Globalism-e1698057302948-810x500.jpeg

Jalsevac vysvetľuje úsilie LifeSite proti zlým programom, ktoré zachvátili svet a Cirkev

35
Kultúra života

 Milí čitatelia,

Súčasná kampaň LifeSite sa končí budúci týždeň, ale zdá sa, že v posledných dňoch sa darcovstvo spomalilo a v tejto fáze zaostávame za tým, kde by sme mali byť. Je potrebný veľký skok v daroch, aby sme boli pripravení zvládnuť všetko, čo príde v roku 2024.

Na splnenie potrebného minimálneho cieľa je stále potrebných približne 330 000 dolárov, preto vás prosíme, ak môžete, darujte, čo vám okolnosti dovoľujú, kliknutím na give.lifesitenews.com.

Pokračujeme v troch inšpiratívnych vianočných zamysleniach členov tímu LifeSiteNews, dnes je tu viac o Františkovom vyhlásení o požehnaní osôb rovnakého pohlavia. Medzi duchovenstvom dochádza k historickému preosievaniu zrna od pliev, aké som za svojho života ešte nezažil. Zdá sa, že Františkov/Fernandezov dokument prebudil spiacu Cirkev. Dobre!

Jack Maxey, otec Charles Murr a Liz Yore sa pridali k Johnovi-Henrymu Westenovi v živej epizóde relácie Faith & Reason o uvedenej problematike. Táto skupina otvorených osôb vám to vždy povie na rovinu, ale s láskou, vierou a dobrým srdcom. Je to naša najoceňovanejšia pravidelná videoprogramová relácia.

Afrika’s leading cardinal wants a continent-wide joint response by all bishops’ conferences to the issue. To môže byť dobré alebo zlé, so zásahmi Ríma do dokumentu, hoci sa to prikláňa k dobrému. Uvidíme.

Silne pro-life emeritný Arcibiskup Charles Chaput vydal rozkošne zdravý rozum, jedinečnú odpoveď. Píše: “Zámerná alebo pretrvávajúca dvojznačnosť — všetko, čo podnecuje nedorozumenia alebo akoby nechávalo priestor pre objektívne hriešne správanie — nie je od Boha.”

Takže Kamerunskí biskupi napísali zatiaľ azda najsilnejší nesúhlas s dokumentom. Bravo!

Prikladám dva fascinujúce články, ktoré odhaľujú ohromujúci nedostatok preukázateľného zdôvodnenia strašne zaťažujúcej politiky Covid, ktorá bola zavedená v dvoch kanadských provinciách počas vrcholu údajnej “pandémie Covid.” Sú fascinujúcim čítaním.

Dôrazne odporúčam, aby tieto články odrážali to, čo sa stalo aj v každej inej kanadskej provincii a takmer vo všetkých štátoch USA počas tejto vymyslenej lekárskej paniky. Každá provincia a štát by mali mať takýto NEZÁVISLÝ audit a požadované nápravné opatrenia.

Tento článok o audite generálneho audítora Nového Brunšviku’s audit uvádza, že provinční zdravotnícki úradníci nedokázali poskytnúť ŽIADNE dôkazy na podporu svojich represívnych rozhodnutí týkajúcich sa 33 COVID. Vzhľadom na to, ako tieto rozhodnutia ovplyvnili životy všetkých obyvateľov provincie, vrátane mnohých úmrtí, bankrotov, samovrážd, straty pracovných miest, vzdelania, naliehavo potrebnej inej zdravotnej starostlivosti a tak ďalej, ako sa to mohlo stať?"

Provincia’ministerstvo zdravotníctva sa teraz zaviazalo, že bude viesť len “zlepšenú evidenciu” po tom, čo zbytočne zvrátilo životy všetkých občanov’a mnohých zničilo. V Alberte viedli podobné vyšetrovania aspoň k tomu, že vláda provincie Danielle Smith vyhodila úradníkov, ktorí boli v tom čase zodpovední za zdravotníctvo.  Premiérka Alberty, jediná spomedzi celej Kanady premiérov, sa snaží prijať nový zákon, ktorý by politici zodpovední v čase zdravotnej krízy tým, že namiesto nevolených lekárov budú v otázkach zdravia rozhodovať výlučne oni.

V druhý článok, Smith poskytuje viac informácií a zahanbuje všetky ostatné premiérky, najmä Ontária’s Progressive “Conservative” Doug Ford, premiér najväčšej kanadskej provincie, ktorý bol počas celého debaklu zbabelým, nemysliacim Trudeauovým drotárom. Zdá sa, že nasledovanie peňazí by mohlo poskytnúť odpoveď na túto hanebnú reakciu.

