trudeau-grey-810x500.jpg

Kampaň Life Coalition kritizuje Trudeaua za obhajobu "bezpečného" prístupu k potratom ako "práva

10
Kultúra smrti

Vedúca pro-life organizácia v Kanade odsúdila premiéra Justina Trudeaua za výzvu na rozšírenie prístupu k interrupciám a ich ochranu ako práva.

Trudeau vo štvrtok zverejnil správu na podporu Medzinárodného dňa bezpečného potratu, v ktorej uviedol, že kanadská vláda potvrdzuje svoj neochvejný záväzok zabezpečiť ženám a dievčatám doma i vo svete prístup k interrupciám.” 

“Nikdy nebudeme diskutovať o práve ženy na voľbu”- povedal Trudeau.  

Národný prezident organizácie Campaign Life Coalition (CLC) Jeff Gunnarson pre LifeSiteNews povedal, že Trudeauove komentáre sú hluché voči realite, že potrat nikdy nie je “bezpečný,” ani pozitívna vec, ktorú by sme si mali vážiť ako “právo.” 

“Má za následok zabitie dieťaťa v maternici’. Zákrok zlyhal, ak jeho výsledkom nie je mŕtve dieťa. Nie je’možné‘bezpečne’niekoho zabiť,” povedal Gunnarson. 

“Interrupcia tiež predstavuje vážne riziko pre matku a môže ju poškodiť na mnohých úrovniach, vrátane fyzickej, emocionálnej, psychologickej a duchovnej. Potrat nemá nič spoločné so zdravotnou starostlivosťou. Je to’zlá praktika, ktorú treba zakázať.” 

Trudeau vo svojom posolstve uviedol, že Kanada je odhodlaná zlepšiť prístup k“interrupciám za našimi hranicami prostredníctvom našich záväzkov v oblasti globálneho financovania zdravotníctva.” 

“Vzhľadom na to, že práva žien”sú napadané na celom svete, vieme, že zákaz potratov nezabráni potratom, len ich urobí menej bezpečnými,” povedal Trudeau. 

Trudeau pokračuje v ľavicovej taktike ‘šírenia strachu z potratov’ 

Gunnarson pre LifeSiteNews povedal, že Trudeau pokračuje “v šírení jednej lži za druhou,” svojimi slovami o rozširovaní prístupu k potratom a o tom, ako to robí zákrok “bezpečným.”  

“Jeho lži obhajujúce a podporujúce zabíjanie budúcich Kanaďanov stoja ročne približne sto tisíc životov. Po prvé, interrupcia nie je ľudské právo, nieto ešte základné právo žien,” povedal.  

Gunnarson dodal, že Trudeau pokračuje “v šírení strachu tvrdením, že toto údajné ‘právo na interrupciu’ je napadnuté na celom svete.” 

“Krajiny držia líniu proti potratovým ideológom alebo v niektorých prípadoch predkladajú väčšiu právnu ochranu detí pred narodením a Trudeau to označuje za útok na ženy,” poznamenal.  

Trudeau vo svojom pro-potratovom vyhlásení uviedol, že v roku 1988 kanadský  “trestný zákonník obmedzenia týkajúce sa interrupcií zrušil Najvyšší súd Kanady.”  

Gunnarson pre LifeSiteNews uviedol, že hoci obmedzenia trestného zákonníka týkajúce sa interrupcií boli v roku 1988 zrušené Najvyšším súdom Kanady, Trudeau o tejto skutočnosti urobil jedno “zásadné opomenutie”.  

“V tom istom rozhodnutí Najvyšší súd uznal, že dieťa pred narodením si zaslúži právnu ochranu a vyzval parlament, aby takúto legislatívu prijal,” poznamenal Gunnarson.  

Na rozdiel od Spojených štátov interrupcie v Kanade existujú v právnom vákuu, keďže boli dekriminalizované.   

V roku 1988 Morgentaler rozhodol Najvyšší súd Kanady zrušil posledný zostávajúci zákon o interrupciách na základe toho, že bol protiústavný. Odvtedy neexistuje žiadny federálny zákon, ktorý by potraty reguloval, a tak je táto prax povolená počas všetkých deviatich mesiacov tehotenstva.   

Súčasná federálna vláda Kanady pod vedením Trudeaua zastáva extrémne pro-potratové názory. V ten istý deň, keď sa v Ottawe zišli tisíce pro-life Kanaďanov na 26. kanadskom’National March for Life, Trudeau zašiel až tak ďaleko, že na Twitteri zverejnil pro-potratový odkaz.   

V predvečer Pochodu za život, Trudeau prisľúbil že jeho vláda bude financovať ďalšie milióny dolárov na proabortívne iniciatívy.   

Federálny rozpočet Trudeauovej liberálnej vlády na rok 2023 má vyčlenil 36 miliónov dolárov na financovanie propagácie potratov počas troch rokov počnúc rokom 2024 a zároveň obsahuje vyhlásenie, v ktorom odsudzuje zrušenie amerického rozsudku Roe v. Wade v minulom roku.   

Podľa CLC’s webová stránka, potraty zabili viac ako 4 milióny predčasne narodených detí v Kanade od jeho legalizácie v roku 1969, čo približne zodpovedá celkovému počtu obyvateľov provincie Alberta.