trudeau-grey-e1709563644711-810x500.jpg

Trudeau pripúšťa, že Kanada nedokáže absorbovať príliš veľa imigrantov, ale udržiava rekordne vysoký cieľ

13
Neutral
  • Trudeau priznal, že masové prisťahovalectvo spôsobilo pokles miezd Kanaďanov.
  • Dočasní prisťahovalci vyvíjajú tlak na komunity a spôsobujú bývanie nedostupné.
  • Trudeau plánuje stále prijímať stálych prisťahovalcov napriek problémom obyvateľov.
  • Kanada dosiahla 41 miliónov obyvateľov, čo spôsobuje nešťastie a rozbitosť krajiny.

Premiér Justin Trudeau priznal, že jeho masová imigračná politika spôsobila pokles miezd Kanaďanov’ a pripisuje to kríze v oblasti bývania, ale stále trvá na tom, že každý rok privedie státisíce ľudí.  

Počas mediálnej konferencie 2. apríla v Dartmouthe v Novom Škótsku Trudeau priznal, že jeho imigračná politika má negatívny vplyv na Kanaďanov po tom, čo sa ho novinár spýtal, ako jeho politika prispela k rekordne vysokej cenovej nedostupnosti v krajine.  

“Za posledných niekoľko rokov sme’zaznamenali obrovský nárast dočasného prisťahovalectva, či už ide’o dočasných zahraničných pracovníkov, alebo’najmä o zahraničných študentov, ktorých počet narástol oveľa viac, ako bola Kanada schopná absorbovať,” priznal.  

“Aby som uviedol príklad, v roku 2017 tvorili dve percentá kanadskej’populácie dočasní prisťahovalci,” pokračoval Trudeau. “Teraz sme’na úrovni 7,5 percenta našej populácie tvorenej dočasnými prisťahovalcami. To’musíme dostať späť pod kontrolu.”  

Počas hecovania protestujúcich Trudeau priznal, že imigračnú krízu treba riešiť. Negatívne dopady však pripísal len prudkému nárastu “dočasných”imigrantov, ktorí podľa neho “vyvíjajú tlak na naše komunity.”

“To”musíme dostať späť pod kontrolu, a to aj v prospech týchto ľudí, pretože zahraniční študenti, ktorých”vidíme, sú čoraz náchylnejší na psychické problémy, na to, že sa im nedarí a nemôžu získať vzdelanie, ktoré chcú,” uviedol. 

“Ale aj čoraz viac podnikov [sa] spolieha na dočasných zahraničných pracovníkov spôsobom, ktorý v niektorých odvetviach znižuje mzdy,” pokračoval Trudeau.   

Pres toto priznanie Trudeau oznámil, že stále plánuje rekordným tempom prijímať stálych prisťahovalcov, a to napriek tomu, že Kanaďania majú problémy s kúpou bytov a dokonca aj potravín.  

“Každý rok privedieme približne 450 000, teraz už takmer 500 000, stálych obyvateľov ročne, a to je súčasťou nevyhnutného rastu Kanady,” zdôraznil. “Je to prospešné pre našich občanov, naše komunity, je to prospešné pre našu ekonomiku.”

Kým Trudeau naďalej trvá na tom, že masové prisťahovalectvo “prospieva” ekonomike, Nedávne údaje ukazujú, že miera rastu národného HDP na obyvateľa’je v porovnaní s inými krajinami s nižšou relatívnou úrovňou prisťahovalectva, ako sú Spojené štáty, žalostná.

Kanadská centrálna banka dokonca zašla tak ďaleko, že uviedla, že slabnúca produktivita národného’hospodárstva sa stala “núdzovou situáciou.”

V marci Kanada dosiahla počet obyvateľov 41 miliónov, len 9 mesiacov po tom, ako dosiahla hranicu 40 miliónov. Takýto nárast nemá v nedávnej histórii obdobu a patrí medzi najvyššie miery prisťahovalectva na svete

Trudeau’to priznal v súvislosti s nedávnou správou zistila, že Kanada je jedným z najnešťastnejších miest na Západe pre ľudí vo veku 20 rokov, keďže mladí Kanaďania pociťujú dôsledky Trudeau’vlády, ktorá je kritizovaná za nadmerné výdavky, zaťažujúce klimatické predpisy, laxnú imigračnú politiku a “woke” politiku.     

Bez toho marcový prieskum odhalil, že sedem z desiatich Kanaďanov si myslí, že krajina je rozbitá a že Trudeauova vláda sa nezameriava na dôležité otázky. 

Mnohí navyše uvádzajú že vzhľadom na rastúce ceny nehnuteľností hrozí, že mnohí Kanaďania mladší ako 30 rokov si nikdy nebudú môcť kúpiť bývanie.