Screen-Shot-2024-03-04-at-3.22.49-PM-810x500.png

Aktivisti za potraty v Spojenom kráľovstve zaútočili na študentov za život a vyhrážali sa žene znásilnením: "Zostaň tam a zomri

58
Kultúra života
  • Agresívny dav zástancov potratov narušil podujatie za život.
  • Pro-potratoví demonštranti vyhrážali sa členom študentskej skupiny znásilnením a smrťou.
  • Tehotná žena bola vydesená a musela byť odprevadená políciou domov.
  • Pro-life študenti boli obkľúčení a napadnutí počas protestu zástancov potratov.

Agresívny dav zástancov potratov narušil podujatie za život, vykrikoval nadávky a vyhrážal sa členom študentskej skupiny za život znásilnením a smrťou.

Dňa 29. februára sa pred budovou Manchesterskej univerzity, kde sa konalo stretnutie Manchesterskej spoločnosti za život, zhromaždil dav zástancov potratov, ktorý vykrikoval nadávky a vyhrážal sa zástancom života a zabránil niekoľkým študentom vstúpiť do budovy.

Tehotná žena, ktorú polícia odprevadila domov kvôli násilným pro-potratovým aktivistom: ‘Bola som vydesená’

Podľa press release z Right to Life UK, pro-potratoví demonštranti hádzali vajíčka aj na budovu a niektorých pro-life študentov a tehotnú 22-ročnú ženu musela polícia z vážnych obáv o bezpečnosť odprevadiť domov.

Aliancia študentov za život informovala, že v jednom momente polícia zamkla dvere do budovy, kde sa konala pro-life prednáška, a nikoho nevpustila dovnútra, čím zabránila niektorým študentom zúčastniť sa na podujatí. Napriek tomu sa niektorým maskovaným pro-potratovým demonštrantom podarilo dostať do budovy s reproduktormi a megafónom, čím narušili priebeh podujatia. Podľa Aliancie študentov za život sa skupina za život musela s pomocou policajtov trikrát premiestniť do iných miestností.

Na videozázname z podujatia je vidieť, ako členovia manchesterskej Spoločnosti za život opúšťajú budovu a ako ich obkľúčili protestujúci zástancovia potratov, ktorí kričali: “Hanba vám, ”, pričom niektorí z nich strkali do študentov a policajtov, ktorí ich sprevádzali.

Podľa Aliancie študentov za život dav počas protestu kričal aj: “Zostaňte tam a zomrite, ” “mali by ste ísť na potrat, ” a “F*** you”.

Maise, 22-ročná tehotná žena, ktorú musela polícia odprevadiť domov, povedala, že mala pocit, že “by sme mohli byť v skutočnom nebezpečenstve. Cítila som sa obzvlášť zraniteľná, keďže som v siedmom mesiaci tehotenstva. Bála som sa, že ublížia mne a môjmu dievčatku.”

“Keby nebolo’polície a ochranky, ľudia by určite utrpeli fyzické zranenia,” povedal Jacob, pokladník manchesterskej Spoločnosti za život.

Jeden deň po incidente poskytla členka manchesterskej Spoločnosti za život, ktorá sa zúčastnila na podujatí, Inge Bothaová, rozhovor pre GB News, v ktorom uviedla, že jeden z protestujúcich jej povedal, aby “sa nechala znásilniť.”

“Ľudia začali byť fyzicky napadnutí. Kričali na nás nadávky. Jeden muž mi dokonca rukou vrazil do tváre a povedal mi, aby som sa nechala znásilniť. To’nie je pro-ženské,” uviedla.

Botha povedala, že univerzita chránila ich právo na slobodu prejavu “až do včerajšej noci.” Po incidente univerzita povedala manchesterskej Spoločnosti za život, aby v blízkej budúcnosti neorganizovala žiadne podujatia na akademickej pôde.

“Do Veľkej noci nesmieme robiť žiadne ďalšie podujatia kvôli bezpečnostnému riziku a páchateľom násilia. Nečaká’ich žiadne postihnutie. Od univerzity nedostaneme žiadne bezpečnostné opatrenia,”vyjadrila ľútosť.

Výkonná riaditeľka Aliancie študentov za život Madeline Pageová označila incident za najhorší prípad zneužitia študentov za život, aký som za viac ako desať rokov práce s podobnými skupinami za život videla.”

“Ohrozenie pro-life študentov stále narastá a zdá sa, že naše vysokoškolské inštitúcie buď nie sú schopné, alebo nie sú ochotné sa s tým primerane vysporiadať,” dodala.

“Chválim túto odvážnu skupinu študentov za to, že sa postavili za život, za tých najzraniteľnejších. Budú na správnej strane histórie,” uzavrela Pageová.

Pokračujúce pokusy o zatvorenie pro-life študentských skupín

Skupina Stop Manchester Pro-Life, ktorá stojí za násilným pro-potratovým protestom, zverejnila zoznam požiadaviek na svojej Instagramové konto, vrátane nasledujúcich: “Žiadame, aby univerzita preskúmala umiestnenia študentov medicíny s verejnými pro-life vyhláseniami, aby nemohli byť umiestnení na potratových klinikách, pôrodniciach a klinikách sexuálneho zdravia kvôli konfliktu záujmov.”

Mnoho pro-life študentských skupín založených na univerzitách vo Veľkej Británii sa v uplynulých rokoch stretlo s pokusmi o ich zrušenie.

Right To Life UK zdokumentovala viaceré prípady:

Od roku 2017 študentské zastupiteľské orgány na Aberdeen UniversityGlasgow UniversityNottingham University a Strathclyde University sa pokúsili zabrániť študentským pro-life skupinám, aby boli pridružené k ich univerzite a využívali rovnaké privilégiá, aké majú k dispozícii všetky ostatné študentské skupiny. V každom z týchto prípadov museli študentské’ odbory svoje rozhodnutie zmeniť po tom, ako im skupiny pohrozili súdnym konaním. Študenti na Birminghamskej univerzite mali tiež značné ťažkosti s&nbsppripojením k&nbspuniverzite, ale nakoniec zvíťazili nad značným odporom.

Podobný model bolo možné pozorovať aj na nemeckých univerzitách, kde bol odpor pro-potratových skupín na univerzitných kampusoch úspešnejší ako v&nbspKráľovstve, keďže v&nbspposledných rokoch bolo niekoľko pro-life študentských skupín účinne zrušených. Najnovšie univerzita odmietla oficiálne uznať organizáciu na univerzite v Heidelbergu, ktorú podporuje ProLife Europe, za to, že sa údajne zapája do “mizogýnnych aktivít”

ČÍTAJTE: Pro-life študentská skupina vylúčená z nemeckej univerzity pre takzvané ‘mizogýnne aktivity’