Screenshot-2023-02-02-at-17.09.22-e1675357883274-810x500.png

Lekárska rada štátu Maine uložila doktorke Meryl Nassovej podmienečný trest a "drakonické" sankcie

68
Kultúra smrti

Mainská rada pre licencie v medicíne v utorok jednomyseľným hlasovaním uznala doktorku Meryl Nassovú za vinnú z viacerých obvinení z&nbspprofesionálnej nekompetentnosti a udelila Nassovej podmienečný trest s&nbspdočasnou licenciou na dva roky.

Rada tiež vydala súbor nápravných sankcií, ktoré musí Nass splniť, kým bude môcť opäť voľne vykonávať lekársku prax.

Čítajte: RFK Jr: Vývoj COVID-u bol od začiatku ‘vojenským projektom’

Počas sedmého dňa vypočúvania komisia rozhodla, že Nassová porušila štandardy vedenia zdravotnej dokumentácie pre telemedicínu a neposkytla informovaný súhlas trom pacientom COVID-19, ktorým predpísala hydroxychlorochín a ivermektín.

Nassová, praktická internistka a členka Children’s Health Defense  (CHD) vedeckého poradného zboru, čelil úvodnému pozastavenie licencie 12. januára 2022 za šírenie COVID-19 “dezinformácií.”

Rada neskôr stiahla obvinenia z dezinformácií ale prišla s novým súborom obvinení. Rada založila svoje rozhodnutie z 19. septembra na tomto novom súbore obvinení.

Namiesto toho, aby sa vypočutia konali počas niekoľkých po sebe nasledujúcich dní, rada uskutočnila vypočutia približne každý druhý mesiac od októbra 2022 – pričom Nass’má po celý čas pozastavené právo vykonávať lekársku prax.

Utorkové rozhodnutie rady je v rozpore s výpoveďami Nassovej’ pacientov, ktorí podľa Nassovej’ právnika všetci “srdečne komentovali jej dostupnosť, jej lekárske rady a jej postup v ich prípadoch.

Čítajte: Dr. Robert Malone: Ako vláda USA’manipulovala s údajmi a jazykom, aby si vynútila očkovanie COVID

Nass diskutoval o rozhodnutí rady’s prezidentkou CHD Mary Holland v stredajšej’epizóde relácie Dobré ráno, CHD, pričom Hollandovej povedala, že správna rada zvolila “najdrakonickejšie tresty, aké mohla”, aby ju ponížila.

Napr. rada požaduje, aby Nassová absolvovala kurzy profesijnej etiky a vedenia zdravotnej dokumentácie, a nariadila jej, aby si najala niekoho, kto by sledoval jej prax “kto by prezeral moje karty a prípadne sedel vedľa mňa v ordinácii.”

Rozhodnutie rady’ktoré obsahuje presné údaje o skúšobnej lehote a nápravných sankciách, ešte nebolo zverejnené, povedala Nassová The Defender.

Nass sa stal terčom útoku ako ‘prominentný’ lekár, ktorý je proti zákrokom COVID

Podľa Hollanda Nass – otvorený kritik COVID-19 vakcín – sa pravdepodobne stala terčom útoku rady, pretože je “prominentnou lekárkou, ktorá mala dosť odvahy na to, aby sa nestotožnila s oficiálnym príbehom, že tieto očkovania musíte podstúpiť.”

Nass má blog Substack a je významným hlasom v lekárskej komunite s bezchybnou reputáciou, uviedla Hollandová.

“Je jasné, že sa na vás zameriava pravdepodobne nielen lekárska rada štátu Maine, ale dokonca aj Federácia štátnych lekárskych rád ktorá bola taká silná v Kalifornii a v štátnej politike v celej krajine,” povedal Holland pre Nass.

Čítajte: Vyšetrovanie kanadských občanov’žiada okamžité ukončenie zavádzania injekcií COVID

Holland povedal divákom, že CHD pomáha Nassovi s právnymi poplatkami. “Som veľmi rada, že s vami na tom spolupracujeme,” povedala.

Nass poukázal na to, že rada’v rozhodnutí ignorovala rozsiahle dôkazy predložené počas predchádzajúcich šesť vypočutí. Povedala:

Počas týchto šiestich predchádzajúcich vypočúvaní sa zistilo, že moje záznamy boli primerané, že všetci pacienti boli riadne liečení, že som neodkladala odporúčanie, aby dvaja z nich išli do nemocnice.

V skutočnosti som to urobil veľmi vhodne a ich vlastný znalec to uznal.

Pomocní advokáti zastupujúci zamestnancov rady 15. septembra predložili záverečné argumenty rade, v ktorých “úplne ignorovali všetky dôkazy.”

Podľa Nassa sa členovia rady pri svojom rozhodovaní vo veľkej miere spoliehali na tieto argumenty a ignorovali 30 strán záverečných argumentov ktoré Nass’ advokáti predložili v ten istý deň a v ktorých zhrnuli, prečo Nass nie je vinná zo zvyšných obvinení voči nej.

