DeSantisRipsVaxMandate-e1711018962663-810x500.jpg

DeSantis podpísal päť nových zákonov na potláčanie groomera a obchodníkov so sexom na Floride

8
Kultúra života
  • Nové zákony v Floride posilňujú ochranu detí a trestajú sexuálne zneužívanie.
  • Zákony zakazujú komunikáciu s neplnoletými, posilňujú tresty za držbu detskej pornografie.
  • Vytvorený grantový program pre online operácie na chytanie detských predátorov cez internet.
  • Posilnený štátny register páchateľov sexuálnych trestných činov a ochrana detí v náhradnej starostlivosti.

Republikánsky guvernér Floridy Ron DeSantis podpísal v stredu päť nových zákonov na sprísnenie trestov a posilnenie presadzovania práva voči osobám, ktoré sa priživujú na maloletých a podieľajú sa na obchodovaní s ľuďmi.

Podľa guvernérovej kancelárie HB 1545 zakazuje dospelým “vzor(y) komunikácie” s neplnoletými osobami, ktoré zahŕňajú “explicitné a podrobné slovné opisy sexuálnych aktivít”, sprísňuje tresty za držbu detského porna, podporu sexuálnych výkonov neplnoletých osôb a podobné trestné činy, pričom obe kategórie trestných činov sa stávajú trestnými činmi tretieho stupňa.

HB 1131 vytvára v rámci floridského ministerstva pre presadzovanie práva (FDLE) grantový program pre operácie online sting, ktorý zabezpečuje každoročné financovanie operácií sting a potrebné vybavenie na sledovanie a chytanie detských predátorov cez internet.

HB 1235 sprísňuje normy pre štátny register páchateľov sexuálnych trestných činov vrátane zabránenia tomu, aby sa páchatelia vyhýbali registrácii prostredníctvom dočasných bydlísk, vyžaduje sa od nich, aby registrovali všetky vozidlá, ktoré môžu vlastniť ako obytné priestory, a aby vopred oznamovali všetky zahraničné cesty, a sprísňuje podmienky potrebné na vyradenie z registra.

SB 1224 posilňuje celoštátny úrad poručníka ad litem o novú pozíciu a grantový program, ktorého úlohou je pomáhať deťom, ktoré vychádzajú z náhradnej starostlivosti, a nariaďuje posudzovanie letality pri akýchkoľvek reakciách orgánov činných v trestnom konaní na oznámenia o domácom násilí.

Nakoniec HB 305 povoľuje, aby sa ako dôkaz prijímali vypočuté výpovede maloletých osôb akéhokoľvek veku, a nariaďuje, že prvé odsúdenie maloletých osôb za obchodovanie s ľuďmi postačuje na zaradenie do registra sexuálnych delikventov.

“Na Floride stojíme o blaho a nevinnosť našich detí,” povedal DeSantis na tlačovej konferencii o nových opatreniach, Florida’s Voice reported. “Počas týchto mnohých rokov sme prijali opatrenia na ochranu blaha detí rôznymi spôsobmi. Sme’na to hrdí, ale tiež vieme, že je’vždy čo robiť, ale nakoniec chceme, aby deti boli len deťmi. Keď sa im dospelí snažia ublížiť, musíme zasiahnuť a ochrániť ich, a to je presne to, čo tu dnes robíme.”

“Bezpečnosť a nevinnosť dieťaťa”by nikdy nemali byť ohrozené, ale keď sa tak stane, zákony nášho štátu by mali zabezpečiť rýchle a prísne tresty,” povedal Dave Kerner, výkonný riaditeľ floridského Oddelenia bezpečnosti na cestách a motorových vozidiel. “Naši obyvatelia a orgány činné v trestnom konaní by mali mať všetky nástroje na to, aby zabránili týmto hrozným ľuďom, aby mali niekedy možnosť zneužiť deti. Rodičia na Floride môžu byť pokojnejší, keď vedia, že ich deti sú v bezpečí a chránené. Guvernér DeSantis bol vždy silným zástancom rodín a dnešné’podpisy zákonov sú len ďalším príkladom jeho odhodlania a vodcovstva, ktoré kladie na prvé miesto obyvateľov Floridy.”

Počas svojho guvernérskeho pôsobenia DeSantis urobil z blaha detí’a rodičovských práv proti “groomingu” základné kamene svojho úsilia spraviť z Floridy vo všeobecnosti miesto, “kde sa budí chodí umierať,” ako povedal vo svojom druhý inauguračný prejav

Táto nahrávka podporila jeho kandidatúru na republikánsku prezidentskú nomináciu, ale hoci tento rok nestačila na predstihnutie bývalého prezidenta Donalda Trumpa, voliči Slnečného štátu ho naďalej odmeňujú, pričom registrácia voličov GOP v súčasnosti vedie nad demokratmi o 889 569 k 4. aprílu v tomto bývalom hojdačkovom štáte.