40-days-for-Life-Germany-810x500.jpg

40 dní za život bude napriek navrhovaným obmedzeniam pokračovať v modlitebných vigíliách pred nemeckými potratovými továrňami

13
Kultúra života
V článku sa dočítate:
  • Navrhované obmedzenie modlitebných vigílií pred potratovými továrňami je diskriminácia a netolerancia.
  • Nemecká vláda nemá dôkazy o obťažovaní tehotných žien zo strany zástancom života.
  • Navrhovaný zákon je neúspešný a ignoruje existujúci skutkový a právny stav.
  • Navrhovaný zákon je nepresný a vágny, vytvára zmätok medzi občanmi, policajtmi a úradníkmi.

Pro-life organizácia 40 dní za život bude pokračovať v pokojných zhromaždeniach a modlitbách aj napriek navrhovanému obmedzeniu modlitebných vigílií pred potratovými továrňami v Nemecku.

“Aj vzhľadom na tento diskriminačný a netolerantný postoj voči verejným a pokojným modlitebným zhromaždeniam zostáva našou odpoveďou pokojná modlitba,” napísal v tlačovej správe výkonný riaditeľ 40 Days for Life International Tomislav Cunovic. “Preto pozývame všetkých ľudí dobrej a pokojnej vôle, aby sa pripojili k nášmu modlitebnému záujmu, ‘40 dní za život’, či už pred potratovými klinikami, doma alebo v kostoloch.”

Nemecká ľavicová vláda 24. januára predložila návrh zákona, ktorého cieľom je zakázať “obťažovanie žien na chodníku” pred potratovými klinikami. Navrhovaný zákon je namierený proti zástancom života modliacim sa pred interrupčnými klinikami a vychádza z nepodloženého predpokladu, že niektorí z nich “obťažujú” tehotné ženy. Nemecká vláda v nedávnej odpovedi na parlamentný prieskum priznala, že nemá “konkrétne údaje” o tom, koľko prípadov “obťažovania” tehotných žien sa vyskytlo.

RELATED: Cunovičová v tlačovej správe uviedla, že Nemecká vláda’chce obmedziť pro-life aktivizmus pred potratovými zariadeniami

“Nedávne obvinenie ministerky pre rodinu Lisy Pausovej (Strana zelených) v médiách, že demonštrácie predstavujú nebezpečenstvo pre tehotné ženy, nie je pravdivé,”.

“Doteraz sa na týchto demonštráciách nevyskytol ani jeden incident, pri ktorom by boli tehotné ženy aktívne oslovované, obťažované alebo na ne bol vyvíjaný iný nátlak.”

“Táto skutočnosť je úradom, polícii a súdom známa, a teda zdokumentovaná,”pokračuje sa vo vyhlásení. “Preto Spolkový správny súd v Lipsku minulý rok vyhlásil všeobecný zákaz modlitieb a zhromažďovania vo vzdialenosti na výkrik a dohľad od Pro Familia v Pforzheime za nezákonný, pretože neprimerane zasahuje do práva modliacich sa na slobodu zhromažďovania.”

“Vzhľadom na toto aktuálne súdne rozhodnutie najvyššieho nemeckého správneho súdu by nárazníkové zóny okolo organizácií a kliník zaoberajúcich sa potratmi – ako sa navrhuje v návrhu zákona z 24. januára 2024, ktorým sa mení zákon o konflikte tehotenstva – boli neprípustné. Táto legislatívna iniciatíva ako taká je vo svojej súčasnej podobe odsúdená na neúspech, pretože hrubo ignoruje existujúci skutkový a právny stav.”

Cunovic v januári pre LifeSiteNews povedal, že navrhovaný zákaz “obťažovania na chodníku” je predovšetkým “veľká mediálna šou”, pretože “obmedzuje správanie, ktoré aj tak nie je povolené” podľa platného nemeckého trestného práva.

Nemecký právnik uviedol, že “nárazníkové zóny”, ktoré boli zavedené v Spojenom kráľovstve, by boli v Nemecku protiústavné a že pokusy o úplný zákaz pokojných modlitieb a zhromaždení pred potratovými klinikami by súdy zrušili.

Čítajte: Britský súd potvrdil ‘nárazníkovú zónu’ proti vigíliám za život pri potratových zariadeniach

Cunovic poukázal na to, že zobrazovanie zástancov života v mainstreamových médiách a ľavicovou nemeckou vládou nemôže byť ďalej od pravdy, pretože nie tehotné ženy potrebujú policajnú ochranu, ale zástancovia života, ktorí boli viackrát napadnutí násilnými extrémistami počas modlitebných vigílií.

“Vo Frankfurte nad Mohanom sa tieto modlitebné stretnutia mohli často konať len pod policajnou ochranou po celé roky,” napísal.

Felix Böllmann, riaditeľ európskej advokácie v ADF International, kritizoval navrhovaný zákon za nepresnosť a vágnosť.

“Pokojné modlitebné zhromaždenia by mal štát chrániť, nie proti nim bojovať. Federálna vláda chce niečo zakázať, ale nevie čo’a prečo,” Böllmann povedal.

“Vytvára to len zmätok, a to tak medzi občanmi, ktorí dodržiavajú zákony a sú oddaní dobrej veci, ako aj medzi policajtmi a regulačnými úradníkmi, ktorí by potom museli uplatňovať nejasné zákazy v praxi,” dodal.