Počet obetí čínskej politiky jedného dieťaťa presiahol 400 miliónov

4,416
Kultúra smrti

22. septembra 2011 (Pop.org) – Dlhé roky sa ma mnohokrát pýtali, koľko životov bolo zničených v Číne ako výsledok politiky jedného dieťaťa. Rátajúc, že sa táto politika používa 30 rokov, a že každý rok vláda vykoná potrat 10 – 15 miliónov žien, odpovedám, že úplný počet nenarodených detí, ktorých životy boli obetované, je niekde medzi 300 a 450 miliónmi.

Dodávam, že pre snahu čínskej komunistickej strany utajiť takéto citlivé otázky, je nemožné byť presnejší.

Teraz nám tieto čísla, vďaka kongresmanovi a prolife kansaskému republikánovi Timovi Huelskampovi, šokujúco potvrdil vyšší predstaviteľ čínskej vlády.

Počas včerajšieho stretnutia s členmi Parlamentného rozpočtového výboru sa kongresman Huelskamp spýtal Gao Qianga, ktorý slúžil dva roky ako tajomník strany pre ministerstvo zdravotníctva Čínskej ľudovej republiky, na kontrolnú (reštrikčnú) populačnú politiku krajiny.

Tajomník komunistickej strany Gao cez tlmočníka odpovedal, že populácia Číny je o 400 miliónov menšia, než by bola, keby strana neprijala a nepresadzovala politiku jedného dieťaťa. Následne povedal, že Čína predišla väčšiemu počtu pôrodov než je populácia Spojených štátov, ktorá momentálne pozostáva z 312 miliónov obyvateľov.

„Bol som šokovaný, keď som počul, že predstaviteľ Číny pripustil, že mnoho ľudí bolo zlikvidovaných ako výsledok kontrolnej populačnej politiky,“ poznamenal kongresman Huelskamp.  „Fakt, že táto politika vyústila v stratu viac ľudí ako je celková populácia Spojených štátov, je prekvapujúci údaj. Myslite na demografické následky, zvlášť na skutočnosť, že neprimeraný počet týchto strát boli dievčatká. Ak by sa aj dnes táto politika ukončila, jej dôsledky by boli citeľné ešte v nasledujúcich rokoch.“

Skutočnosť, že vyšší predstavitelia čínskej komunistickej strany túto brutálnu politiku kontroly populácie naďalej vychvaľujú, aká bola „úspešná“ v ničení ľudí, odhaľuje ich úplné opovrhnutie medzinárodnými štandardmi ľudských práv. Napokon, tieto čísla boli dosiahnuté donútením mladých žien, niektorých v posledných mesiacoch tehotenstva, aby išli na interrupciu. Čin, ktorý bol Norimberským tribunálom vyhlásený za zločin proti ľudskosti.

Ale tiež sa ukazuje základná nezhoda s demografickou realitou, ktorú sami sebe vytvorili, totiž rýchlo stárnuca populácia, ktorá je nepomerne mužská. Kvôli plánovaniu rodiny sa spustil amok. Čína je krajina, v ktorej sú nenarodené dievčatká selektívne potratené, kde mladí muži nemôžu nájsť nevesty, a kde sa obchoduje s mladými ženami spoza hraníc, aby bol tento dopyt uspokojený.

Potom sú tu ešte ekonomické dôsledky.

Existuje stará kniha napísaná v dvadsiatych rokoch 20. storočia americkým obchodníkom Carlom Crookom nazvaná 400 miliónov zákazníkov (400 Million Customers). Crook videl Čínu tak, ako mnohí ľudia stále dodnes, ako obrovský, nedotknutý trh.

Myslel som na túto knihu, keď som sa dozvedel, že sa tajomník strany Gao pochválil, že znížili rast populácie Číny o 400 miliónov za posledných 30 rokov.

Myslite na úžasný ekonomický výkon Číny: rast jeho ročného HDP za posledné tri desaťročia sa blíži desiatim percentám - odkedy komunistická strana prestala kontrolovať všetku ekonomickú aktivitu. Myslite na fantastickú pracovnú etiku čínskeho ľudu a ich oddanosť výchove svojich detí. Myslite na nedostatok pracovnej sily, ktorý sa momentálne pre politiku jedného dieťaťa objavuje po celej krajine - mnohé továrne nemôžu získať dostatok pracovníkov.

Myslíte na tieto veci a potom sa sami seba opýtajte: Je na tom Čína skutočne lepšie, pretože jej vedúce postavenie bolo znížené o 400 000 najinteligentnejších, usilovných a podnikavých ľudí, akých kedy svet videl?

Stratila čínska komunistická strana svoje kolektívne myslenie? Zničila 400 miliónov zákazníkov.

Poznámka: Steven W. Mosher je prezidentom Inštitútu na výskum populácie.