Screen-Shot-2023-10-04-at-11.47.17-AM-810x500.png

Kolegyňa Grety Thunbergovej, ktorá je za potraty, vystúpi na vatikánskom podujatí k novému klimatickému listu pápeža Františka

114
Kultúra smrti

Známa nemecká klimatická aktivistka Luisa Neubauerová, známa ako “nemecká Greta Thunbergová”, má vystúpiť vo Vatikáne pri príležitosti prezentácie druhej časti encykliky Laudato si’ pápeža Františka. 

Vatikánska tlačová kancelária uvádza Neubauerovú ako rečníčku na konferencii súvisiacej s vydaním Laudate Deum, druhej časti Františkovej’kontroverznej encykliky o životnom prostredí.

Čítajte: Pápež František v novom dokumente ‘Laudate Deum’ vyzýva na povinnú globálnu politiku v oblasti klimatických zmien

Neubauerová, ktorá bola prezývaná “nemecká Greta Thunbergová,” je jednou z hlavných organizátoriek “klimatického štrajku Greta Thunbergová’“Piatky pre budúcnosť” v Nemecku a členkou krajne ľavicovej Strany zelených. 

Neubauer vyzval na “radikálne zníženie emisií” a navrhol, že na dosiahnutie tohto cieľa musí spoločnosť “prekonať kapitalizmus”. Vyjadrila tiež podporu legálnym interrupciám a povedala, že obmedzenia interrupcií majú “možno zmysel len vtedy, ak žijete v Tretej ríši, kde všetky ženy majú mať deti.”  

Dvadsaťsedemročná Neubauerová bola nedávno ocenenáCenou “Ekumenického kazateľstva” za jej “celoživotné dielo.”Porota uviedla, že jej prejavy a myšlienky obsahujú “leitmotívy o náboženských súvislostiach a existenciálnych otázkach.” 

František v minulosti viackrát pochválil radikálnych klimatických aktivistov a pápež je výrazným podporovateľom pro-potratovej Parížskej klimatickej dohody. 

Čítajte: Pápež František podriaďuje vieru všeľudskej ideológii ‘klimatických zmien’ 

Laudate Deum presadzuje klimatický alarmizmus 

V roku 2015 vyšla Laudato si’ bola druhou encyklikou pápeža Františka’ a zamerala sa na otázky životného prostredia a klímy, pričom jej sekundoval názov “Starostlivosť o náš spoločný domov.”Neobmedzil sa v nej len na vyloženie katolíckeho učenia o stvorení, ktoré bolo človeku zverené Bohom, ale dodatočne podporil “argumenty o klimatických zmenách”. 

Pápež František poukázal na “hlboko ľudské príčiny zhoršovania životného prostredia” a na “ľudské príčiny, ktoré spôsobujú alebo zhoršujú” to, čo označil za “znepokojujúce otepľovanie klimatického systému.” 

Propagoval aj koncepciu “ekologickej konverzie” – termín, z ktorého čerpal od Ppápeža Jána Pavla II. a –  pričom uviedol, že “ekologická konverzia nás môže inšpirovať k väčšej tvorivosti a nadšeniu pri riešení problémov sveta’a pri obetovaní seba samých Bohu ‘ako živej obety, svätej a príjemnej.’” 

Na pokračovanie Laudato si’, apoštolskej exhortácie Laudate Deum, bola vydal 4. októbra Vatikán. Nový dokument rovnako presadzuje myšlienku človekom spôsobenej “globálnej klimatickej krízy” a vyzýva na “povinné” opatrenia na celom svete na riešenie tohto problému napriek tomu, že o tejto otázke vedci vášnivo diskutujú, pričom dôveryhodní vedci ako nositeľ Nobelovej ceny Dr. John Clauser alebo klimatologička Dr. Judith Curry vyvracajú mainstreamový príbeh o existenčnej “klimatickej kríze.