Vigano-addressing-conference-810x500.jpg

Arcibiskup Viganò: Globalizmus je "satanistickou" prípravou na "vzostup Antikrista

101
Kultúra smrti

Arcibiskup Carlo Maria Viganò opäť odsúdil vzostup “globalizmu” a vyhlásil, že pripravuje ľudstvo “na politický vzostup Antikrista.

V rozhovore pre francúzsky hovoriace spravodajské médium z 24. augusta Viganò komentoval vzostup “globalizmu” a jeho vplyv na spoločnosť. Opätovne vyslovujúc odsúdenie globalizmu, ktoré opakovane vyslovuje, arcibiskup spojil korupciu v spoločnosti s korupciou v Katolíckej cirkvi: 

Prvkom, ktorý podľa môjho názoru treba objasniť - aby bolo odsúdenie úplné - je špekulatívny vzťah medzi prevratom hlbokého štátu v občianskej sfére a podobným prevratom hlbokej cirkvi v cirkevnej sfére.

Podvratná “činnosť” podkopávajúca každú sféru je “totožná,” uviedol, “rovnako ako inšpiratívne princípy, ktoré ich hýbu, a ciele, ktoré si kladú.” 

Tvrdil, že pre katolíkov je “podstatné”;pochopiť, že Druhý vatikánsky koncil a Nový Ordo boli pre Cirkev tým, čím boli pre občianske spoločnosti revolúcia a Deklarácia ľudských práv, pretože v koreni oboch sa nachádza jedovatý zárodok revolúcie, teda rozvrátenia prirodzeného poriadku, ktorý Boh ustanovil pre človeka a ľudské spoločnosti.”

Pokračujúc, arcibiskup vykreslil spojenie medzi globalizmom a satanizmom a tvrdil, že sú to takmer synonymá. “Podstata globalizmu je satanistická a podstata satanizmu je globalistická.”

Satanovým’plánom je totiž nastolenie vlády Antikrista, čo mu dáva možnosť parodovať pozemský život Krista, napodobňovať jeho zázraky grotesknými divmi, strhávať davy nie jednoduchosťou Pravdy, ale podvodom a lžou. 

Globalizmus predstavuje takpovediac kulisy, scenár a scenárista, ktorý musí pripraviť ľudstvo na politický vzostup Antikrista, ktorému sa vládcovia sveta - jeho služobníci - vzdajú národných suverenít, aby sa stal akýmsi svetovým tyranom.

Rozvíjajúc, ako by sa takáto “kulisa” mohla uskutočniť, Viganò napísal, že “to, čo zostalo po Kristovej”vláde, sa musí vymazať v inštitúciách, kultúre a každodennom živote občanov.” Jedným zo spôsobov, ako to uskutočniť, by podľa neho bolo uskutočniť “morálne rozpustenie”, ktoré by ľudí povzbudilo “k nerestiam a zosmiešnilo cnosti.”

Vyzdvihol však aj také aspekty, ako sú pokusy zničiť “prirodzenú rodinu, základnú bunku spoločnosti, z ktorej odstránené deti sa stávajú tovarom, produktom, ktorý si tí, čo majú peniaze, môžu objednať na internete, čím sa živí rozsiahla a čoraz viac prekvitajúca zločinecká sieť, nehovoriac o priemysle náhradného materstva.”

Rozvody, potraty, eutanázia, homosexualita a pansexualizmus, mrzačenie pri zmene pohlavia sa ukázali ako účinné nástroje na odstránenie nielen zjavenej viery, ale aj najsvätejších princípov prirodzeného práva.

V protiklade ku katolíckej viere, proti ktorej sa takéto hnutia proti životu stavajú, je globalizmus “náboženstvo” šírené prostredníctvom “ideológie prebudenia”, uviedol arcibiskup. Zatiaľ čo katolicizmus sa sústreďuje na Krista, “globalisti uplatňujú katolícke princípy ‘sociálneho kráľa,’ ale za kráľa spoločností vyhlasujú satana.”

Viganò, ktorý predtým pôsobil ako pápežský nuncius v USA.USA 2011 –2016, poukázal na model “cenzúry informácií, ktoré nie sú v súlade s oficiálnym príbehom, uskutočňovanej za spoluúčasti platforiem sociálnych  a médií.”Toto sa podľa neho využíva v modernej spoločnosti, čo umožňuje šírenie protikatolíckeho ducha:

Nie je náhoda, že demokratická fikcia používa prostriedky násilného potláčania ľudových demonštrácií, ktoré by v slobodnej demokracii mali viesť k barikádam a medzinárodným popravám – mám na mysli okrem iného Macrona, študenta Mladých lídrov pre zajtrajšok z Svetového ekonomického fóra Klausa Schwaba. Nestačí nazvať diktatúru ‘demokraciou’, aby sa ňou zázračne stala, najmä keď súhlas občanov’ s tými, ktorí interpretujú ich duševný stav a očakávania, predstavuje hrozbu prežitia týchto podvratných parazitov.

Vyslovil tiež pochybnosti o súčasnej nezávislosti a pravdivosti volebných procesov a uviedol, že “demokracia” je ilúzia, ktorú “masonská oligarchia” umožňuje občanom, aby sa jej oddávali.

Pak opakujem: keby demokracia fungovala, nenechali by občanov hrať sa na frašku volieb a ilúziu zastúpenia v parlamente. Ak to dovoľujú, tak preto, lebo slobodomurárska oligarchia vie, že ju môže ovládať prostredníctvom svojich emisárov umiestnených všade. Na druhej strane Antikrist bude kráľom, nie prezidentom; bude vykonávať moc absolútnym, totalitným, diktátorským spôsobom. A tí, ktorí veria v bájku o demokracii, príliš neskoro zistia, že boli oklamaní.

Arcibiskup’sa vyjadril proti globalizmu a globalistickým silám, a to zďaleka nie prvýkrát, čo vyslovil takéto argumenty. V rozhovore so Stevom Bannonom vlani v lete Vigan&squo; uviedol, ako:

Skrátka, vládne nám vrchnosť úžerníkov a špekulantov, od Billa Gatesa, ktorý investuje do veľkofariem tesne v predvečer potravinovej krízy alebo do vakcín tesne pred vypuknutím pandémie, až po Georgea Sorosa, ktorý špekuluje na výkyvy mien a štátnych dlhopisov a spolu s Hunterom Bidenom financuje biolaboratórium na Ukrajine.

Tvrdil, že národní lídri a hlavy štátov “sú zradcovia nášho národa, ktorí sa venujú likvidácii obyvateľstva, a že všetky ich kroky sa uskutočňujú s cieľom spôsobiť čo najväčšie škody občanom.”

Ale zároveň veril, že napriek “úmyselnému zámeru škodiť,” má globalistické úsilie známe ako “Veľký reset” “nevyhnutný” koniec neúspech, ktorého čas závisí od “našej schopnosti vzdorovať mu a tiež od toho, čo je obsiahnuté v plánoch Božej prozreteľnosti.”

Vyzval rodiny, aby sa stali súčasťou hnutia, ktoré bude vzdorovať “budovať späť lepšie” programu Veľkého resetu a namiesto toho “obnovovať to, čo bolo zničené.”