babies_born_alive-810x500.jpg

Americký chirurg navrhuje odoberať obličky novorodencom v terminálnom štádiu

44
Kultúra smrti

Chirurg nedávno navrhol, aby sa na zmiernenie nedostatku obličiek odobrali novorodencom v terminálnom štádiu.

“Veríme, že transplantácia novorodeneckých obličiek ponúka ‘riešenie, ktoré zmení pravidlá hry’ v kríze nedostatku orgánov,” povedal o svojom výskume kalifornský chirurg Dr. Dai Nghiem. “Táto štúdia sa zaoberala len USA, ale ak sa zistenia zopakujú na celom svete, potom máme obrovskú nevyužitú zásobu dostupných orgánov, ktoré sa môžu použiť na transplantácie.”

Jeho výskum bol prezentovaný na kongrese Európskej spoločnosti pre transplantáciu orgánov (ESOT), ktorý sa konal od 1. septembra do 31. decembra.

“Pochopiteľne, darcovstvo orgánov u detí predstavuje v porovnaní s darcovstvom u dospelých odlišné etické a sociálne výzvy,” uviedol Dr. Nghiem v distribuovanej tlačovej správe. “Pre rodiny a opatrovateľov môže byť rozhodnutie o darcovstve neuveriteľne náročný proces, najmä orgánov ich novorodencov.”

“Štúdia odhalila, že z 21 000 dojčiat, ktoré prišli o život v roku 2020, by viac ako 12 000 mohlo byť považovaných za životaschopných darcov orgánov,”uvádza sa v tlačovej správe.

“V transplantačnej komunite tiež panujú obavy z náročnosti tohto postupu spolu s jeho experimentálnou povahou,” uviedol. “Prostredníctvom výmeny skúseností medzi priekopníckymi centrami dúfame, že sa nám podarí tieto obavy odstrániť, podporiť akceptáciu tohto zabudnutého zdroja darcov orgánov a v konečnom dôsledku zachrániť viac životov prostredníctvom transplantácie orgánov.”

Prezident ESOT Gabriel Oniscu vyzval “každú európsku krajinu”, aby vytvorila “protokoly o darcovstve v pediatrii, ktoré by zahŕňali postupy darcovstva novorodeneckých orgánov.”

“Tento proaktívny prístup má za cieľ zvýšiť informovanosť odborníkov na novorodeneckých jednotkách intenzívnej starostlivosti o možnosti novorodeneckého darcovstva a podporiť diskusie s rodičmi, ktoré by mohli pomôcť zachrániť mnoho životov,”povedal Oniscu.

Transplantácia orgánov novorodencov by mohla motivovať k odopieraniu lekárskej starostlivosti deťom

Použitie orgánov chorých novorodencov by mohlo potenciálne motivovať k odopieraniu lekárskej starostlivosti deťom. Už teraz je oficiálnym stanoviskom Demokratickej strany, že deti, ktoré prežili potrat, nemajú právo na lekársku starostlivosť.

Bývalý demokratický guvernér Virgínie Ralph Northam, pediater, navyše slávne vyhlásil, že by sa mala viesť “diskusia” o tom, čo robiť s novorodencom, ktorý prežije potrat.

Darcovstvo orgánov sa dostalo pod kritiky pre neetické praktiky.

Zpráva od Davida Daleidena a Centra pre medicínsky pokrok tiež odhalila, ako Pittsburská univerzita odoberá orgány potrateným deťom, keď ešte majú krvný obeh.

“Pitt teraz spravodajským médiám priznáva, že potratené deti sú ešte živé v čase, keď sa z nich vyrezávajú obličky pre granty NIH,” Daleiden už skôr uviedol v správe z augusta 2021. “Pitt’s žiadosť o grant pre [GenitoUrinary Development Molecular Anatomy Project] to inzerovala federálnej vláde a že na získanie tkaniva sa použijú ‘potraty vyvolané pôrodom, pri ktorých je dieťa vytlačené z matky celé.’”

“Jasný význam žiadosti o grant GUDMAP a dnešného vyhlásenia Pittsburskej univerzity’ktoré ju vysvetľuje, je, že Pitt a poskytovatelia potratov z organizácie Planned Parenthood zodpovední za jej ‘výskumné’ potraty umožňujú, aby sa deti, niektoré vo veku životaschopnosti, rodili živé a potom ich zabíjali vyrezávaním obličiek,” uviedol Daleiden.