GettyImages-1349085149-810x500.jpg

Generálny prokurátor Virgínie tvrdí, že verejné školy musia dodržiavať pravidlá proti zámenám a toaletám

33
Kultúra smrti

Úrad generálneho prokurátora Virgínie vydal vo štvrtok právne stanovisko, v ktorom sa uvádza, že normy pre rodovú problematiku vo verejných školách, ktoré vychádzajú z biológie, sú právne záväzné pre školské obvody, ktoré sa bránia ich prijatiu.

Pod vedením republikánskeho guvernéra J. Glenna Youngkina ministerstvo školstva Virgínie (VDOE) zverejnilo vzorové pravidlá, ktoré vyžadujú, aby sa študenti oslovovali svojimi zákonnými menami a skutočným pohlavím, ako aj aby sa pri určovaní toho, do ktorých kúpeľní, skriniek alebo športových tímov majú prístup, používalo biologické pohlavie. Ľavicové nepriateľstvo voči tejto politike v okresných školách v Roanoke nedávno upútalo pozornosť ministerstva spravodlivosti Bidenovej administratívy.

Okresné verejné školy v Princovom Williamovi (PWCS) začiatkom tohto mesiaca oznámili, že túto politiku neprijmú, čo vyvolalo výčitky guvernéra, ktorý tento týždeň povedal, že zákon je v tejto veci veľmi jasný a že okresy nemajú inú možnosť, ako “dodržiavať zákon a prestať si myslieť, že vedia viac ako rodičia.”

Problém skomplikovala skutočnosť, že hoci zákon štátu Virgínia vyžaduje, aby verejné školské obvody dodržiavali vzorové pravidlá VDOE, nedostatok jasných mechanizmov na ich presadzovanie viedol niektoré obvody k ich ignorovaniu. 

Dňa 24. augusta republikánsky generálny prokurátor štátu Virginia’Jason Miyares oznámil oficiálne právne stanovisko v tejto veci, ktoré podľa neho “jednoducho potvrdzuje to, čo už vie prevažná časť Virgínie; rodičia majú základné právo na starostlivosť, výchovu a vzdelávanie svojich detí […] Tieto zásady sú plne v súlade so zákonom a školské rady v celom štáte by ich mali podporovať a uplatňovať. Nie je to’len zdravý rozum, je to’zákon.”

V stanovisku sa určuje, že pravidlá Youngkinovej DOE “sú v súlade s klauzulou o rovnosti ochrany [14. dodatku k Ústave USA].Ústavy USA], hlavou IX [federálneho zákona o zmenách a doplneniach zákona o vzdelávaní z roku 1972] a VHRA [zákonom o ľudských právach vo Virgínii],” a že podľa štátneho práva “miestne školské rady sú povinné prijať pravidlá, ktoré sú v súlade” s týmito pravidlami.

Stále sa však stanovisko nezaoberá tým, ako vymáhať dodržiavanie predpisov od okresov, ktoré sa aj naďalej vzpierajú vzorovým politikám, ale Youngkin na tlačovej konferencii tento týždeň novinárom povedal, že “vyčkáva”, keď sa ho opýtajú na vymáhanie, a štátna superintendentka štátu Virginia Lisa Coonsová upozornil, že školské rady “by pri posudzovaní dôsledkov svojho konania mali zvážiť potenciálne náklady na občianskoprávne spory alebo iné súvisiace záväzky.”

Kým rozhorčenie nad “woke” vzdelávacou politikou a nerešpektovaním rodičovských práv podnietilo Youngkinovo’víťazstvo na post guvernéra v roku 2021, virginský zákonodarný zbor je je stále rozdelenýmedzi demokratmi ovládaný Senát a republikánmi ovládanú Snemovňu delegátov, čo obmedzuje možnosti štátnych konzervatívcov’ prijať priamočiarejšie mechanizmy presadzovania práva.

Dôkazy ukazujú, že “afirmácia” neplnoletých’ zámeny pohlaví prináša vážne dlhodobé škody. Zo štúdií vyplýva, že viac ako 80 % detí, ktoré zažívajú rodovú dysfóriu, z nej do konca dospievania samy vyrastú, a že ani úplná “zmena pohlavia” operácia často nedokáže vyriešiť zvýšený sklon k sebapoškodzovaniu a samovraždám — a môže ju dokonca zhoršovať, a to aj tým, že posilňuje ich zmätenosť a zanedbáva skutočné príčiny ich duševných bojov.

Mnohé často ignorované “detransitioners,” jednotlivci, ktorí sa pokúšali žiť pod inou “rodovou identitou” predtým, než prijali svoje pohlavie, svedčia o fyzickej a psychickej ujme spôsobenej posilňovaním zámeny pohlaví, ako aj o zaujatosti a nedbanlivosti zdravotníckeho zariadenia v tejto oblasti. Nebezpečenstvo utajovania takýchto situácií rodičom pochmúrne ilustruje príbeh Yaeli Martinezovej, 19-ročnej dievčiny, ktorej “zmenu pohlavia” na strednej škole predostreli ako možný liek na jej depresie, podporovaný stredoškolským poradcom, ktorý jej matke zatajil, čím prechádza. Problémové dievča spáchalo samovraždu po tom, čo sa tri roky pokúšalo žiť ako muž.

Medzičasom sa nútené začleňovanie osôb s pohlavnou zmenou do športov opačného pohlavia bežne propaguje ako záležitosť “inklúzie”, ale kritici upozorňujú, že dopriatie “transrodovým” športovcom podkopáva pôvodný racionálny základ, prečo vôbec existuje športovanie podľa pohlavia, teda základné fyzické rozdiely medzi pohlaviami, čím sa športovkyne pripravujú o uznanie a profesionálne či akademické príležitosti. 

V minulosti sa vyskytli početné vysokopostavené príkladovv posledných rokochzávodov muži vyhrávajúženské’súťaže a výskumy potvrdzujú, že fyziológia dáva mužom výrazné športové výhody, ktoré sa nedajú úplne negovať potlačením hormónov.

V článku z roku 2019, ktorý uverejnil Journal of Medical Ethics, novozélandskí vedci zistili, že “zdraví mladí muži [nestrácajú] významnú svalovú hmotu (ani silu), keď sa ich hladina cirkulujúceho testosterónu znížila na (pod úroveň smerníc Medzinárodného olympijského výboru) počas 20 týždňov,” a “nepriame účinky testosterónu” na faktory, ako je štruktúra kostí, objem pľúc a veľkosť srdca “sa hormonálnou terapiou nezmenia;” preto “výhoda pre transsexuálov [biologických mužov], ktorú im poskytujú smernice [Medzinárodného olympijského výboru], je neprípustná nespravodlivosť.”

Ak ide o nútenie dievčat zdieľať intímne priestory, ako sú kúpeľne, sprchy alebo šatne s príslušníkmi opačného pohlavia, kritici tvrdia, že to porušuje ich právo na súkromie, vystavuje ich zbytočnému emocionálny stres a dáva potenciálnym mužským predátorom životaschopnú zámienku na vstup do ženských kúpeľní alebo skriniek jednoduchým tvrdením, že sú transrodové. 

V štáte Virgínia je bývalý superintendant verejných škôl v okrese Loudoun Scott Ziegler v súčasnosti obvinený z údajného zatajenia znásilnenia študentky “transrodovým” spolužiakom na dievčenských toaletách, a to kvôli škodlivým dôsledkom pre hnutie LGBT.