Screenshot-2023-09-25-104715-e1695635309645-810x500.png

Miliónový pochod za deti ukazuje, že Kanaďania sa združujú proti agende LGBT

44
Kultúra smrti

Vlna protestov za rodičovské práva, ktorá sa tento týždeň uskutočnila po celej Kanade - One Million Man March for Kids - poukázala na rastúce rozdiely medzi progresívnymi elitami a bežnými rodičmi, vrátane toho, čo by sa mohlo ukázať ako politicky dôležitý rozkol v koalícii, od ktorej závisia Trudeauovi liberáli, aby si zabezpečili a udržali moc. 

Ak sa pro-LGBT aktivisti postavili proti rozhnevaným moslimským mamám a otcom, Trudeau, líder NDP Jagmeet Singh a ich poslušná koaličná frakcia videli, ako proti sebe stoja rôzne frakcie ich vlastnej voličskej základne. Predvídateľne, Trudeau, Singh a takmer celý novinársky zbor podporili LGBT aktivistov.  

Vyzerá to tak, že federálna Konzervatívna strana sa prebúdza a uvedomuje si, že rodičovské práva podporuje nadpolovičná väčšina Kanaďanov. Dvadsiateho septembra boli liberálni a NDP politici v plnej sile odsúdiť protestujúcich po celej krajine, pričom Singh sa pridal k LGBT kontraprotestujúcim v Ottawe. Trudeau sa ozval jedným zo svojich sebavedomých tweetov: “Dovoľte mi, aby som jasne povedal jednu vec: transfóbia, homofóbia a bifóbia nemajú v tejto krajine miesto. Dôrazne odsudzujeme túto nenávisť a jej prejavy a jednotne podporujeme 2SLGBTQI+ Kanaďanov v celej krajine - ste platní a vážime si vás.” 

Čítajte: Čo pro-LGBT celebrity chápu zle o údajných ‘zákazoch kníh’ v školských knižniciach 

Úplne ignoroval aktuálne heslo protestov: “Nechajte naše deti na pokoji!” Ani Trudeau, ani Singh sa neobťažovali reagovať na obavy, ktoré vyjadrovali rodičia,  

V priebehu nasledujúcich 48 hodín kanadskí komentátori zo všetkých strán spektra vyzývali lídra konzervatívcov Pierra Poilievra, aby sa vyjadril k protestom – najmä po správach v médiách, ktoré naznačovali, že interná správa bola rozoslaná poslancom konzervatívnej strany s pokynom, aby sa k pochodom nevyjadrovali. Liberáli a NDP trvali na tom, že ide o dôkaz nedostatočnej podpory Poilievre’ovej komunity LGBT; konzervatívci sa čudovali, prečo Konzervatívna strana odmieta využiť príležitosť a podporiť vec so širokou podporou. Prieskum za prieskumom naznačoval, že Kanaďania podporujú rodičovské práva veľkým rozdielom – Angus Reid uvádzal, že 78 percent Kanaďanov sa domnieva, že rodičia by mali byť informovaní, ak deti chcú “sociálne prejsť.” 

Vyzerá to tak, že Poilievre – sa po mesiacoch nápadného mlčania – rozhodol prehovoriť. V reakcii na Trudeauovo’laické očierňovanie protestujúcich rodičov po celej krajine tweetol: “Justin Trudeau vždy rozdeľuje, aby odvrátil pozornosť od všetkého, čo rozbil. Tentoraz démonizuje znepokojených rodičov. Rodičia by mali byť konečnou autoritou, pokiaľ ide o hodnoty a lekcie, ktoré sa učia deti. Trudeau by sa mal stiahnuť a nechať rodičov vychovávať svoje deti.” 

Čítajte: Floridský okres prerušil styky s Americkou asociáciou knižníc kvôli marxistickému prezidentovi, pornografickým knihám 

Cynik by mohol poznamenať, že Poilievre čakal poriadne dlho, kým podporil rodičov. Vládnuca Saskatchewanská strana prijala zákon o rodičovských právach a premiér Scott Moe indikoval, že bude rodičovské práva brániť na súde; ontarijský premiér Doug Ford aj minister školstva Stephen Lecce vyhlásili, že “rodičia musia byť plne zapojení” do rozhodovania o svojich deťoch v škole; manitobskí progresívni konzervatívci plánujú na jeseň v provinčných voľbách kandidovať na platforme rodičovských práv; konzervatívci z Britskej Kolumbie vyzvali na odstránenie indoktrinácie rodovej identity zo škôl; a premiér Nového Brunšviku Blaine Higgs, ktorý viedol kampaň za rodičovské práva, verejne pozdravil protestujúcich, ktorí sa zhromaždili 20. septembra. 

Ale lepšie neskoro ako nikdy. Zdá sa, že Poilievre’ovo stanovisko bolo: “Tam idú moji ľudia a ja ich musím nasledovať –, pretože som ich vodca.” Napriek tomu sa rok 2023 môže stať známym ako rok, keď sa kanadskí konzervatívni politici konečne rozhodli podporiť rodičov po desaťročnom nepretržitom pochode inštitúciami, ktorý spáchali LGBT aktivisti s podporou kanadskej’elity. To’je dobré pre deti, dobré pre rodičov – a je to’aj dobrá politika. 

Ak sa Trudeau rozhodne viesť kampaň proti 78 percentám Kanaďanov počas nasledujúcich volieb, môže zistiť, že on a jeho kolegovia ideológovia sú v skutočnosti okrajovou menšinou s neprijateľnými názormi.