Pro-life kampaň: Otcovstvo začína už v maternici

3,769
Kultúra života

14. september 2011 (LifeSiteNews.com) - Tvorcovia niekoľkých bilbordov pro-life akcií odhaľujúcich rasistické korene potratu v Amerike spustili nový boom kampaňou vyzdvihujúcou úlohu otca v rodine. Tá totiž začína ešte predtým, než sa dieťa narodí.

"Otcovstvo začína už v maternici" hlása nový bilbord internetovej kampane, ktorá sa zameriava na "najviac chýbajúci článok  v medzinárodnej diskusii o potratoch, na absenciu otcov!"

Spoločným úsilím nadácií Issues4Life a The Radiance je kampaň zameraná na odhalenie tzv. "kultúry opustenia, ktorú vytvára potrat" a to zverejnením štatistík absentujúcich otcov, slobodných mamičiek a ubúdania spoločných domácností.

"Keď má muž s nejakou ženou sex, zaväzuje sa, že bude otcom," vyhlásil pastor Walter Hoye, prezident nadácie Issues4Life. "Chceli by sme zdôrazniť požiadavky Biblie a nevyhnutnú potrebu mužov zaujať úlohu živiteľa a ochrancu života."

V polovici 60. rokov sa 25% detí čiernej pleti narodilo slobodným matkám. Dnes sa do nemanželských domácností rodí 72,3%.

"Muži dostali právo mať sex a utiecť," vyhlásil Ryan Bomberger, vedúci dizajnu nadácie The Radiance a tvorca kampane TooManyAborted.com. "Trvalý blahobyt a dnešná značka liberálneho feminizmu ich prinútila vzdať sa svojej kľúčovej úlohy."