Untitled-2-810x500.png

"Antihumánny": Tucker Carlson, Michael Shellenberger kritizujú prejav Johna Kerryho na COP28

37
Kultúra smrti

Americký konzervatívec Tucker Carlson a novinár Michael Shellenberger nedávno kritizovali demokratického klimatického cára Johna Kerryho za to, že na tohtoročnej konferencii OSN COP28 o klimatických zmenách predniesol protiľudský prejav.

Počas pondelkového vydania svojej relácie X (predtým Twitter) Carlson pustil klip, v ktorom Kerry, ktorý pôsobí vo funkcii ministra zahraničných vecí USA, hovoril o klimatických zmenách.osobitného vyslanca prezidenta USA pre klímu, v nedeľu na konferencii COP28 v Expo City v Dubaji vysvetľoval, že globálnu likvidáciu uhoľných elektrární považuje za zásadné opatrenie pri riešení takzvanej “klimatickej zmeny”

Ozývajúc Kerryho a mnohých členov administratívy amerického prezidenta Joea Bidena “pološialenými osemdesiatnikmi” Carlson poukázal na to, že napriek prosbám Kerryho a jemu podobných iné národy pokračujú v plnom prúde v spaľovaní uhlia ako prostriedku na napájanie svojich krajín, a tým aj na udržanie ich obyvateľstva a ekonomík.

“Napríklad Čína každoročne spáli viac uhlia ako zvyšok sveta dohromady… tento rok Číňania vyrobili o 14 percent viac elektrickej energie z uhlia ako vlani; to isté platí aj pre Indiu,” povedal Carlson a dodal, že aj ďalšie veľké krajiny, ako napríklad Indonézia, zvýšili využívanie uhlia.

Carlson tvrdil, že to predstavuje pokrytectvo Bidenovej administratívy, ktorá často hovorí o “klimatických zmenách” a údajnej úlohe Západu pri vzniku takzvanej krízy, pričom ignoruje správanie Číny, Indie a ďalších krajín.

V pokračovaní svojej relácie Carlson viedol rozhovor s novinárom Michaelom Shellenbergerom o správaní Kerryho a ďalších členov politického establišmentu a pýtal sa, akú vidí skutočnú motiváciu klimatického “náboženstva.”

Shellenberger odpovedal obvinením globálnej “elity” z otvorenej nenávisti voči ľudstvu, pričom poukázal na skutočnosť, že politici vrátane britského premiéra sa na nedávnu konferenciu OSN v Dubaji vybrali súkromnými lietadlami, pričom po celý čas zvyšovali náklady na energiu pre bežných občanov a vyťahovali, že ich občania musia znížiť spotrebu energie.

“Myslím si, že to’čo je teraz také odlišné, je to, že elity jednoducho otvorene a nehanebne vyjadrujú svoju nenávisť voči ľudstvu, najmä nenávisť voči pracujúcim ľuďom, chudobným ľuďom,” povedal Shellenberger Carlsonovi “jasnou alternatívou k uhliu je zemný plyn… keby išlo skutočne o ‘klimatické zmeny’, jednoducho by ste vyrábali viac zemného plynu, pretože produkuje polovicu emisií uhlíka v porovnaní s uhlím.”

“Ale John Kerry a ďalší klimatickí aktivisti sú proti zemnému plynu,” pokračoval Shellenberger. “A potláčajú ťažbu zemného plynu” je to”tak očividne pokrytecké, ale ešte horšie ako to, myslím si, že je to”naozaj protiľudské” je to naozaj o tom, že sme proti ľudstvu, proti ľudskosti.”

Poukazujúc na skutočnosť, že lacná a spoľahlivá energia je jedným z hlavných faktorov, ktoré udržiavajú masy ľudí mimo chudoby, najmä na miestach ako India a Čína, Shellenberger charakterizoval plány Západu’ako niečo podobné “kultu smrti”, v ktorom západní lídri používajú “apokalyptický” jazyk o klíme v snahe zastaviť alebo obmedziť výrobu lacnej energie bez ohľadu na jej dôsledky pre ľudí.

“Myslím si, že“v tejto chvíli je spravodlivé nazvať to kultom smrti, keď“potláčate dodávky energie, ktorá je potrebná na udržanie ľudí pri živote, umožňujete chudobným ľuďom vyhnúť sa používaniu dreva a hnoja, neviem, ako inak to nazvať, než protiľudským kultom smrti.”

Carlson odpovedal súhlasne a povedal Shellenbergerovi, že skutočným cieľom zďaleka nie je motivácia ochrany zdravia životného prostredia, ale “tyrania.”

Kerry bol za bývalého prezidenta Baracka Obamu v tíme, ktorý vyjednával Parížske dohody, ktoré požadovali aby úspešné, bohaté krajiny drasticky znížili emisie. V americkom Senáte sa o nej nikdy nehlasovalo ako o oficiálnej zmluve. Prezident Donald Trump odstúpil krajinu od dohôd, ale USA sa k dohode za Bidenovej vlády opäť pripojili.

“Globálny prechod od ropy, plynu a uhlia by poškodil nielen USA.Podľa Alexa Epsteina, komentátora energetickej politiky, “fosílne palivá sú tak jedinečne dobré na poskytovanie lacnej a spoľahlivej energie pre rozvojové krajiny, že aj krajiny s malými/žiadnymi zdrojmi fosílnych palív využívajú fosílne palivá na svoj rozvoj a prosperitu. Napr. Južná Kórea (83 % FF), Japonsko (85 % FF), Singapur (99 % FF),” Epstein nedávno napísal na X.

“Každá prosperujúca krajina sa rozvíjala pomocou fosílnych palív,” napísal. “Žiadna chudobná krajina sa nedokázala rozvinúť do bodu prosperity bez masívneho využívania FV. Dôvodom je, že rozvoj si vyžaduje energiu a FF sú jedinečným nákladovo efektívnym, vrátane škálovateľného, zdrojom energie.”

Spoluzakladateľ portálu LifeSiteNews Steve Jalsevac, ktorý sa tejto téme venuje už desaťročia, tvrdí, že “realizácia Kerryho’politiky by mala za následok stovky miliónov úmrtí, než koľko by ich zachránila. To je skutočný zámer,” hovorí, “depopulácia sveta v masovom meradle.”