Zelensky-810x500.png

Trudeau počas Zelenského návštevy Kanady prisľúbil Ukrajine dodatočné finančné prostriedky vo výške 650 miliónov dolárov

16
Kultúra smrti

Premiér Justin Trudeau napriek tomu, že Kanaďania čelia obrovskej inflácii potravín a základného tovaru, najmä v dôsledku nadmerného tlače federálnych peňazí COVID, prisľúbil Ukrajine ďalších 650 miliónov dolárov z peňazí daňových poplatníkov, čo vláda vyhlásila, že sa robí na jej podporu “tak dlho, ako to bude potrebné” v jej vojne proti Rusku.

V piatok Trudeau v Dolnej snemovni povedal, že Kanada pošle Ukrajine ďalšie dva tanky Leopard, ako aj “650 miliónov dolárov v priebehu troch rokov” pomoci na celkovo “50 obrnených vozidiel vrátane zdravotníckych evakuačných vozidiel, ktoré budú vyrábať kanadskí robotníci v Londýne v provincii Ontario.”

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj bol v piatok prítomný v Dolnej snemovni, zatiaľ čo Trudeau v rámci svojej návštevy Kanady urobil toto oznámenie. Predniesol prejav k zasadajúcim poslancom, v ktorom sa poďakoval za finančné prostriedky a povedal, že “ruská agresia sa musí skončiť naším víťazstvom.”

V júni, keď bol Trudeau v ukrajinskom Kyjeve, prisľúbil Ukrajine 500 miliónov dolárov. V aktualizácii v piatok Trudeau uviedol, že značná časť peňazí pôjde na nákup “35 bezpilotných lietadiel s vysokým rozlíšením”, ako aj “veľkého balíka munície do ručných zbraní podľa štandardov NATO.”

Od začiatku roka 2022 sa Kanada zaviazala poskytnúť Ukrajine neuveriteľných 9,5 miliardy dolárov z peňazí daňových poplatníkov vo forme pomoci alebo hotovosti, pričom jej koniec je zjavne v nedohľadne.

Pomoc Ukrajine prichádza v rovnakom čase, keď Trudeauova”fiškálna a environmentálna politika spôsobila, že v Kanade sa rozbehla inflácia. Nedávna správa z 5. septembra kanadského štatistického úradu ukazuje, že ceny potravín rastú rýchlejšie ako inflácia, a to medziročne o 10 % až 18 %.

Začiatkom tohto roka Bank of Canada priznala, že Trudeauove’federálne programy “klimatických zmien”, ktoré niektorí provinční predstavitelia považovali za “extrémne”, skutočne pomáhajú podnecovať infláciu.

LifeSiteNews má rozsiahlo informoval o ukrajinsko-ruskom konflikte, odkedy vo februári 2022 vstúpili ruské jednotky do mnohých častí Ukrajiny.

Vojna trvá od roku 2014, keď Rusko anektovalo Krymský polostrov.

Eskalácia vojny medzi Ruskom a Ukrajinou spôsobila veľkú humanitárnu krízu, pričom milióny ľudí boli nútené opustiť svoje domovy. Kanada prijala tisíce vysídlených Ukrajincov.

Vojna tiež spôsobila, že do popredia sa dostala propaganda z oboch strán a spôsobila, že protiruské nálady drasticky vzrástli na celom svete.

Želenskyj’návšteva Kanady vyvoláva kontroverziu

Kanadské židovské skupiny požadovali od vlády oficiálne ospravedlnenie po tom, čo ukrajinský veterán Jaroslav Hunka, ktorý počas druhej svetovej vojny slúžil v nacistickej vojenskej jednotke, v piatok v Dolnej snemovni zožal ovácie v stoji od všetkých sediacich poslancov.

Hunka bol príslušníkom Prvej ukrajinskej divízie, predtým 14. divízie SS Galícia, ktorá bola nacistickou jednotkou zloženou z ukrajinských vojakov, ktorí bojovali proti Spojencom v druhej svetovej vojne

Židovská skupina na obhajobu záujmov, Centrum pre Izrael a židovské záležitosti (CIJA), zverejnila na X (predtým Twitter), že bola “hlboko znepokojená a znepokojená” tým, že Hunka dostal standing ovation.

“Kanadská’židovská komunita stojí pevne na strane #Ukrajiny v jej vojne proti ruskej agresii. Nemôžeme však’mlčať, keď sa bielia zločiny spáchané Ukrajincami počas holokaustu,” uviedla skupina.

Hunku pozval do Dolnej snemovne parlamentu liberálny predseda snemovne Anthony Rota.

V reakcii na ohlasy Rota vydal ospravedlnenie v nedeľu tvrdiac, že rozhodnutie pozvať Hunku bolo len jeho, pričom uviedol, že “sa následne dozvedel viac informácií, ktoré ma nútia ľutovať svoje rozhodnutie.”

“Chcem sa predovšetkým hlboko ospravedlniť židovským komunitám v Kanade a na celom svete. Prijímam plnú zodpovednosť za svoje činy,”dodal.

Počas druhej svetovej vojny Sovietsky zväz (ZSSR) ako súčasť spojeneckých vojsk bojoval proti nacistickému Nemecku. niektoré ukrajinské nacionalistické skupiny sa však postavili na stranu nacistov a pridali sa k jednotkám SS, ktoré bojovali proti ZSSR.