Shutterstock_773259865-810x500.jpg

Americký energetický analytik odsudzuje ciele "čistej nuly" a tvrdí, že "svet potrebuje kanadskú ropu a plyn

21
Neutral

Americký analytik vyhlásil, že svet potrebuje viac, a nie menej energie z Alberty, keďže Trudeauova vláda presadzuje ciele v oblasti čistej nulovej energie.

Arjun Murti, americký energetický konzultant, 21. septembra na Globálnom podnikateľskom fóre povedal, že ciele v oblasti čistej nulovej energie sú nesprávne formulované a energia z Alberty je kľúčová pre prechod na čistejší energetický systém.

“Zatiaľ čo v USA aj v Kanade máme situácie, keď sa uplatňuje mentalita ‘držať to v zemi, ’akoby to’malo vôbec niečo zmeniť. Povedal by som, že svet potrebuje našu ropu a plyn v ňom, najmä kanadskú ropu a plyn,” povedal za potlesku.

“Myslím si, že kanadská ropa a plyn budú patriť medzi najčistejšie, so silnými pracovnými štandardmi a konkurencieschopnými pracovnými miestami pre Kanaďanov,” vyhlásil Murti.

Září Global Business Forum, ktoré sa každoročne koná v Banffe, sa stretávajú odborníci a politici vrátane premiérky Alberty Danielle Smith, aby diskutovali o globálnych a sociálnych otázkach.

Vzdor cieľu nulových čistých emisií, ktorý presadzujú globalisti, Murti, partner newyorskej konzultačnej spoločnosti Veriten, ktorá radí svetovým lídrom v oblasti energetickej transformácie, tvrdí, že nulové čisté emisie by nemali byť cieľom Kanady’alebo Spojených štátov’.

Murti prezradil, že skutočným riešením je namiesto obmedzovania energie 10 % najbohatších krajín zabezpečiť energetickú bezpečnosť 80 % krajín, ktoré zápasia s problémami, čo znamená produkovať viac ropy z Alberty.

Murti vysvetlil, že Kanada a Spojené štáty príliš zdôrazňujú čisté nulové emisie namiesto toho, aby pracovali na vytvorení energetického systému potrebného na skutočné zníženie emisií.

Murti poukázal na pokrytectvo alarmistov klimatických zmien, ktorí presadzujú nulové emisie a zároveň lietajú súkromnými lietadlami na konferencie po celom svete.

“Jedným z veľkých problémov celej tejto diskusie o skleníkových plynoch je, že (…) USA. vláda zle rozlišuje medzi emisiami, ktoré pochádzajú z rozvoja, a tými, ktoré pochádzajú zo spotreby spotrebiteľov jazdiacich autami a lietajúcich lietadlami,” vyhlásil.

Murti vysvetlil, že namiesto toho, aby ropu ťažili Spojené arabské emiráty, Irak, Irán alebo Rusko, mala by pochádzať z Kanady, ktorá má lepšie predpisy na ťažbu.

“Mala by sa ťažiť v Kanade, podľa kanadského pracovného práva, kanadského environmentálneho práva a aliancie Pathways … svet potrebuje kanadskú ropu a plyn,” vyhlásil.

“Budú to jedny z citujem, ‘najšetrnejších ESG (Environmental, Social, Governance)’ — a myslím si, že je to’nadužívaná fráza, ale v tomto prípade je’presná, keď najšetrnejšie ESG barely a molekuly plynu, ktoré sú kdekoľvek na svete, pochádzajú z Kanady,” dodal Murti.

Murtiho’podpora albertskej ropy prichádza v čase, keď Trudeauova vláda pokračuje v zavádzaní nariadení o čistej energii, keďže Kanaďania majú problém zaplatiť svoje účty za energiu.

Nedávno federálna vláda’vo vlastnej analýze zistila, že ak nariadenia prejdú, do roku 2040 budú ľudia žijúci v Alberte, Saskatchewane, Novom Brunswicku a Novom Škótsku čeliť prudkému nárastu svojich účtov za elektrickú energiu, ale Trudeauova vláda aj tak postupuje ďalej.

Trudeauova vláda aktuálne environmentálne ciele – ktoré sú v zhode s Organizáciou Spojených národov “Agenda 2030 pre udržateľný rozvoj” – zahŕňa postupné vyradenie uhoľných elektrární, zníženie používania hnojív a obmedzenie využívania zemného plynu v nasledujúcich desaťročiach.

Zníženie a prípadné odstránenie používania takzvaných “fosílnych palív” a prechod na nespoľahlivú “zelenú” energiu bol tiež tlačený Svetovým ekonomickým fórom (WEF)   globalistickou skupinou, ktorá stojí za socialistickou “agendou Veľkého resetu    ktorej Trudeau a niektorí členovia jeho kabinetu sú zapojení.

Kým Trudeau’plán presadzoval pod zámienkou “udržateľnosti,” jeho zámer znížiť emisie oxidu dusného obmedzením používania hnojív bol kritizovaný farmármi. Tvrdia, že to zníži zisky a mohlo by to dokonca viesť k nedostatku potravín.

Okrem toho odborníci varujú, že Trudeauova vláda’nové predpisy o “čistých palivách”, ktoré vstúpia do platnosti budúci rok, budú stáť kanadských zamestnancov– z ktorých mnohí už teraz zápasia s desaťročia vysokou mierou inflácie– v priemere 1 277 USD ročne navyše.

Alberta a Saskatchewan opakovane sľubovali že uprednostnia záujmy svojich obyvateľov pred záujmami Trudeauovej vlády “neústavné” požiadavky, pričom neustále pripomínajú federálnej vláde, že ich infraštruktúra a hospodárstvo závisia od ropy, plynu a uhlia.

“Nikdy nedovolíme, aby sa tu tieto nariadenia zaviedli, bodka,” Smith nedávno deklaroval. “Ak sa stanú zákonom krajiny, rozdrvia financie Alberťanov’ a spôsobia aj dramatické zvýšenie účtov za elektrinu pre rodiny a podniky v celej Kanade.”