DeSantis-810x500.jpg

DeSantis a Newsom sa dohodli na debate v novembri

32
Neutral

Ron DeSantis, republikánsky guvernér Floridy, a Gavin Newsom, demokratický guvernér Kalifornie, sa v novembri oficiálne stretnú v debate na Fox News.

DeSantis a Newsom sa stretnú v Georgii a budú sa rozprávať počas 90-minútovej televíznej debaty, ktorá sa bude vysielať 30. novembra v čase 21:00 v relácii Seana Hannityho, informoval The Hill.

Hannity, ktorý bude moderovať debatu “červený štát vs. modrý štát”, vo svojom vyhlásení uviedol, že’sa “teší na to, že divákom poskytne poučnú debatu o každodenných problémoch a filozofiách vládnutia, ktoré ovplyvňujú životy každého Američana.”

Predstavujúc opačné strany krajiny a opačné politické perspektívy, Newsom a DeSantis predstavia svoje rozdielne vízie miliónom divákov, ktorí pravidelne naladia reláciu Hannity’s.

Dohoda o debate prichádza po tom, ako DeSantis v auguste v Hannityho’šou predtým povedal, že je “hrou” ísť do súboja s Newsomom po tom, ako kalifornský guvernér DeSantisa vyzval.

DeSantis neskôr povedal v príspevku na sociálnej sieti, že “debatu o budúcnosti našej krajiny potrebujeme,” aj keď “[p]oľudia už roky hlasujú nohami” tým, že odchádzajú z Kalifornie na Floridu a do iných konzervatívnych štátov, ako je Texas.

SÚVISIACE: ‘I’m game’: DeSantis súhlasí s diskusiou s Gavinom Newsomom na Fox News

Ako LifeSiteNews poznamenal, obaja guvernéri často zaujímajú opačné postoje k viacerým významným kultúrnym otázkam. 

Kým Newsom obhajoval používanie pornografických kníh v školách, DeSantis sa napríklad snažil obmedziť dostupnosť explicitného a nevhodného obsahu v triedach a školských knižniciach. Newsom otvorene propagoval svoj štát ako raj pre potraty, zatiaľ čo DeSantis je proti financovaniu potratov zo strany daňových poplatníkov a podpísal návrh zákona, ktorý zakazuje potraty, keď sa dá zistiť tlkot srdca dieťaťa’.

Táto dvojica sa tiež stretla v otázke imigračnej politiky, pričom Newsom obvinil DeSantisa z “únosu detí” za to, že posiela nelegálnych imigrantov do Kalifornie, ktorá prijala zákony, aby sa “sanctuary state.”

Gubernátori tiež realizovali výrazne protichodné stratégie počas pandémie COVID-19. Zatiaľ čo Newsom udržiaval svoj štát v prísnom uzávere a presadzoval povinnosť očkovania, DeSantis na začiatku pandémie zrušil celoštátnu uzáveru a bojoval proti súkromným a verejným povinným očkovaniam.

Ale hoci guvernéri reprezentujú opačné politické vízie a v súčasnosti pôsobia na rovnakej úrovni štátnej správy, ich debata bude jedinečná v tom, že len jeden z týchto dvoch mužov verejne potvrdil svoj zámer uchádzať sa o prezidentský úrad.

DeSantis oznámil svoju kandidatúru v máji, ale Newsom vytrvalo popiera, že by mal prezidentské ambície pre voľby v roku 2024.

“Nie je“bežné, aby sa politici, ktorí“nekandidujú proti sebe, pokúšali o takúto verejnú konfrontáciu,” Vox pozoroval. “Hoci sa DeSantis uchádza o republikánsku nomináciu v roku 2024, Newsom už vyjadril podporu prezidentovi Joeovi Bidenovi a uviedol, že v tomto cykle nebude’kandidovať.”

Ale súhlas Newsoma’s debatou s DeSantisom oživil dohady, že by skutočne mohol mať zálusk na Biely dom ako U.S. President Joe Biden’čísla v prieskumoch verejnej mienky v súboji Biden-Trump dip a obvinenia z korupcie mount.

“Newsom bude debatovať s DeSantisom na Foxe,” uviedol Citizen Free Press na X, predtým Twitter. “Vôbec to nie je podozrivé.” 

Konzervatívny portál uviedol zoznam nedávnych náznakov, že Newsom by mohol čakať v zálohe na Bidena, ktorý z nadchádzajúcich volieb vycúva, pričom poznamenal, že “Newsom vedie tieňovú kampaň … Newsom hovorí, že’by urobil Covid ‘inak’ … Newsom ruší radikálny rodový zákon” a “[e]každý prieskum v Amerike ukazuje, že Biden prehráva.”

Komentátor denníka Daily Wire Matt Walsh podobne argumentoval v pondelňajšej epizóde podcastu, že Newsom’nedávno rozhodnutie vetovať veľmi kontroverzný zákon AB 957 (ktorý, ako varovali kritici, by mohol umožniť štátu odoberať deti z domovov, kde nie je potvrdená ich zámena pohlavia), naznačuje, že kalifornský guvernér sa dištancuje od radikálnych a nepopulárnych iniciatív v snahe urobiť zo seba atraktívnejšieho prezidentského kandidáta.

ČÍTAJTE: Newsom vetuje zákon, ktorý vyžaduje, aby sudcovia zvažovali, či rodičia ‘potvrdzujú’zmätenosť pohlavia dieťaťa

“Nie je“dôvod, aby vetoval tento zákon, pokiaľ’nekandiduje na prezidenta,” povedal Walsh. “Mohol by rovno oficiálne oznámiť svoju prezidentskú kandidatúru.”