Sme vo vojne, tvrdí otec Shenan Bouquet

1,619
Kultúra života

 

10. novembra 2011 (LifeSiteNews.com) - Druhá brazílska Medzinárodná konferencia za pravdu a život, sponzorovaná organizáciou Human Life International (HLI), bola minulý týždeň zakončená výzvou k boju proti medzinárodným organizáciám, ktoré podporujú ničenie ľudských životov a rodinných hodnôt.

„S ohľadom na rast kultúry smrti, odsudzujeme jej rozvoj v Latinskej Amerike, predovšetkým v našej krajine (Brazília), kvôli interrupciám, antikoncepcií, pornografii, homosexualite, rodovej ideológií, regulovaniu populácie, manipulácií s jazykom a kultúrnemu inžinierstvu, ktoré sa usilujú podkopať náplň našej kresťanskej viery,“ napísali organizátori konferencie po štvordňovej udalosti, ktorá sa konala v São Paulo 3. - 6. novembra.

Aj keď je väčšina Brazílčanov za pro-life, organizátori potvrdzujú „nevyhnutnosť väčšieho množstva vzdelávania o súčasnom probléme zvrátených aktivít nadnárodných organizácií, ktoré ovplyvňujú našu vládu s cieľom zavedenia postoja protichodného ku kultúre života a rodiny.“

Tento kongres, ktorý dal dokopy pro-life lídrov z USA a Latinskej Ameriky, sa konal v slávnom kláštore sv. Benedikta v São Paule, kde sa zdržiaval pápež Benedikt XVI. počas jeho cesty v roku 2007.

Zúčastneními rečníkmi boli medzi mnohými ďalšími aj prezident HLI, otec Shenan Bouquet, brazílsky pro-life aktivisti otec Paulo Ricardo de Azevedo a otec Lodi da Cruz, hlavný právny zástupca Alliance Defense Fund, ekvádorsky otec Juan Carlos Chavez a spravodajca LifeSiteNews z Latinskej Ameriky, Matthew Cullinan Hoffman. Zhromaždenie bolo zorganizované Felipem Nerym, riaditeľom školy sv. Benedikta v tom istom kláštore.

Otec Bouquet, ktorý prišiel na konferenciu iba dva dni po tom, čo sa presťahoval do hlavného sídla HLI vo Front Royal vo Virgínii, povedal účastníkom, že boj za ochranu práv na život a rodiny je veľmi intenzívny, ale stále vedený formou dobročinnosti.

„Sme vo vojne,“ povedal Bouquet vo svojom úvodnom príhovore a dodal, že „realita je taká, že budeme vidieť niektoré veľmi ohavné veci,“ na tejto konferencii o interrupcii, homosexualite a kultúre smrti. „Majte ich na pamäti, pretože toto je realita, toto je to, čo sa deje vo svete.“ No dodal, „my nie sme ľudia beznádeje, my sme ľudia nádeje.“

„Ak napravíme náš vzťah s Bohom, môže sa to zmeniť. Môže to byť zmiernené, ak sa ľudia zmenia.“ Musíme „prinášať dušiam žijúcim v temnote posolstvo nádeje,“ povedal Bouquet.

Taktiež varoval Brazílčanov, že ak sa nezmenia, ich krajina pôjde cestou Európy, ktorej pôvodná populácia vymiera kvôli interrupcii a antikoncepcii.

„Celý národ, všetci ľudia by mohli zmiznúť,“ povedal Bouquet hovoriac o Brazílii. „Pozrite sa na súčasnú Európu, platia párom, aby mali deti. Prečo? Pretože sledujú ako sa ich celý národ rozpadá.“

„Musíte sa zaangažovať a každý, kto vám hovorí, že by ste sa nemali angažovať v politickej sfére vás klame,“ povedal Bouquet uisťujúc poslucháčov, že „z lásky budeme prinášať posolstvo spásy.“

Nový prezident HLI taktiež odovzdal Ocenenie kardinála von Galen biskupovi Luizovi Gonzaga Bergonzinimu, z mesta Guarulhos v štáte São Paulo v Brazílii, za jeho prácu v mene práva na život. Minulý rok bol ocenený arcibiskup José Cardoso Sobrinho z arcidiecézy Olinda e Recife.