Takisto v Kanade, Peterborough poslankyňa Michelle Ferreri’oficiálnu federálnu petíciu požadujúca hlasovanie o nedôvere a vypísanie volieb proti Trudeauovi a jeho liberálnej vláde získala doteraz celkovo 371 169 podpisov od Kanaďanov z celej krajiny a stále rastie. To dáva Kanaďanom nádej, že sa konečne môžu zbaviť tohto muža a jeho Kanadu ničiacej Liberálnej strany. Kanaďania, nezabudnite podpísať všetkých členov svojej rodiny, ak ste tak ešte neurobili.

Dnes pre vás máme fascinujúci článok o Diskusia Tuckera Carlsona’s Timom Poolom, v ktorej sa delí o svoje presvedčenie, že neľudské bytosti, ktoré U.vláda USA údajne stretla, nie sú “mimozemšťania”, ale sú “duchovnej,” pravdepodobne démonickej povahy. To si mysleli aj mnohí z nás. Aj Elon Musk vyhlásil, že na mimozemšťanov neverí.

V dnešných”správach je toho oveľa viac, čo by nás mohlo veľmi zaujímať, ale toto je už dosť dlhé. Musím však spomenúť aj to, že včera som bol na vianočnom obede, na ktorom boli tri veriace katolícke mníšky. S úžasom spomínali, že ich rád má v srdci Gazy dve sestry, ktoré sú vo veľkom nebezpečenstve od všetkého izraelského ostreľovania a bombardovania a potrebujú vaše modlitby. So sestrami komunikujú každý deň.

Mníšky potvrdili, že izraelskí ostreľovači zavraždili dve ženy v kostole, ktorá o ktorom sme informovali 16. decembra, sa skutočne stalo tak, ako sme informovali. Potvrdili tiež, že ôsmi ďalší ľudia boli zastrelení, ale nezabili ich tí istí ostreľovači, a že izraelské tankové ostreľovanie skutočne spôsobilo, že katolícky kláštor, ktorý sa tam staral o 54 zdravotne postihnutých osôb, sa stal neobývateľným.

Našu reportáž odsúdilo množstvo čitateľov. Obviňovali nás z rôznych nepravdivých vecí, v komentároch intenzívne spochybňovali, že sa niečo z toho stalo, že kardinál je nedôveryhodný a klame, že by Izraelčania niekedy niečo také urobili a že v Gaze existujú nejaké fungujúce katolícke zariadenia, kostoly alebo rehole, pretože Hamas by to nikdy nedovolil.

Tvrdili, že to museli byť ostreľovači Hamasu, ktorí zabili dve ženy. Nuž, teraz máte pravdu z úst koňa’– dvoch sestier, ktoré žijú priamo tam, medzi všetkými tými masakrami a príslušnými zariadeniami. Všetky obvinenia sú falošné. V novom roku budeme od nich informovať oveľa viac.

Práve dnes som narazil na novú správu, ktorá uvádza niekoľko izraelských spravodajských článkov ako dôkaz tvrdení, o ktorých sme sa v krátkosti zmienili, že 7. októbra došlo k významným úmrtiam izraelských občanov v dôsledku izraelskej priateľskej paľby. Boli sme otvorení týmto veciam veriť, pretože v minulosti sme dostali správy o politike Netanjahuovej vlády, ktorá veľmi škodí jej židovským občanom. Netanjahu napríklad realizoval najhoršiu svetovú politiku Covid v rámci totálnej experimentálnej kampane so zločineckou korporáciou Pfizer, ktorá skončila poškodením veľkého počtu vlastných občanov, z ktorých niektorí nás v komentároch zúfalo prosili.

Ďalší segment z toho istého vyššie uvedeného nového zdroja sa 7. októbra zaoberá témou masového znásilňovania teroristami z Hamasu. Toto je skutočná žurnalistika. To znamená, že tvrdenia sa neberú hneď za bernú mincu, vykoná sa vyšetrovanie na overenie ich dôveryhodnosti a až potom sa napíše správa. Na takúto žurnalistiku už nie sme zvyknutí, pretože máloktorý novinár to už smie robiť a namiesto toho sa od neho vyžaduje, aby potvrdil poskytnutý príbeh – alebo inak. Mimochodom, prezrádzajú tiež, že oficiálny celkový počet Izraelčanov zabitých počas 7. októbra klesol na 1 000. Stále klesá, pretože vyšetrovanie pokračuje.

