MicrosoftTeams-image-e1714557886975-810x500.jpg

Viac ako 1500 katolíkov vyzýva Notre Dame University, aby zrušila ocenenie udelené Joeovi Bidenovi, ktorý je za potraty

16
Kultúra smrti
  • Viacej ako 1500 katolíkov žiada zrušenie medaily Laetare pre Joea Bidena.
  • Biden je horlivým podporovateľom potratov, čo je v rozpore s učením Cirkvi.
  • Univerzita Notre Dame by mala zvážiť zrušenie ocenenia udeleného Bidenovi v roku 2016.
  • Bidenova politika podporuje potraty a je v rozpore s katolíckou doktrínou.

Viac ako 1500 katolíkov vyzýva univerzitu Notre Dame, aby zrušila medailu Laetare udelenú prezidentovi USA Joeovi Bidenovi v roku 2016 vzhľadom na jeho horlivú podporu potratov, ktorá je v priamom rozpore s učením Cirkvi.

V súčasnosti viac ako pätnásťsto absolventov a priateľov Katolíckej univerzity Notre Dame podpísalo list, v ktorom vyzývajú univerzitu, aby zrušila medailu Laetare udelenú v roku 2016 vtedajšiemu viceprezidentovi Joeovi Bidenovi. 

“Napriek tomu, že sa prezident Biden osobne označuje za praktizujúceho katolíka, stal sa najvýznamnejším, najmocnejším a najhorlivejším odporcom Cirkvi’v otázke potratov,” povedal pre LifeSiteNews Timothy Dempsey, výkonný riaditeľ a člen správnej rady charitatívnej organizácie Sycamore Trust, ktorá sa venuje ochrane katolíckej identity Notre Dame’.  

List je adresovaný otcovi Johnovi I. Jenkinsovi, C.S.C., 17. prezidentovi Notre Dame, ktorý práve odstúpil zo svojej funkcie. Práve za Jenkinovej’správy bolo ocenenie udelené Bidenovi. 

Odvolanie je v kópii adresované aj otcovi Robertovi A. Dowdovi, C.S.C., jeho nástupcovi a súčasnému predsedovi správnej rady Johnovi J. Brennanovi.  

“Počas pôsobenia otca Jenkinsa boli zrušené vyznamenania, ktoré boli predtým udelené Theodorovi McCarrickovi, Billovi Cosbymu a Jeanovi Vanierovi, aby sa zachovala integrita ocenení a ochránila povesť univerzity ”, vysvetlil Dempsey.  

“Prípad zrušenia Laetarovej medaily prezidenta Bidena je ešte presvedčivejší vzhľadom na jeho neúnavné presadzovanie politiky, ktorá podporuje potraty a porušuje dôstojnosť ľudského života,” argumentoval.   

Podľa Notre Dame sa Medaila Laetare udeľuje katolíkovi, “ktorého génius zušľachtil umenie a vedu, ilustroval ideály Cirkvi a obohatil dedičstvo ľudstva.”  

Medailu zdobí latinský nápis: “Magna est veritas et praevalebit,” čo v preklade znamená “Pravda je mocná a zvíťazí.” 

Aj napriek tomu, že je Biden samozvaný katolík, otvorene vystupuje proti katolíckej doktríne vo viacerých otázkach vrátane potratov a LGBT ideológie.

V svojom prejave o stave Únie v roku 2024 Biden sľúbil: “Ak mi Američania pošlú Kongres, ktorý podporuje právo na voľbu, sľubujem vám, že obnovím Roe v. Wade opäť ako zákon krajiny!”  

Podobne sa vyjadrila aj nedávna správa Susan B. Anthony Pro-Life America, jednej z najvýznamnejších pro-life organizácií v krajine, podrobne uvádza, že Biden v súčasnosti vedie najprotipotratovejšiu administratívu v histórii.”  

Podľa správy Bidenova’pro-potratová politika zahŕňa nútenie amerických daňových poplatníkov financovať potraty doma aj v zahraničí, potláčanie pro-life Američanov, nútenie pro-life zdravotníckeho personálu k účasti na potratoch a vymenovanie najpro-potratovejšieho kabinetu v U. S. Steel Arene.Okrem toho Biden pracoval na zmene základných amerických inštitúcií s cieľom rozšíriť potraty. A napokon, čo je azda najhanebnejšie, Biden vyzbrojil ministerstvo spravodlivosti (DOJ) proti zástancom života, o čom svedčí nedávne uväznenie viacerých aktivistov vo Washingtone. 

“Ak táto petícia zostane bez odpovede a prezident Biden si ponechá medailu Laetare, jasným posolstvom americkým katolíkom bude, že najvýznamnejšia národná katolícka univerzita je bez rozpakov voči pro-potratovej kampani prezidenta Bidena”- tvrdí sa v liste.  

“Odvolanie by na druhej strane signalizovalo nehanebnú oddanosť Notre Dame’posvätnosti života a jej uznanie, že v súlade s tým by vyznamenania udelené poprednému národnému zástancovi potratov nemali stáť,”uzatvára sa.