GettyImages-1178141765-e1702383474927-810x500.jpg

Spoločnosť Meta oznámila vytvorenie cenzorskej jednotky pre voľby v roku 2024 v Európe

20
Neutral
  • Vyzvite kanadských zákonodarcov, aby zastavili Trudeauov 'Online Harms Act'.
  • Meta sa prezentuje ako súkromná spoločnosť, ale má obrovský vplyv na voľby.
  • Cenzúra a dezinformácie ohrozujú demokraciu, Meta sa pripravuje na voľby v EÚ.
  • Meta investuje miliardy do bezpečnosti a ochrany, pripravuje sa na voľby v USA.

Pošlite naliehavú správu kanadským zákonodarcom a vyzvite ich, aby zastavili Trudeauov’‘Online Harms Act’

Ak ste’unavení z cenzúry a dystopických hrozieb voči občianskym slobodám, prihláste sa na odber Reclaim The Net.

Keď chce Facebook (Meta) chrániť svoje “právo cenzurovať”, spoločnosť sa prezentuje v podstate ako ďalšia súkromná spoločnosť, ktorá si tam hľadí svojho.

Ale keď sa naplno rozbehnú volebné kampane, najmä v USA, ale aj v EÚ, spôsob, akým Meta reaguje a oznamuje najrôznejšie, zatiaľ nové politiky a nové útvary na spracovanie informácií súvisiacich s voľbami, ukazuje, že by mohla mať obrovský vplyv na ich výsledok.

A hoci sa opakovane hovorí, že (väčšinou svojvoľne “definované”) dezinformácie sú pohromou demokracie, je tu aj ďalšia, tentoraz bezpochyby: cenzúra, niekedy založená na takých chabých zámienkach, ako je v podstate niečí”subjektívny názor – napríklad “potenciálne hrozby.”

Nič z toho zrejme nie je dôležité pre Metu, ktorá práve oznámili, ako sa “pripravujú” na letné voľby v EÚ.

Čítajte: Meta vedela, že rodičia speňažujú fotografie svojich detí pre pedofilov: bombastické správy

Na tomto fronte je’množstvo správ: Meta bude mať tzv. operačné centrum pre voľby, ktorého úlohou bude identifikovať “potenciálne hrozby” a potom v reálnom čase “zmierňovať” (t. j,

Potešujúca správa: napriek všetkým kontroverziám okolo “fact-checkerov,” Meta oznámila, že sa na ne naďalej spolieha, a dokonca sa chváli, že má “najväčšiu sieť overovania faktov zo všetkých platforiem.”

Potom prejdeme k “desivej” umelej inteligencii – Meta sa pripojila k “technologickej dohode” proti všetkému, čo je označované za klamlivý obsah umelej inteligencie súvisiaci s voľbami, a “zodpovedne pristupuje k novým technológiám, ako je GenAI” – nech už tu “zodpovedne” znamená čokoľvek.

Ako “skromná a obyčajná” je súkromná spoločnosť Meta, je zrejmé z niektorých údajov: na jednej strane sa v správach uvádza, že sa “učila” z 200 volieb po celom svete (to by mohlo byť, v koľkých zasahovala s “moderovaním”).

Na druhej strane tento gigant vynaložil 20 miliárd dolárov – od roku 2016, nepochybne zhodou okolností – na to, čo nazýva “bezpečnosť a ochrana”, pričom počet ľudí, ktorých na to zamestnáva, sa vyšplhal na približne 40 000.

A nepochybne všetko, čo sa Meta “naučí” z toho, ako jej systém cenzúry funguje počas volieb v EÚ, sa môže hodiť pred novembrovým prezidentským hlasovaním v USA.

Pretlačené so súhlasom Reclaim The Net.

Pošlite naliehavú správu kanadským zákonodarcom s výzvou, aby zastavili Trudeau’‘Online Harms Act’