Homosexuáli protestovali proti OBNOVE MANŽELSKÝCH SĽUBOV v Chicagskej KATEDRÁLE

1,511
Kultúra smrti

Chicago - Na Valentína 14. Februára umožnila katedrála v Chicagu manželským párom osláviť svoju manželskú vernosť obnovou manželských sľubov počas slávenia svätej omše. Ale na to, aby sa manželské páry mohli obnovy aj zúčastniť, museli sa predrať dnu cez zúrivý dav protestujúcich homosexualov, ktorí stáli priamo pred katedrálou. Obviňovali cirkevnú hierarchiu z nenávisti voči gayom a volali na farníkov, aby “prestali financovať svätuškárov.”
Polícia odmietla demonštráciu zastaviť aj napriek tomu, že zákon zakazuje protesty v blízkosti miest uctievania, a to najmä počas obradov.

Chicagská právnička Nora Doherty, ktorá bola prítomná počas protestu, naznačila Mattovi Abottaovi, komentátorovi organizácie Renew America (Obnovme Ameriku, pozn. prekladateľa) ako “jedna veľmi nahnevaná protestujúca kričala na moju trojročnú dcérku – ´dievčatko, dúfam, že vyrastieš ako lesba, a matka ťa vydedí, nech vieš ako sa cítim!´”

“Boli tam aj milší protestujúci, ktorí sa snažili takéto správanie ospravedlniť,” pokračovala, “ale tamtá osoba bola neospravedlniteľne necivilizovaná, a doslova jej z kútikov úst penili sliny.”

Protest bol organizovaný skupinou s názvom Oslobodenie gayov (GLN), ktorí prehlásili, že protest chcel “poukázať na neustály odpor katolíckej hierarchie voči rovnoprávnosti v cirkvi a v spoločnosti ako takej.”

Protest bol obzvlášť namierený proti Chicagskému kardinálovi Francisovi Georgovi, ktorý je predsedom Konferencie Biskupov, podla homosexualov je “pápežovým poskokom proti občianskym právam.”

“Chceme vytiahnuť cirkevné svätuškárstvo na denné svetlo,” povedal Andy Thazer, známy útočný zakladateľ skupiny pre noviny Chicago Tribune.

V istom momente hovorca povedal do mikrofónu, že “katolícka hierarchia, a najmä Rytieri “Kolumbus” (známa Katolícka bratská organizácia) a organizácia biskupov, sa pravidelne a jasne vyjadrujú, že chcú, aby ľudia, ktorí milujú ľudí rovnakého pohlavia…aby o tom nehovorili, a aby neboli zamestnaní.”

Demonštranti držali transparenty s nápismi “pápež je proti ženám a gayom,” “Proti rovnoprávnosti =za nenávisť“, a „láska prevyšuje dogmy.“ Dav tiež skandoval „sväté meno, svätá hanba“ a „Stop krivde. Stop nevávisti. Oddeľme Cirkev a Štát!“ a ďalšie podobné slogany. Hluk bolo počuť aj v kostole.

Mestský zákon Chicaga stanovuje trest za výtržnícke správanie počas demonštrácie vo vzdialenosti do 45 metrov od hociktorého kostola, chrámu, synagógy alebo akéhokoľvek iného miesta verejného uctievania, kde práve prebiehajú obrady.”

Keď sa Doherty opýtala policajta, prečo nezastavia protest, ktorý sa odohráva priamo pred katedrálou, povedal jej, že “organizátor demonštrácie už má 20 nevyriešených súdnych konaní proti mestu Chicago, a že zvykne žalovať jednotlivých policajtov.”

A práve preto, hovorí Doherty, policajt dodal, že “neurobí ani krok, pokiaľ veliteľ nedá jasné inštrukcie na presun demonštrantov na druhú stranu ulice.”

To, čo je však ironické, je práve to, že mesto prísne chráni potratové centrá a nariadenie “bublinovej zóny”, ktoré zakazuje pro-liferom priblížiť sa do blízkosti 15 metrov od potratového centra, a 2,5 metra od osoby, ktorá vchádza do tohto centra, bez jasného súhlasu danej osoby

Farár katedrály Najsvätejšieho Mena žiada arcidiecézu na prešetrenie dôvodu, prečo polícia nezasiahla.

Hovorkyňa arcidiecézy Chicaga Colleen Dolan povedala, že snaha demonštrantov nebola správne nasmerovaná.”

“Nebude sa im to páčiť, ale je to učenie Cirkvi, že manželstvo je iba medzi jedným mužom a jednou ženou,” povedala. “Členovia cirkvi učenia nestanovujú.”