Lloyd-austin-810x500.jpeg

Pentagón odmieta očkovacie mandáty a ideológiu prebudenia ako dôvod krízy v armáde

26
Kultúra smrti

Pentagón zatiaľ neberie vážne pretrvávajúce obavy z problémov, ako je napríklad povinnosť očkovania COVID-19 a “woke” vedenie, ktoré podkopávajú dôveru súčasných a budúcich príslušníkov v hierarchiu ozbrojených síl USA, uvádza sa vo vyhlásení, ktoré bolo vydané tento týždeň v reakcii na sťažnosti vysielané na LifeSiteNews a inde.

V utorok LifeSite uverejnil článok Roberta A. Greena Jr., veliteľa v aktívnej službe v námorníctve Spojených štátov. Tvrdil, že “spôsoby, akými naši vysokí vojenskí predstavitelia zradili dôveru príslušníkov služby a amerického ľudu, sú početné a špinavé. Takmer v každom závažnom prípade vyšší velitelia obišli vozový park, aby ochránili seba a inštitúcie, ktoré viedli, namiesto toho, aby vyvodili zodpovednosť voči jednotlivým veliteľom.”

Cmdr. Green, ktorý hovoril sám za seba napriek potenciálnemu riziku odvety zo strany svojich nadriadených, uviedol predovšetkým dve desaťročia vojny proti terorizmu bez “jasných strategických cieľov alebo kritérií víťazstva”, ktoré viedli k úmrtiu viac ako 7 000 vojakov, zle naplánované a vykonané stiahnutie z Afganistanu, ktoré viedlo k 13 úmrtiam vojakov, ktorým sa dalo predísť, a k vojenskému vybaveniu za viac ako 7 miliárd dolárov, ktoré zostalo pre Taliban, a vyhostenie viac ako 8 400 príslušníkov služby, mnohých s neprávom poškodeným služobným záznamom, za odpor voči očkovaniu COVID-19.

Všetky tieto prípady “žiadni vojenskí predstavitelia neboli braní na zodpovednosť,” napísal. “V snahe chrániť sa a bojovať za svoje individuálne ústavné práva začali príslušníci služby podávať takmer 40 žalôb proti ministerstvu obrany a ich vojenskému vedeniu. S rizikom zdôraznenia zjavného, toto nie je znakom zdravých a dôveryhodných ozbrojených síl. Nie je to ani znak toho, že vojenskí velitelia majú u značnej časti týchto síl nejakú dôveryhodnosť.”

Podplukovník Green’svojimi výrokmi upútal pozornosť The Epoch Times, ktoré uverejnila vlastný článok o jeho varovaní, ako aj ďalšie podrobnosti z jeho knihy Obrana ústavy za nepriateľskou líniou, v ktorej podrobne rozoberá boje o vojenské vakcinačné mandáty.

Epocha oslovila o vyjadrenie k situácii aj Pentagón a dostala nasledujúcu odpoveď: “Náš výskum ukazuje, že hlavnými prekážkami služby sú obavy zo smrti alebo zranenia, posttraumatická stresová porucha, emocionálne problémy a odchod od priateľov a rodiny—nie politické otázky. Obavy z vakcín a ‘wokeness’ patria k najmenej pravdepodobným dôvodom, prečo nevstúpiť do armády.”

“Vedenie DoD hrá teraz veľmi nebezpečnú hru vo svetle súčasnej krízy náboru a pripravenosti,” povedal veliteľ námornej pechoty Cmdr. Green reagoval vo vyhlásení pre LifeSiteNews. “Sme zraniteľnejší ako za mnoho rokov predtým a naši takmer rovnocenní protivníci sa pripravujú na to, aby nás dostali. Tvárou v tvár tejto rastúcej hrozbe Pentagón vrhol ďalšie obštrukcie v snahe obviniť čokoľvek iné, len nie seba. Naši lídri musia získať späť dôveru amerického ľudu priznaním svojich zlyhaní a vyvodením zodpovednosti voči zodpovedným.

“Lídri ministerstva obrany odmietajú ‘reálne’ priznať svoju úlohu pri zrade dôvery príslušníkov služby a amerického ľudu. Odmietajú tiež urobiť to, čo je potrebné na to, aby sa ‘polepšili.’ Kým vedúci predstavitelia Pentagónu nebudú ochotní brať tieto oprávnené obavy vážne, kampaň námorníctva ‘Get Real Get Better’ možno považovať len za žart alebo zákernú metódu bielenia obrovských strategických zlyhaní. 

