shutterstock_1699076938-scaled-810x500.jpg

Mayo Clinic vydáva webovú stránku, na ktorej pripúšťa, že hydroxychlorochín možno použiť na liečbu COVID

35
Kultúra smrti

Prestížna klinika Mayo vymazala webovú stránku, na ktorej priznala, že liek hydroxychlorochín (HCQ) sa môže používať na liečbu COVID-19, po tom, čo na to upozornil absolvent Trumpovej administratívy.

Hydroxychlorochín je liek schválený Úradom pre kontrolu potravín a liečiv (FDA), ktorý má celý rad humánnych aplikácií, predovšetkým na liečbu malárie, takže je zaradený do Modelového zoznamu základných liekov Svetovej zdravotníckej organizácie. V prvých dňoch vypuknutia epidémie COVID-19 začali vedci skúmať jeho potenciálne využitie pri liečbe nového vírusu, čo rýchlo podporil vtedajší prezident Donald Trump. Samotný fakt, že Trump vyzdvihol potenciál HCQ’z neho urobil politický bleskozvod, ktorý vyvolal roky falošných mediálnych správ, naliehanie, že liek je na COVID neúčinný, a dokonca aj sankcie pre lekárov, ktorí ho predpísali.

The Post Bulletin dodáva, že stránka kvalifikovala prijatie s vyhlásením, že sa má užívať len COVID “v nemocnici alebo počas klinických štúdií” a na lekársky’predpis. O dva dni neskôr Mayo stránku stiahlo a dištancovalo sa od jazyka, na ktorý Navarro upozornil.

“Mayo Clinic si je vedomá, že na jednej z našich webových stránok boli uvedené nepresné informácie o hydroxychlorochíne,” uviedol hovorca Bulletin. “Tento obsah poskytol dodávateľ. Hydroxychlorochín nie je súčasťou algoritmov predpísanej liečby COVID-19 na klinike Mayo Clinic’. Klinika Mayo neschvaľuje používanie hydroxychlorochínu na liečbu pacientov s COVID-19. Prijímame tiež opatrenia na zabránenie zavádzaniu chýb do obsahu dodaného klinike Mayo na použitie na našich webových stránkach.”

Podľa predmetná stránka teraz začína vyhlásením, že HCQ “sa neodporúča ako liečba koronavírusového ochorenia 2019 (COVID-19). Takisto hydroxychlorochín nezabraňuje’infekcii vírusom, ktorý spôsobuje COVID-19. ”

“Údaje zhromaždené FDA zistili srdcové problémy vo vyššej miere u ľudí, ktorí užívali tieto lieky v porovnaní s tými, ktorí ich neužívali,”pokračuje stránka. “V júni 2020 FDA ukončila núdzové používanie hydroxychlorochínu a chlorochínu na liečbu COVID-19. Klinické štúdie časom ukázali, že hydroxychlorochín: viedol u niektorých ľudí k závažným srdcovým problémom. Nebol účinný pri liečbe COVID-19. Nezabránil infekcii vírusom, ktorý spôsobuje COVID-19.” (Všetky tieto údajné problémy súviseli aj s vakcínami proti COVID-19, ktoré lekársky establišment vníma oveľa priaznivejšie.)

Kým odborníci pokračujú v diskusiách o aplikácii COVID HCQ a podobne označovaného ivermektínu (ktorý je tiež FDA– a WHO schválený), sľubné štúdie, ako aj nepotvrdené správy o pozitívne výsledky vyvolali značný záujem o ne, ako aj skutočnosť, že sa používajú a skúmajú oveľa dlhšie ako vakcíny COVID, ktoré boli vyvinuté a vydané v rekordne krátkom čase Trumpovou administratívou’To znamená, že ich bezpečnostné profily sú oveľa lepšie preskúmané ako bezpečnostné profily relatívne nových vakcín, ktoré boli podľa mnohých unáhlené a spolitizované.

Napriek bohatým existujúcim poznatkom o týchto liekoch, na rozdiel od rozvíjajúceho sa charakteru poznatkov o COVID, rodiny v celej krajine majú museli obrátiť na súd, aby donútili nemocnice, aby im umožnili vyskúšať lieky pre ich blízkych, zatiaľ čo lekári videli svoje lekárske licencie ohrozené za ich predpisovanie, čo podnietilo štáty ako Missouri a Oklahoma, aby podnikli kroky na ochranu lekárskej slobody pre tých, ktorí ich chcú skúšať a predpisovať.