Táto zmienka o úmrtiach pri priateľskej streľbe v článku LifeSiteNews sa tiež stretla so záplavou komentárov plných intenzívnej nedôvery a odsúdenia. Napriek tomu sme o tom a o spochybňovaní masových, znásilnených, sťatých detí a dieťaťa nájdeného v peci už predtým počuli od viacerých našich zvyčajne veľmi spoľahlivých, objektívnych zdrojov, ako napríklad od Douglasa MacGregora, bývalého, veľmi skúseného britského diplomata Alistair Crooke, profesor John J. Mearsheimer, Tucker Carlson, a mnohí ďalší. V súčasnosti sa pripúšťa, že sa našlo len jedno mŕtve dieťa, pravdepodobne v dôsledku izraelskej krížovej paľby.

Výše uvedené videoreportáže nie sú to isté, ako sa spoliehať na dobré sestry prítomné v Gaze, ale dôkazy v nich vyvolávajú vážne otázky, čo by skutoční novinári mali vždy. Príliš veľa ľudí nechce, aby sme boli skutočnými novinármi, a požaduje, aby sme sa postavili na pevnú stranu bez ohľadu na to, čo zistíme. Pozrite si ako Izrael priznáva “obrovské” množstvo “priateľskej paľby” 7. októbra.

Prosím, majte na pamäti, že my a všetky zdroje, na ktoré sa spoliehame, dôsledne, na rozdiel od tvrdení kritikov’, odsudzujeme hrozné násilie z októbra. 7, nepodporujeme Hamas, uznávame právo Izraela’na existenciu a obranu a na snahu zničiť teroristov z Hamasu, nespoliehame sa na propagandu Hamasu ani na žiadnu inú propagandu, máme veľké obavy o OBOJICH nevinných Izraelčanov a Palestínčanov a predovšetkým chceme, aby sa skončili všetky utrpenia a zabíjania, ako to už Trump mnohokrát povedal.

Prirodzene, chceme tiež, aby sa vrátili všetci izraelskí rukojemníci, ale existujú silné náznaky, že najväčšie nebezpečenstvo im hrozí skôr od bombardovania a streľby zo strany IDF než od ich únoscov. Na jednej strane sú pre Hamas príliš cenní. Traja izraelskí rukojemníci boli podivným spôsobom zabití vojakmi IDF, keď zjavne mávali bielou vlajkou ako odkaz svojim vojakom. Ostatní pravdepodobne neprežili masívne, často nerozlišujúce bombardovanie neriadenými bombami IDF “hlúpymi”, alebo sa im nemohla dostať potrebná lekárska pomoc kvôli zničeniu všetkých nemocníc a úplnej blokáde elektriny, paliva, potravín a zdravotníckeho materiálu.

Súhlasíme so všetkými zverstvami bez ohľadu na to, ktorá strana ich pácha, ale odmietame tvrdiť, že zverstvá pácha len Hamas, keď dôkazyiné. Sme za život – všetok život.

LifeSiteNews chce tiež pomôcť zabrániť vzniku oveľa väčšej vojny, ktorá sa v súčasnosti zdá byť desivo takmer nevyhnutná. Izrael je, žiaľ, vo veľkom nebezpečenstve zo strany niekoľkých v súčasnosti spojeneckých a rýchlo sa pripravujúcich blízkovýchodných mocností. Je to dôsledok intenzity Netanjahuovej’reakcie na 7. október, úplnej neochoty rokovať a extrémneho tlaku, ktorý vedúci predstavitelia týchto krajín dostávajú od svojich občanov, aby začali konať.

Plukovník MacGregor a niekoľko ďalších neustále upozorňujú všetkých vodcov týchto moslimských národov, že absolútne nechcú ísť do vojny, ale v súčasnosti sú oveľa lepšie vyzbrojení, majú silné, vysoko sofistikované, dokonca hyperzvukové rakety, ako počas minulých konfliktov s malým, ale vojensky silným židovským národom, ktorý je pre nás vzácnou Svätou zemou.

Zprávy z našich zdrojov, ktoré nie sú z Hamasu, hovoria, že Izrael má problémy v Gaze, nesmierne podcenil Hamas a stratil oveľa viac vojakov, v tisícoch, ako priznáva svojim ľuďom. To je naozaj znepokojujúce.

Netanjahu sa pokúša vtiahnuť USA do útoku na Irán, ktorý by mohol mať katastrofálne následky tak pre Izrael, ako aj pre americké jednotky a lietadlové lode v regióne, a dokonca aj pre Spojené štáty, ktoré tam majú teraz veľa teroristov kvôli Bidenovej politike otvorených hraníc a v prípade útoku na Irán údajne čakajú na rozkazy.

