, ktorý im bráni v práci.  

Združenie zdravotníckych pracovníkov Britskej Kolumbie vyzýva zdravotníckych pracovníkov, ktorí prišli o prácu v dôsledku mandátu na očkovanie COVID, aby sa k nim pripojili v hromadnej žalobe proti provinčnému hygienikovi Britskej Kolumbie Dr. Bonnie Henryovej.  

“Mnohým jednotlivcom, ktorých ovplyvnilo správanie provinčného úradníka pre zdravotníctvo a nariadenia, boli porušené ich zmluvné pracovné dohody, boli vystavení predvídateľnej škode spôsobenej nesprávnym výkonom verejnej funkcie a boli porušené práva vyplývajúce z Charty,” uvádza sa v občianskoprávnej žalobe.  

Čítajte: Kanadská provincia potvrdzuje, že’spolupracuje s federálmi na ‘očkovacích pasoch’

Podľa ich webovej stránky, “sa k žalobe môže pripojiť každý odborovo organizovaný zdravotnícky pracovník, ktorý bol zamestnaný v čase vydania príkazu PHO pre akútnu starostlivosť vydaného 14. októbra 2021 alebo príkazu PHO pre rezidenčnú starostlivosť vydaného 8. októbra 2021” a ktorého sa tento príkaz dotýka.  

Správu podali 13. októbra zdravotnícki pracovníci Jedediah Jeremiah Merlin Ferguson a Terri Lyn Perepolkin “v mene členov skupiny pozostávajúcej zo všetkých odborovo organizovaných zdravotníckych pracovníkov v Britskej Kolumbii, na ktorých sa vzťahoval príkaz na informovanie o stave očkovania a preventívnych opatreniach COVID-19.”  

Sto sedemdesiat sedem žalobcov, ktorých zastupovala spoločnosť Sheikh Law, ďalej uviedlo, že Henry “konal s ľahkovážnou ľahostajnosťou alebo úmyselnou slepotou” tým, že pokračoval v nariadení očkovania.  

Perepolkinová, bývalá laborantka, založila organizáciu United Health Care Workers of BC po tom, ako bola 26. októbra 2021 poslaná na neplatené voľno a 21. novembra dostala výpoveď.  

Perepolkinová pracovala v spoločnosti Interior Health v nemocnici Vernon Jubilee Hospital od roku 2004 a “udržiavala si vzorný a bezchybný pracovný posudok.” Po prepustení boli Perepolkinová a jej manžel nútení predať svoj dom, aby vyžili z jedinej výplaty, uvádza Castanet News. 

“Dr. Henry stále vyžaduje prvé dve COVID injekcie, aby mohol pracovať v zdravotníctve v B.C. – aj keď priznala, že všetci pracovníci, ktorí majú prvé dve očkovania, už pred nimi nemajú žiadnu ochranu,” dodal Perepolkin.  

Podobne Fergusonová, pracovníčka práčovne v spoločnosti Island Health v práčovni Cumberand Regional Hospital od roku 2015, dostala 26. októbra 2021 neplatené voľno a 18. novembra s ňou bola ukončená pracovná zmluva.  

Čítajte: Švajčiarska štúdia ukazuje poškodenie srdca u všetkých príjemcov mRNA COVID injekcie, myokarditídu u 3 %

Podľa žaloby Henry tvrdil, že “očkovanie je bezpečné, veľmi účinné a je najdôležitejším preventívnym opatrením pre zdravotníckych pracovníkov […] na ochranu pacientov, obyvateľov a klientov a pracovníkov v zdravotníctve a osobnej starostlivosti pred […] COVID-19.” 

Žaloba však poukazuje na nežiaduce vedľajšie účinky užívania injekcie vrátane krvných zrazenín. Ďalej sa odvoláva na štúdiu, ktorá odhalila, že 5770 z 18 198 osôb (26,7 %), ktoré injekciu užili, zaznamenalo nežiaducu reakciu. 

Britská Kolumbia je jednou z mála provincií, ktoré zachovávajú povinnosť očkovania COVID napriek nedostatku zdravotníckych pracovníkov.

PREČÍTAJTE SI: Britská Kolumbia zamestná zahraničné zdravotné sestry namiesto toho, aby dovolila nevakcinovaným vrátiť sa do práce