Untitled-7-810x500.png

Trump a Vivek Ramaswamy sú jediní republikáni, ktorí vidia nebezpečenstvo vojny na Ukrajine

36
Kultúra smrti

Jedna z otázok Bretta Baiera’počas prezidentskej debaty druhého kola Fox News 23. augusta vyvolala nezabudnuteľný moment - a zároveň rozpútala medzi zúčastnenými účastníkmi ohnivú búrku RINO-versus-Vivek.

“USA. vyčlenili na vojnu na Ukrajine takmer 77 miliárd dolárov,”povedal Baier. “Administratíva teraz žiada Kongres o ďalších 24 miliárd dolárov. Bez ohľadu na špecifiká tohto plánu, je na pódiu niekto, kto by nepodporil zvýšenie ďalších finančných prostriedkov pre Ukrajinu?”

Čítajte: GoFundMe zmrazuje 90-tisíc dolárov od spravodajského portálu, ktorý sa stavia proti neokonzervatívnemu príbehu o vojne na Ukrajine

Táto otázka vyvolala spomienky na Dwighta Eisenhowera, ktorý bol nielen možno najväčším vojenským vodcom v americkej histórii okrem samotného Georgea Washingtona, ale ktorý bol aj naším 34. prezidentom.

17. januára 1961, len tri dni pred inauguráciou Johna Kennedyho’Ike predniesol jeden z najznámejších rozlúčkových prejavov v prezidentskej histórii. Po ôsmich rokoch bezkonkurenčnej americkej prosperity, keď sa Amerika stala jedinou svetovou superveľmocou, sa Ike mohol potľapkať po pleci za dobre vykonanú prácu.

Na miesto toho však slávne varoval Američanov pred “vojensko-priemyselným komplexom” a vyhlásil: “Vo vládnych radách sa musíme chrániť pred získavaním neoprávneného vplyvu, či už žiadaného alebo nevyžiadaného, vojensko-priemyselným komplexom.” Ike dodal, “Potenciál pre katastrofálny nárast nesprávne umiestnenej moci existuje a bude pretrvávať.”

Vojenskí velitelia, ktorí boli uprostred vojny, ktorí poznajú zápach bitky a vôňu pušného prachu a ktorí videli krvácajúcich kamarátov zomierať na zemi, sú najtriezvejší v obhajovaní vojenských akcií bez spravodlivého dôvodu a premysleného zdôvodnenia.

A teraz späť k Baierovej’otázke o vojne na Ukrajine a odpovediam kandidátov’.

Najprv tu máme Viveka Ramaswamyho, ktorý ako dieťa, ktoré sa teší z prvej hračky pod vianočným stromčekom, okamžite vystrelil ruku hore na otázku “kto by bol proti ďalšiemu financovaniu” a sľúbil ukončiť vojenskú pomoc Ukrajine, bez váhania a s neobmedzenou rozhodnosťou. Žiadna otázka, kde stojí Vivek.

Potom prišiel Ron DeSantis, ktorý teraz s Vivekom súperí o druhé miesto, ďaleko za Trumpom v prieskumoch, ktorý skúsil prístup jedna noha do bazéna, jedna noha z bazéna.

Pozeral sa, ako zareagujú ostatní kandidáti, a DeSantis doslova zdvihol ruku do polovice a bez toho, aby sa plne angažoval tak či onak, napoly vyhlásil, že “Európa sa musí vzchopiť… ja by som chcel, aby sa Európa vzchopila a robila svoju prácu,” ako keby mal nad Európou moc a ako keby Ukrajina bola členom NATO, čo nie je.

Takže DeSantis sa popri Vivekovej’rozhodnosti vyznamenal ako múdry. Napriek tomu DeSantis vojnu zjavne chce. Chce len, aby Európa pomohla Amerike s nákladmi.

Rovnako výpovedná ako DeSantis’ váhavosť bola aj absolútna rezolútnosť ostatných kandidátov, ktorí sa všetci naplno postavili proti Vivekovi a boli za drahú a nebezpečnú zástupnú vojnu Ameriky’proti Rusku.

Čítajte: UK gov’t begins new internet censorship efforts one day after passing Online Safety Bill

V jednej výmene názorov bývalý viceprezident Mike Pence poučoval Viveka o cnostiach vojnového štvania. “[K]aždý, kto si myslí, že nemôžeme’riešiť problémy tu v Spojených štátoch a byť lídrom slobodného sveta, má dosť malý pohľad na najväčší národ na Zemi… Môžeme robiť oboje, Vivek. Dokázali sme oboje. Už roky sme’lídrom slobodného sveta, arzenálom demokracie."”

Jasné je, že Pence je zástancom toho, aby vláda míňala požičané peniaze ako opitý námorník, ktorý sa vymkol spod kontroly a chystá sa pozvracať celú podlahu a zomrieť na otravu alkoholom. Odhliadnuc od nebezpečenstva vyvolania tretej svetovej vojny, Pence’s filozofia míňania sa v debate proti Kamale Harrisovej ukázala tak jasne ako čierna mucha na jeho bielej hlave.

Ale nebol to len Pence, kto na Viveka vystrúhal prst.

