F6dm3OqWIAAFiy5-810x500.jpeg

Ray Epps obvinený v súvislosti so vzburou v Kapitole zo 6. januára

24
Kultúra smrti

Tento článok pôvodne uverejnilo spravodajské centrum WND.

Ray Epps, protestujúci na Kapitole 6. januára 2021, ktorého viacerí komentátori označili za provokatéra, pretože na videu vyzýval dav, aby vtrhol do Kapitolu, ale nebol obvinený, bol teraz obvinený.

Z priestupku.

Čítajte: Väzňa zo 6. januára: Podozrivý informátor FBI Ray Epps sa ma snažil naverbovať, aby som vošiel do Kapitolu

Keď bolo obvinených viac ako 1 000 ľudí, ktorí niekedy neurobili ani to, čo Epps, vyzývajúc dav, aby narušil Kapitol, niekedy aj z trestných činov, zostal bez termínu súdu. Objavili sa prípady proti ľuďom, ktorí v ten deň vo Washingtone ani neboli.

A práve táto okolnosť spôsobila, že niektorí tvrdili, že tam bol preto, aby vyprovokoval dav k tomu, čo by nemal robiť.

Washington Examiner informoval, že Epps “sa stal stredobodom internetových teórií o tom, že vláda zosnovala incident,” a teraz bol obvinený z výtržníctva.

Predtým podal žalobu za urážku na cti proti Fox News a Tuckerovi Carlsonovi, ktorý bol vtedy moderátorom tejto televízie, za špekulácie o jeho účasti na udalostiach z toho dňa.

Čítajte: Čo sa skrýva za New York Times’ kurióznou obhajobou údajného výtržníka z Kapitolu Raya Eppsa?

“Pondelkové’obvinenia uvádzajú, že vtedajší viceprezident Mike Pence predsedal spoločnému zasadnutiu Kongresu na certifikáciu volieb v roku 2020. Eppsovo’správanie ‘v skutočnosti bránilo a narúšalo riadny priebeh vládnych záležitostí a oficiálnych funkcií,’ napísal v krátkom dvojstranovom podaní americký prokurátor Matthew Graves,” podľa správy.

Jeho konanie bolo predmetom komentárov v relácii Steve Bannon:

A tiež jeho konanie bolo zdokumentované v správe OAN:

Sympatická správa z NBC naznačovala, že Epps mal súhlasiť s dohodou o priznaní viny.

Bol uvedený na webovej stránke FBI’Capitol Violence, ale bola stiahnutá, čo prispelo k podozreniam o ňom.

Epps bol obvinený z toho, že “vedome a s úmyslom brániť a narúšať riadny priebeh vládnych záležitostí a oficiálnych funkcií sa dopustil výtržníckeho a rušivého správania v budove a na pozemku s obmedzeným prístupom a v ich blízkosti – t. j. akéhokoľvek vyčleneného, ohradeného a inak obmedzeného priestoru v Kapitole Spojených štátov amerických a jeho areáli, kde bol a mal byť dočasne na návšteve viceprezident – keď a tak, aby takéto správanie skutočne bránilo a narúšalo riadny priebeh vládnych záležitostí a oficiálnych funkcií, a pokúsil sa o to a konšpiroval.”

Vlani 6. januára povedal straníckej komisii Nancy Pelosiovej’že je vo Washingtone, pretože podporuje prezidenta Donalda Trumpa. Povedal však, že konšpiračné teórie, ktoré nasledovali, mu rozvrátili život.

Čítajte: Joe Rogan hovorí, že je’možné’, že Jan. 6 bol falošnou vlajkou Deep State s cieľom hodiť to na Trumpa

“Nikdy som nemal v úmysle porušiť zákon,” povedal Epps, bývalý mariňák, výboru. “Nemám to’v DNA. Nikdy som’sa – som si istý, že’ste si pozreli môj záznam. Neporušujem zákon.”

Komentár generálneho riaditeľa WND Josepha Faraha nasledoval po “60 Minutes” “whitewash” o Eppsovi.

Poznamenal, že “Epps je vykresľovaný ako tragická postava, hoci je vždy v prvej línii Kapitolu, dokonca aj noc predtým, keď povzbudzoval protestujúcich, aby išli ‘dovnútra Kapitolu!’”

Dodal, že “Epps išiel do Washingtonu so svojím 36-ročným synom, nie so svojou manželkou, ‘a takmer okamžite sa dostal do problémov,’ povedal [autor rozhovoru]. Epps však napriek všetkému, čo povedal a urobil a kde sa v ten deň v Kapitole objavil, nikdy nebol zatknutý. Mnohí iní však boli. Riadili sa jeho pokynmi, aby ‘išli do Kapitolu.’ Hoci bol na krátky čas uvedený ako jeden z ‘najhľadanejších’ na zozname FBI’, potom zo zoznamu náhle zmizol. Epps očividne dával pokyny demonštrantom – hovoril do mobilných telefónov a vyzýval ľudí, aby vtrhli na barikády.”

Tvrdil, že z neho urobili “obetného baránka.”