LifeSiteNews, samozrejme, nemá’žiadne riešenie tejto neuveriteľne komplikovanej situácie, ale ako skutoční, objektívni novinári musíme vždy informovať o pravde, bez ohľadu na to, ako nepríjemná môže byť pre niektorých, vrátane nás samých.

Svoje články intenzívne skúmame a konzultujeme s oveľa väčším počtom zdrojov, než si dokážete predstaviť. Práve tým trávim väčšinu svojich dlhých dní, každý deň, rovnako ako naši ostatní novinári. John-Henry Westen, Patrick Delaney, ja a najmä neuveriteľne erudovaný a kompetentný investigatívny reportér Frank Wright tvoríme jadro nášho tímu odborníkov na výskum a písanie o týchto najťažších témach. Sú tu aj ďalší.

Viem, že to, o čom informujeme, sa často môže zdať neuveriteľné, ba až kruté, ale neuverejňujeme to, čím si nie sme istí – a vždy to robíme z lásky k Bohu a pravde. Osoby s týmto záväzkom nezverejňujú nepravdy.

Týmto pochybovaním, kritizovaním a odsudzovaním našich správ na začiatku pokrývania nových dramatických tém sme si v minulosti prešli už mnohokrát, ale časom sa to vyrieši. Príčinou negatívnych reakcií, najmä pri témach, v ktorých ide o veľa smrti a zabíjania, je zvyčajne to, že to, o čom informujeme, ešte nie je vo väčšine mainstreamových médií, ktoré informujú presne naopak alebo vôbec. Uvedomujeme si, že to môže vyzerať ako šialené veci. Takisto väčšina najhorších kritikov neprečíta pozorne a dôkladne články, ktoré odsudzuje, a neklikne a neprečíta si množstvo podporných odkazov, ktoré do takýchto článkov uvádzame.

Mnohí z najintenzívnejších kritikov tiež vychádzajú z minulosti platného pohľadu, ktorý už neexistuje alebo sa výrazne zmenil, ale ešte si neuvedomujú alebo sa nedokázali prispôsobiť súčasnej realite, a my chápeme prečo. Od nás ako novinárov sa vyžaduje, aby sme boli aktuálni a kládli otázky.

Zaostalé perspektívy súviseli s podobnou nepriateľskou nedôverou týkajúcou sa všetkých našich Covid, Nového svetového poriadku, Svetového ekonomického fóra, Great Reset, Vojna na Ukrajine, 6. januára, a ďalšie podobné “konšpiračné teórie” (fráza vymyslená CIA) objavujúce sa správy.

Ako dôsledne pro-life, katolícka/kresťanská spravodajská služba sa snažíme zachraňovať životy, vyzývať k mierovému riešeniu konfliktov a pomáhať verejnosti pochopiť často obrovský, neznámy vplyv zlých, protibožských, protiživotných, globalistických intríg, ktoré stoja za každým z týchto hrozných udalostí. Príliš veľa ľudí, dokonca aj veriacich kresťanov, radšej popiera realitu zla a osobu zla – Satana alebo Lucifera. Zdá sa, že si naivne myslia, že Tretia ríša a komunistická revolúcia sú veci, ktoré sa už nikdy nemôžu opakovať.

S úctou prosíme kritikov o trpezlivosť a vyzývame ich, aby boli dobročinní a otvorení a nechali čas a ďalší vývoj ukázať, kto má pravdu a kto nie. Medzitým tragicky zomiera mnoho nevinných ľudí. To je tvrdá pravda. Neustále zábery z Izraela aj z Gazy pália srdce. V Gaze je to teraz v drvivej väčšine mnoho tisíc detí, žien a starších, často chorých mužov. Niekto sa musí pokúsiť zastaviť to a zachrániť všetkých ostatných.

Chápeme potrebu spravodlivosti, ale zabíjanie týchto nevinných nie je spravodlivosť. Poslaním LifeSiteNews je hlboká láska a dobročinnosť, a nie odsudzovanie. Nechávame iných so špeciálnymi kompetenciami, aby robili súd, ktorý my citujeme.

Boh vám všetkým žehnaj a tím LifeSiteNews vám praje Kristov pokoj a požehnané a veselé Vianoce a šťastný nový rok.

Prosím, prispejte na give.lifesitenews.com.

Steve Jalsevac,
V mene Johna-Henryho Westena a celého, úžasného tímu LifeSiteNews.