Keď Vivek vyzval Chrisa Christieho, že cestoval na Ukrajinu pobozkať Zelenského prsteň, Christie odvetil: “Dobre, pozrite, išiel som na Ukrajinu. A išiel som na Ukrajinu, pretože som sa chcel na vlastné oči presvedčiť, čo robí armáda Vladimíra Putina’so slobodným ukrajinským ľudom." ”A potom, akoby sa ruská armáda zhromaždila hneď za Rio Grande, Christie vyhlásil: “Ak sa nepostavíme proti tomuto typu autokratického zabíjania vo svete, budeme ďalší na rade.”

Nechala sa predbehnúť, Nikki Haleyová ešte raz prekonala Christieho’melodrámu: “Putin povedal, že ak Rusko – raz Rusko obsadí Ukrajinu, Poľsko a Pobaltie sú na rade. To’je svetová vojna. My’sa snažíme zabrániť vojne!”

Očividne, Putin nikdy slovne nevyhrážal Poľsku ani Pobaltsku, ale nenechaj’fakty prekážať malej neokonskej melodráme, Nikki.

V priebehu debaty Vivek pripomenul Nikki jej “budúcu kariéru v správnych radách spoločností Lockheed a Raytheon.” Ouch.

Čítaj: Trudeau gov’t pledges $650 million in additional funds to Ukraine during Zelenskyy’s visit to Canada

Neokoniálni republikáni Pence, Christie, Haley a ďalší znejú ako vojnoví demokrati. Svedčí o tom samotný Biden, ktorý tápal cez svoj teleprompter vo Vilniuse 12. júla. “Nebudeme váhať. Myslím to vážne. Náš záväzok voči Ukrajine sa neoslabí. Budeme sa zasadzovať za slobodu a voľnosť dnes, zajtra a tak dlho, ako to bude potrebné.”

Týchto hlupákov akoby nezaujímal’explodujúci megadlh Ameriky, ktorý teraz dosahuje severne od 33 dolárov triliónov – takmer 100 000 dolárov dlhu na každého žijúceho Američana.

Samozrejme, neokonzervatívni republikáni na pódiu debaty nie sú’jediní neokoni, ktorí sa pachtia za nekonečnými vojnovými výdavkami na Ukrajine. Do fronty BoltonGrahamRomney, Biden, Pelosi, Reed a Angus King. V tomto ohľade globalistickí neokonzervatívni republikáni papagájujú vojnových demokratov. Nazývajú ich “uniparty” z nejakého dôvodu: míňajú naše peniaze, míňajú nás do zabudnutia, získavajú moc teraz pre seba, sabotujú budúcnosť Ameriky’

Milujte ho alebo nenáviďte, Julian Assange má pravdu v jednej veci: už nejde o vyhrávanie vojen, ide o nekonečné vojny. Zdá sa, že to je prípad Afganistanu, kde sme zostali 20 rokov, zanechali sme miesto destabilizovanejšie, než sme ho našli, a zanechali sme našim nepriateľom vojenskú techniku za miliardy.

Eisenhower pred tým varoval a zdá sa, že to pochopil len Trump.

Ako Trump povedal nedávno v Južnej Karolíne, “sme na pokraji tretej svetovej vojny, len keby to niekto nevedel. Ako prezident vrátim mier prostredníctvom sily.”

Trump v posledných dňoch povedal že keď sa vráti do Bieleho domu, ukončí rusko-ukrajinskú vojnu do 24 hodín.

Či to bývalý prezident myslí doslova alebo obrazne, je vedľajšie. Podstatné je, že na rozdiel od RINO a demokratických vojnových štváčov je Trump naďalej proti rozdúchavaniu nebezpečnej vojny na Ukrajine, ktorá’nie je v najlepšom záujme Ameriky. Trump začal volať po stiahnutí amerických vojsk z Afganistanu v roku 2011, v roku, keď jednotky amerického námorníctva SEAL zabili bin Ládina, a v roku 2016 označil vojnu v Iraku za “veľkú, hrubú chybu.”

Ako prezident začal Trump sťahovať vojská z Afganistanu a, na rozdiel od Bushovcov a Obamu nikdy nezačal nové vojny. Ako povedal Tucker Carlson said, Trump je “jediný človek s postavením v Republikánskej strane”, ktorý sa prestáva pýtať: “Prečo podporujeme nekonečnú vojnu na Ukrajine?"”

Čítajte: Trudeau’ex‘špeciálny spravodajca’pre čínske zasahovanie dal miliónové kontrakty preferovaným konzultantom

Iróniou osudu je, že Trump, ktorý prebudoval armádu Spojených štátov viac ako ktorýkoľvek prezident od čias Reagana, vystupuje ako najväčší bojovník za svetový mier spomedzi významných osobností Spojených štátov.

Uznávajú to aj ďalší lídri na celom svete. Nedávno maďarský premiér Viktor Orbán povedal Tuckerovi Carlsonovi že jediná cesta k ukončeniu vojny v Ukrajina by bolo znovuzvolenie Donalda Trumpa za prezidenta USA. Orbán má pravdepodobne pravdu.

Môžeme sa len modliť, aby neokonskí republikáni a vojnoví štváči demokrati dovtedy nezačali tretiu svetovú vojnu. Všetci by sme sa mohli poučiť od Ika… a tiež od Trumpa.

Prevzaté so súhlasom American Thinker.