freeland-810x500.jpg

Trudeauova vláda zamietla žiadosti Newfoundlandu a Labradoru o pozastavenie ochromujúcich predpisov o čistých palivách

38
Kultúra smrti

 Kanadská vicepremiérka a ministerka financií Chrystia Freelandová odmietla žiadosť Newfoundlandu a Labradoru o pozastavenie uplatňovania predpisov o čistých palivách, keďže obyvatelia Maritimeru majú problémy s vyžitím.  

Freeelandová 28. augusta odmietla žiadosť premiéra Newfoundlandu a Labradoru Andrewa Fureyho’adresovanú premiérovi Justinovi Trudeauovi, v ktorej ho prosila, aby pozastavil nedávno oznámené nariadenia o čistých palivách a znížil uhlíkovú daň.  

Freelandová novinárom povedala, že hoci berie Fureyho’výzvu “veľmi vážne,”, “klimatická transformácia je pre našu krajinu príležitosťou, ktorá je niečím, čo ak prijmeme, a my to prijímame, je obrovským zdrojom pracovných miest pre dnešok a budúcnosť.” 

Pätnásteho augusta Furey, sám liberál, napísal svoj druhý list Trudeauovi, v ktorom vyjadruje svoje obavy z “škodlivého a neprimeraného vplyvu”, ktorý nariadenia majú “a čoraz viac budú mať.”  

Dalej argumentoval tým, že regulácie zavedené federálnou vládou spolu s uhlíkovou daňou zvýšili ceny benzínu, nafty a ďalších tovarov každodennej spotreby v čase, keď obyvatelia Maritimu už zápasia s rekordne vysokou infláciou.  

Furey vysvetlil, že federálna vláda musí pred zavedením regulácií a uhlíkovej dane zvážiť finančnú situáciu provincie . Apeloval na Trudeaua, aby zvážil vplyv svojej politiky na život Kanaďanov’.  

Freeland však priznal, že životné náklady v provincii sú znepokojujúce, ale tvrdil, že platby na podporu klimatických opatrení prinesú zmenu. 

Furey poslal svoj prvý list v júni, v ktorom vyzval Trudeauovu vládu, aby nútila Kanaďanov veriť v “klimatické zmeny.” 

“Veľmi sa ohradzujem voči tomu, že sa to núti zmeniť na dichotomickú otázku ‘buď veríte presne tomu, čo hovoríme, alebo neveríte v klimatické zmeny,'” napísal.  

“To’je úplne nelogické, je to’falošná dichotómia, je to’falošná dilema a je to’pre nás rovnako urážlivé ako zjednodušujúce,” dodal Furey.  

Furey nie je sám, kto odsudzuje Trudeauovou vládou zavedené predpisy týkajúce sa pohonných hmôt. Alberta aj Saskatchewan opakovane sľubovali že uprednostnia záujmy svojich obyvateľov pred záujmami Trudeauovej vlády’“neústavné” požiadavky, avšak dôsledne pripomínajú federálnej vláde, že ich infraštruktúra a hospodárstvo závisia od ropy, plynu a uhlia.   

“Nikdy nedovolíme, aby sa tu tieto nariadenia zaviedli, bodka,” premiérka Alberty Danielle Smithová nedávno vyhlásila. “Ak sa stanú zákonom krajiny, rozdrvia financie Alberťanov’a spôsobia aj dramatické zvýšenie účtov za elektrinu pre rodiny a podniky v celej Kanade.”    

Premiér Saskatchewanu Scott Moe rovnako prisľúbil, že bude bojovať proti Trudeauovým’novým nariadeniam, keď nedávno povedal, že “Trudeauove’nariadenia o nulovej čistej spotrebe elektriny sú cenovo nedostupné, nerealistické a protiústavné.”  

“Vyženú ceny elektriny cez strechu a zanechajú Saskatchewan s nespoľahlivými dodávkami energie. Naša vláda nedovolí federálnej vláde, aby to urobila obyvateľom Saskatchewanu,”obvinil. 

Vlastná analýza federálnej vlády’nedávno zistila, že ak sa nariadenia presadia, do roku 2040 budú ľudia žijúci v Alberte, Saskatchewane, Novom Brunswicku a Novom Škótsku čeliť prudkému nárastu účtov za elektrinu, ale Trudeauova vláda aj tak kráča vpred.  

Trudeauova vláda aktuálne environmentálne ciele – ktoré sú v zhode s Organizáciou Spojených národov “2030 Agenda for Sustainable Development”– zahŕňa postupné vyradenie uhoľných elektrární, zníženie používania hnojív a obmedzenie využívania zemného plynu v nasledujúcich desaťročiach.   

Zníženie a prípadné zrušenie používania takzvaných “fosílnych palív” a prechod na nespoľahlivú “zelenú” energiu bol tiež tlačil Svetové ekonomické fórum (WEF) – globalistická skupina, ktorá stojí za socialistickou agendou “Veľký reset” – ktorej Trudeau a niektorí členovia jeho kabinetu sú zapojení.   

Kým Trudeau’plán presadzoval pod zámienkou “udržateľnosti,” jeho zámer znížiť emisie oxidu dusného obmedzením používania hnojív kritizovali poľnohospodári. Tvrdia, že to zníži zisky a môže dokonca viesť k nedostatku potravín.      

Okrem toho odborníci varujú, že Trudeauova vláda nové “čisté palivo” predpisy, ktoré vstúpia do platnosti budúci rok, budú stáť kanadských zamestnancov – z ktorých mnohí už teraz zápasia s desaťročia vysokou mierou inflácie – v priemere 1 277 USD ročne navyše.