“Pentagón sa opakovane pokúšal vykresliť tých z nás, ktorí sú ochotní hovoriť nahlas, ako ‘politikov.’ To nemôže byť ďalej od pravdy,” pokračoval. “Chceme len, aby naši lídri dodržiavali zákony a ctili individuálne ústavné práva. Týmto obvinením, že sú ‘politickí, ’ vedúci predstavitelia ministerstva obrany vrhajú na tých, ktorí bránia ústavu, niečo, z čoho sa sami zrejme previnili. Stalo sa zrejmým, že naši vysokí vojenskí predstavitelia uprednostnia svoj vlastný kariérny postup pred všetkým ostatným. Ich ospravedlnením je, že len plnili rozkazy.’ Toto ospravedlnenie nefungovalo v Norimbergu v roku 1946 a nebude fungovať ani teraz. Jediná možnosť, ktorá nám zostáva, je verejne žiadať zodpovednosť.

“Ak by som mal Američanom niečo odkázať, bolo by to toto: “Ministerstvo obrany teraz nemôže dôverovať vašim synom a dcéram,”varoval komandér Green. “Zlyhania za posledných 20 rokov budú pokračovať, ak sa neprijmú radikálne opatrenia na nápravu, obnovenie dôvery obranou práv jednotlivca a zmenu priorít bojovej pripravenosti. Musíme si urobiť poriadok, najmä na najvyšších veliteľských postoch v uniformách.

“Potrebné opatrenia sa začínajú prísnymi dôsledkami pre tých na najvyšších miestach (vo výslužbe alebo inde), ktorí ľahkovážne premrhali americké životy na Blízkom východe a ktorí v poslednom čase porušovali ústavné práva príslušníkov služby. Ak sa nám nepodarí dosiahnuť túto zodpovednosť, budúce generácie za to určite zaplatia nezmyselnými riekami krvi. Až keď si urobíme poriadok doma, Američania nám budú môcť dôverovať natoľko, aby k nám poslali svojich synov a dcéry.”

Stály vzostup “woke” ideológie v armáde, ktorá pretrváva a rastie od Clintonových rokov napriek prezidentovaniu republikánov Georgea W. Busha a Donalda Trumpa, zintenzívnil demokratický prezident Joe Biden, ktorý po nástupe do funkcie rýchlo pristúpil k otvoreniu armády pre regrútov trpiacich rodovou dysfóriou, čím zvrátil politiku Trumpovej administratívy, potom nechal ministra obrany Lloyda Austina začal revíziu údajného “domáceho extrémizmu” v armáde, ktorú mnohí považovali za zámienku na vyčistenie konzervatívnych názorov z radov.

V marci 2023 Centrum pre vojenskú pripravenosť (Center for Military Readiness, CMR) zverejnilo aktualizovanú správu o aktivitách administratívy, ktoré sa snažia preniknúť do ozbrojených síl’ľavicovou rodovou ideológiou, počnúc presadzovaním preferovaných zámen, cez povoľovanie krížového obliekania a používania spŕch a toaliet opačného pohlavia na vojenských základniach až po sťaženie prístupu k informáciám o negatívnych dôsledkoch takýchto politík.

Do decembra minulého roka Biden’ovci z Pentagónu presadzovali aj povinnosť očkovania COVID-19 pre amerických vojakov a vojačky, čo vyvolávalo žaloby a hrozilo vojakom a nedostatok desiatok tisíc pilotov, čo len prispelo k širším problémom s počtom príslušníkov ozbrojených síl, morálkou vojakov a dôverou verejnosti.

Počas tlačovej besedy Pentagónu v apríli 2022 o rozpočte armády’na fiškálny rok 2023 námestník ministra armády Gabe Camarillo oznámil, že armáda “aktívne prijala rozhodnutie dočasne znížiť náš konečný početný stav zo 485 000 vojakov na 476 000 vo finančnom roku ’22 a na 473 000 vo finančnom roku ’23.”The Military Times vtedy informoval, že by to “mohlo zanechať službu v najmenšom počte od roku 1940, keď mala niečo vyše 269 000 vojakov.”

Gallup a Ronald Reagan Institute prieskumy ukázali, že verejnosť stratila dôveru v armádne’velenie, čo má zrejme výrazný vplyv aj na ochotu potenciálnych vojakov’ narukovať.

Republikánsky americký senátor Tommy Tuberville z Alabamy je v súčasnosti pozastavujepotvrdzovanie celkom nominantov na posty v Pentagóne, kým Bidenova administratíva neustúpi od svojho trvania na dotovaní potratov v armáde, čo hovorca Rady pre národnú bezpečnosť John Kirby vyhlasuje, že je to potrebné na udržanie “pripravených síl.”