FwlJn5hWwAQFzd4-810x500.jpeg

Múzeum umenia v Minnesote organizuje "hravé vyvolávanie démonov" pre rodiny

35
Kultúra smrti

Uplynulý víkend sa vo Walker Art Center konal pohanský rituál zameraný na rodiny s predstavením s názvom “Lilit the Empathic Demon.”

“Démoni majú zlú povesť, ale možno ich len’nevieme veľmi dobre spoznať,” uvádza sa v popise podujatia.

Udalosť, ktorá sa konala v Minneapolis Sculpture Garden, bola súčasťou programu Walker’s Free First Saturdays a predstavila sa na nej umelkyňa Tamar Ettun, ktorá vytvára pasce na démonov.”

“Rodiny sú pozvané vytvoriť si nádobu na uväznenie démona, ktorý ich najlepšie pozná – možno ‘démona nadmerného premýšľania’ – a potom sa zúčastniť na hravom obrade na privolanie a spriatelenie sa so svojím démonom,” vysvetľuje webová stránka.

Udalosť bola určená pre rodiny a skončila sa “hravým obradom vyvolávania démona.”

“Po navrhnutí pasce príde z temnej strany Mesiaca empatický démon Lilit, aby vás pomocou starovekých babylonských techník viedol k nájdeniu vašich pocitov,”vysvetľuje webová stránka. “Toto kolektívne a hravé vyvolávanie démonov bude zakončené somatickou pohybovou meditáciou, ktorá vám má pomôcť spriateliť sa s vašimi tieňmi.”

Ďalšie bezplatné prvé soboty Walker Art Center boli na tému 10 000 jazier a ’90. roky.

Ettun predtým vystavovala svoje umelecké dielo, “Ako chytiť démona,” v New Yorku v Richard and Dolly Maass Gallery.

“Výstava sa rozchádza s historickým rodovým binarizmom, ktorý spája archetyp Lilith’s nekontrolovaným násilím a manipuláciou; Lilit tu sprostredkúva vnútorných démonov a odpadlícke inštinkty, ktoré sú zámerne umlčané,” uvádza sa v podrobnostiach o výstave. Na jednom z obrázkov Ettunová umýva niečo, čo vyzerá ako placenta, konvičkou.

Ettunová má na svojej webovej stránke k dispozícii aj “Texty od Lilit”, ktoré sú k dispozícii na predaj “31 kariet, ktoré vás spoja s vaším démonom,” píše sa v nich.

Ettun vyzýva ľudí, aby s Lilit komunikovali zaslaním “SUMMON” na číslo 833-575-1049, uvádza sa v článku na internetovej stránke Walker Art Center’. Podľa článku démon posiela mesačné správy s“kresbami démonov a somatickými inštrukciami.”

Na článok zverejnený na Walkerovej&nbspstránke tiež vysvetľuje, ako Ettun prišla na tento umelecký projekt. “Lilit prišla k [Ettun], keď bola na rezidencii, trávila dni a noci v strašidelnej hasičskej zbrojnici premenenej na múzeum, vyrábala uzly a práve zistila, že je tehotná.”

Walker Art Center získalo milióny dolárov z prostriedkov daňových poplatníkov prostredníctvom Fondu pre umenie a kultúrne dedičstvo štátu Minnesota’ktorý rutinne financuje projekty s ľavicovou agendou.

Prepísané so súhlasom Alpha News.