“Mali sme deväť výpovedí ľudí“a stovky – možno tisíc dokumentov– uznaných ako dôkaz, a nič z toho sa nepočítalo,” povedala Nassová.

Čítajte: Nová štúdia časopisu Lancet potvrdzuje, že mRNA z injekcií COVID sa nachádza v materskom mlieku

Nassová tiež uviedla, že rada sa zámerne vyhla trvalému odobratiu jej licencie, pretože potom by mohla okamžite predstúpiť pred sudcu a sudca by potom mal prístup k celému záznamu z vypočutí.

V takom prípade by si ho sudca prečítal a hneď by vedel, že to, čo urobili [členovia rady] v siedmy deň, nemá nič spoločné s predchádzajúcimi šiestimi dňami, a potom by mali problémy,” vysvetlila.

“To bolo niečo, čo nechceli, aby sa stalo… takže preto boli tresty udelené takým spôsobom,” povedala Nassová.

Počúvanie správnou radou, ktorého cieľom bolo ukázať Nassovej ‘kto je tu šéfom’

Nassová povedala Hollandovi, že vypočúvanie bolo “drahým procesom, ktorého cieľom bolo ponížiť ma, premárniť môj čas a peniaze a ukázať mi, kto je tu šéfom”

Dodala:

Nemám možnosť povedať, čo si myslím. Nemám právo písať, čo si myslím. Nemám možnosť zaobchádzať s pacientmi tak, ako si myslím, a pacienti určite nemôžu dostať starostlivosť, akú chcú. Správna rada je konečným arbitrom.

Holland povedal, že pojednávanie vyznieva ako “ukážkový súdny proces”, ktorý je “v skutočnosti skôr o tom, aby ukázal dynamiku moci”, než o hľadaní spravodlivosti alebo zistení, čo sa stalo.

Čítajte: Nórsky muž zadržaný na psychiatrickej jednotke kvôli príspevkom na Facebooku proti naratívu COVID prehovoril

Holland povedal, že sa zdá, že Nass bol zameraný “aby vyslal odkaz lekárom všade na svete, že ‘nemáte právo robiť to, čo si myslíte, že je v najlepšom záujme pacienta’. Robíte to, čo vám povieme, aby ste robili.’”

Hollandová tiež povedala, že považuje za “mimoriadne”, že členovia správnej rady “pohodlne zabudli” na základe čoho vzniesli obvinenia voči Nassovi a potom vzniesli nové obvinenia “zrejme preto, aby vás ponížili.”

‘Správna rada je naozaj tá, ktorá porušuje zákon’

Pred mesiacom Nass žalovala radu a jej jednotlivých členov, pričom tvrdí, že sa dopustili odvetného konania, keď jej v januári 2022 pozastavili licenciu.

Žaloba tiež tvrdí, že rada porušila jej práva vyplývajúce z prvého dodatku ústavy a jej práva podľa ústavy štátu Maine.

“Rada je skutočne tá, ktorá porušuje zákon, a preto ich žalujeme,” povedala Hollandová.

Podľa jej slov bol napríklad hlavný súdny znalec, ktorého si rada najala, aby ho použila proti Nassovej – Dr. Jeremy Faust, lekár pohotovosti z nemocnice Brigham & Women’s Hospital v Bostone –, najatý nezákonne.

Čítajte: Koreans, ktorých rodinní príslušníci zomreli po injekciách COVID, dostanú 22 500 dolárov ‘kondolenčných platieb’

“Dostal približne trojnásobok maximálnej sumy, ktorú povoľuje zákon v štáte Maine. Nemal licenciu v štáte Maine, čo je požiadavka, a nebol v mojom odbore,” povedala.

Nassová povedala Hollandovi, že je ochotná pokračovať v boji s komisiou “a potenciálne navždy prísť o licenciu”, pretože jadrom jej prípadu je obrana vzťahu medzi pacientom a poskytovateľom.

Nassová povedala:

[Tento boj je] o tom, či lekári a pacienti budú môcť v budúcnosti rozhodovať o starostlivosti o pacienta, alebo či dôjde k zásahom zo strany federálnej vlády, poisťovní, WHO [Svetová zdravotnícka organizácia]U.N. [Organizácia Spojených národov] atď. ktorí budú rozhodovať a hovoriť nám, čo môžeme a čo’nemôžeme robiť pri liečbe pacientov.

Takýto zásah do vzťahu medzi pacientom a poskytovateľom zdravotnej starostlivosti by mohol znamenať koniec lekárskej profesie, ako ju poznáme, povedal Nass. “Ak lekári nebudú mať možnosť liečiť pacientov individuálne, nebude’potrebné mať lekárov. Počítač to dokáže rovnako dobre.”

Dodala: “Poviete im, aké sú vaše príznaky, oni vám určia diagnózu a poskytnú vám túto liečbu, rovnakú liečbu, akú dostávajú všetci ostatní, čo bol plán pre COVID-19.”

Tento článok pôvodne uverejnil Obranca – Webová stránka Children’s Health Defense’s News & Views pod licenciou Creative Commons CC BY-NC-ND 4.0. Prosím, zvážte predplatné The Defender alebo darcovstvo pre Children’s Health Defense.