GettyImages-1237313187-810x500.jpg

Youngkin kritizuje školský obvod, ktorý sa vzpiera virginskému zákonu o uznávaní biologického pohlavia žiakov

44
Kultúra smrti

Republikánsky guvernér štátu Virgínia Glenn Youngkin sa v utorok ohradil voči školskému obvodu, ktorý odmieta používať konzervatívne vzorové pravidlá štátu v otázkach pohlavia, a zdôraznil, že voľba nezáleží na obvode.

Pod vedením Youngkina ministerstvo školstva štátu Virgínia (VDOE) zverejnilo vzorové pravidlá, ktoré vyžadujú, aby sa študenti oslovovali svojimi zákonnými menami a skutočným pohlavím, ako aj aby sa pri určovaní, do ktorých kúpeľní, skriniek alebo športových tímov majú prístup, používalo biologické pohlavie. Ľavicové nepriateľstvo voči tejto politike v Roanoke County Public Schools nedávno upútalo pozornosť ministerstva spravodlivosti Bidenovej administratívy.

Fox News informovali, že Prince William County Public Schools (PWCS) začiatkom tohto mesiaca oznámili, že túto politiku neprijmú a namiesto toho budú riešiť “citlivé situácie’ na “prípad od prípadu v najlepšom záujme dieťaťa, pričom uprednostní bezpečnosť,” cez optiku “oslavy našej rozmanitosti ako sily” a uznania “rodovej identity” ako chráneného statusu na účely nediskriminácie.

“Zákon veľmi jasne hovorí, že vydávam vzorové politiky a miestne školské obvody musia prijať politiky v súlade so vzorovými politikami,” Youngkin odpovedal Marte MacCallumovej z Fox’s. Vysvetlil, že “politika zdravého rozumu” je “veľmi priamočiaro povedané, že v prvom rade sú rodičia zodpovední za životy svojich detí”. Deti nepatria štátu. Patria rodičom a rodinám a tí majú konečné slovo pri rozhodnutiach, ktoré to dieťa urobí s rodičom, nie s byrokratom.”

“Sú to rodičia, ktorí sú frustrovaní z toho, že dôstojnosť, bezpečnosť a súkromie všetkých detí a rodín nezabezpečuje stará politika, ktorá vytláčala rodičov zo života ich detí””, pokračoval guvernér. “A presne to sme videli v okrese Loudoun, kde sa to vlastne stalo skutočným dôvodom. Myslím tým, že je to základňa rodičovského hnutia. A teraz to vidíme v okrese Fairfax a ďalších. Toto je moment rodičov, nie politický moment. A oni budú v skutočnosti dodržiavať zákon a prestanú si myslieť, že vedia viac ako rodičia.”

Youngkin narážal na situáciu, v ktorej boli verejné školy v okrese Loudoun obvinené zo zatajovania znásilnenia študentky zo strany “transrodového” spolužiaka na dievčenských” toaletách kvôli škodlivým dôsledkom pre hnutie LGBT a umožnenie prístupu študentom do akýchkoľvek zariadení, ktoré zodpovedajú ich “rodovej identite” a nie ich skutočnému pohlaviu. Bývalý superintendent Scott Ziegler čelí viacerým obvineniam z trestných činov za riešenie tejto situácie a na budúci rok ho čaká súd.

Zákony štátu Virgínia vyžadujú, aby verejné školské obvody dodržiavali vzorové pravidlá VDOE, hoci nedostatok jasných mechanizmov na ich presadzovanie viedol niektoré obvody k ich nedodržiavaniu. Virgínsky zákonodarný zbor je v súčasnosti rozdelený medzi demokratmi ovládaný Senát a republikánmi ovládanú Snemovňu delegátov, čo obmedzuje možnosti štátnych konzervatívcov’ zaviesť na školách vynútiteľnejšie normy.

Dôkazy ukazujú, že “potvrdenie” neplnoletých’ zámeny pohlaví prináša vážne dlhodobé škody. Zo štúdií vyplýva, že viac ako 80 % detí, ktoré zažívajú rodovú dysfóriu, z nej do konca dospievania samy vyrastú, a že ani úplná “zmena pohlavia” operácia často nedokáže vyriešiť zvýšenú tendenciu k sebapoškodzovaniu a samovraždám — a môže ju dokonca zhoršovať, a to aj tým, že posilňuje ich zmätenosť a zanedbáva skutočné príčiny ich duševných bojov.

Mnohé často ignorované “detransitioners,” jednotlivci, ktorí sa pokúsili žiť pod inou “rodovou identitou” predtým, než prijali svoje pohlavie, svedčia o fyzickej a psychickej ujme spôsobenej posilňovaním zámeny pohlaví, ako aj o zaujatosti a nedbanlivosti zdravotníckeho zariadenia v tejto oblasti. Nebezpečenstvo utajovania takýchto situácií rodičom pochmúrne ilustruje príbeh Yaeli Martinezovej, 19-ročnej dievčiny, ktorej bola “zmena pohlavia” na strednej škole propagovaná ako možný liek na depresiu, podporovaná stredoškolským poradcom, ktorý jej matke zatajil, čím prechádza. Problémové dievča spáchalo samovraždu po tom, čo sa tri roky pokúšalo žiť ako muž.

Medzičasom sa nútené začleňovanie osôb s pohlavnou zmenou do športov opačného pohlavia bežne propaguje ako záležitosť “inklúzie”, ale kritici upozorňujú, že dopriatie “transrodovým” športovcom podkopáva pôvodný racionálny základ, prečo vôbec existuje športovanie podľa pohlavia, teda základné fyzické rozdiely medzi pohlaviami, čím sa športovkyne pripravujú o uznanie a profesionálne či akademické príležitosti. 

Došlo k početné vysokopostavené príklady v posledných rokoch, keď muži vyhrávajúženské’súťaže, a výskumy potvrdzujú, že fyziológia dáva mužom výrazné športové výhody, ktoré sa nedajú úplne negovať hormonálnou supresiou.

V článku z roku 2019, ktorý uverejnil Journal of Medical Ethics, novozélandskí vedci zistili, že “zdraví mladí muži [nestrácajú] významnú svalovú hmotu (ani silu), keď sa ich hladina cirkulujúceho testosterónu znížila na (pod úroveň smerníc Medzinárodného olympijského výboru) počas 20 týždňov,” a “nepriame účinky testosterónu” na faktory, ako je štruktúra kostí, objem pľúc a veľkosť srdca “sa hormonálnou terapiou nezmenia;” preto “výhoda pre transsexuálov [biologických mužov], ktorú im poskytujú smernice [Medzinárodného olympijského výboru], je neprípustná nespravodlivosť.”

Ak ide o nútenie dievčat zdieľať intímne priestory, ako sú kúpeľne, sprchy alebo šatne, s príslušníkmi opačného pohlavia, kritici tvrdia, že to porušuje ich právo na súkromie, vystavuje ich zbytočnému emocionálnemu stresu a dáva potenciálnym mužským predátorom životaschopnú zámienku na vstup do ženských kúpeľní alebo skriniek jednoduchým tvrdením, že sú transrodové, ako sa ukázalo v okrese Loudoun.