contraception-day-810x500.jpg

Antikoncepcia je najväčšou hrozbou pre prežitie ľudstva, varuje skupina za život

45
Kultúra života

Nedávny prieskum zoradil verejnosť podľa najväčších rizík pre ľudstvo, pričom uviedol úder asteroidu, jadrovú vojnu a supervulkán. Ale pro-life skupina Human Life International (HLI) sa pozrela na štatistiky svetovej populácie a namiesto toho tvrdí, že antikoncepčná mentalita je najväčšou hrozbou pre prežitie ľudstva.

26. septembra, na Svetový deň antikoncepcie, sa HLI zaoberá škodami, ktoré antikoncepcia spôsobila ľudstvu.

Podľa dr. Briana Clowesa, riaditeľa HLI’pre vzdelávanie a výskum, sa Organizácia Spojených národov a iné organizácie na kontrolu populácie snažia propagovať antikoncepciu:

Poslaním Svetového dňa antikoncepcie je “zlepšiť informovanosť o antikoncepcii a umožniť mladým ľuďom, aby sa mohli informovane rozhodovať o svojom sexuálnom a reprodukčnom zdraví.”

Clowes objasňuje: “Takže ak to preložíme do jednoduchého jazyka, cieľovou skupinou Svetového dňa antikoncepcie je mládež a posolstvom je, aby sa pustila do sexu a nebála sa následkov. Podporovatelia tejto kampane, vrátane potratových gigantov International Planned Parenthood Federation a MSI Reproductive Choices (predtým Marie Stopes International), úmyselne zatienili fyzickú a morálnu zodpovednosť, ktorá bola vždy obsiahnutá v intímnom akte pohlavného styku.”

“Samozrejme, existujú tvrdenia, že antikoncepcia znižuje ‘neplánované’ tehotenstvo, ” zdôraznil Clowes, “ale antikoncepčná mentalita podporuje myšlienku sexu bez následkov, čo v skutočnosti vedie k vyššiemu počtu tehotenstiev, čo tragicky vedie k zvýšenému počtu interrupcií. A interrupcie, hoci nie sú bezpečné pre matky, najmä mladé, sú smrteľné pre dieťa. To neprospieva nikomu, určite nie ženám ani ich deťom, a vnáša do spoločnosti myšlienku, že deti sú na jedno použitie."

Zástancovia Svetového dňa antikoncepcie "zámerne zahmlievajú fyzickú a morálnu zodpovednosť, ktorá bola vždy obsiahnutá v intímnom akte pohlavného styku."

Predseda HLI páter Shenan Boquet poznamenal, že “čím viac sprístupňujeme antikoncepciu, tým viac vidíme nárast potratov. Nepoložíme si správne otázky: Je to skutočne zdravotná starostlivosť? Je to dobré pre ženy? Aké sú skutočné riziká? Ako to ovplyvnilo rodinný život?"

Označovanie antikoncepcie ako zdravotnej starostlivosti je neúprimné, povedal Clowes. Všetky informačné brožúry výrobcov’pre pacientov ukazujú, že antikoncepčné metódy vyvolávajú a zhoršujú problémy, ako sú poškodenie kĺbov, hormonálne problémy a rôzne druhy rakoviny.

Propagácia a financovanie antikoncepcie v krajinách tretieho sveta zo strany Západu nie je v žiadnom prípade altruistická. Už polstoročie, Memorandum o štúdii národnej bezpečnosti 200, známe aj ako Kissingerova správa, riadi politiku Spojených štátov, ktorá presadzuje kontrolu populácie v rozvojových krajinách. Pôvodné ciele získať lepší prístup k prírodným zdrojom týchto krajín a odvrátiť potenciálne hrozby pre národnú bezpečnosť USA sa nezmenili.

“Ak existuje“niečo, na čom sa zhodnú všetci, či už veria vo vedu, v Boha alebo v oboje,”poznamenal Clowes, “tak je to to, že svet skončí. Nemôžeme’to ovplyvniť, ale ak sme ochotní otvoriť oči a zmeniť smer, môžeme zabezpečiť, že to nebude genocída pomocou antikoncepcie.”