LGBTI aktivistka Schlesinger nepriamo označila Krista za sadomasochistu. Podľa Sulíka prekročila hranice

2,288
Kultúra smrti

Schlesinger sa sťažovala, pretože nemohla v Rakúsku natankovať

Členka liberálnej strany Sloboda a Solidarita a LGBTI aktivistka Romana Schlesinger svojím komentárom na sociálnej sieti Facebook šokovala nielen veriacich, ale aj ateistov.

LGBTI aktivistku totiž počas veľkonočných sviatkov nahnevala skutočnosť, že v susednom Rakúsku nemohla natankovať. Ako upozorňuje spravodajský portál Aktuálne.sk, Schlesinger si "vinníka" našla ihneď.

„Ináč v Rakúsku sú aj pumpy zavreté. Jak jeden sadomasochista doje.. ľuďom život aj po 2015 rokoch...ach,“ zverejnila Schlesinger v diskusnom príspevku na Facebooku.

Samotná politička nechcela svoje slová pre menovaný portál komentovať. Uviedla len, že nevidí dôvod riešiť svoju súkromnú komunikáciu na súkromnom facebookovom účte cez médiá.

Podľa Sulíka Schlesinger prekročila hranice

Portál Aktuálne.sk následne oslovil aj predsedu strany SaS, Richarda Sulíka. Ten uviedol, že strana Sloboda a Solidarita je tolerantná a rešpektuje názory ostatných, existujú však hranice, ktoré by sa nemali prekračovať.

„Romana Schlesinger tieto hranice svojimi expresívnymi vyjadreniami prekročila a použila nevhodný slovník. Samozrejme, nebudem to tolerovať a budem to riešiť rozhovorom, v ktorom Romane priblížim alternatívu takýto slovník nepoužívať. Som presvedčený, že sa to už nebude opakovať,“ skonštatoval líder liberálov pre portál.

Aktuálne.sk zároveň upozornilo, že hoci malo ísť o súkromnú konverzáciu političky, uvedený výrok o sadomasochistovi hneď na druhý deň z Facebooku zmizol.

Romana Schlesinger je LGBTI aktivistkou. Do politickej strany SaS vstúpila v septembri 2014. Otvorene sa hlási k identite lesby. Je spoluzakladateľkou Queer Leaders Forum a aktuálne pôsobí ako výkonná riaditeľka organizácie. Každý rok sa podieľa na organizovaní pochodu gayov a lesieb Dúhový Pride Bratislava.