Scott-Moe-810x500.jpg

SaskPower varuje vládu Trudeaua, že cieľ "čistej elektriny" nie je pre provinciu "splniteľný

14
Kultúra smrti

Poskytovateľ elektrickej energie zo Saskatchewanu uviedol, že Trudeauova vláda navrhla, že cieľ regulácie “čistej elektrickej energie” nie je uskutočniteľný.” 

V rozhovore pre Pipeline Online z 18. augusta hovorca spoločnosti SaskPower Scott McGregor prezradil, že provincia nemôže realizovať nariadenie o čistej elektrine, ktoré navrhla vláda premiéra Justina Trudeaua a ktorého cieľom je do roku 2035 zakázať využívanie prírodných zdrojov, ako sú uhlie, ropa a plyn, na výrobu elektrickej energie. 

“SaskPower pracuje tak rýchlo, ako len môže, aby dekarbonizovala elektrickú sieť a zároveň poskytovala spoľahlivú, udržateľnú a nákladovo efektívnu energiu,” povedal McGregor.    

“Zaviazali sme sa dosiahnuť energetickú sústavu s nulovými čistými emisiami skleníkových plynov (GHG) a sme na najlepšej ceste dosiahnuť to do roku 2050 alebo skôr,”dodal. “Sme tiež na ceste znížiť emisie skleníkových plynov o 50 % pod úroveň roku 2005 do roku 2030. Dosiahnutie čistej nuly do roku 2035 však nie je’technicky, logisticky ani finančne uskutočniteľné.” 

McGregor uviedol, že spoločnosť SaskPower plánuje využiť 75-dňovú lehotu na konzultácie stanovenú nariadeniami, aby federálnej vláde vysvetlila, že ich návrh je pre provinciu nemožný.   

“Ako sa uvádza v predchádzajúcej poznámke, CER by si od spoločnosti SaskPower vyžadoval, aby účinne prebudovala celú našu energetickú sústavu, a to prostredníctvom vyradenia väčšiny našich existujúcich výrobných jednotiek a ich nahradenia novými jednotkami s veľmi nízkymi emisiami alebo zdrojmi energie bez emisií, pričom by sa sústava zároveň rozširovala, aby podporovala rozširujúce sa potreby elektrickej energie, ktoré by mal podporovať rastúci dopyt,” vysvetlil McGregor. 

“Energetická sústava Saskatchewanu’sa budovala takmer storočie a vďaka CER sa nám hovorí, že ju máme za zlomok tohto času prebudovať pomocou nových a neemisných výrobných zdrojov, rozšíriť našu prenosovú sústavu a zmodernizovať distribučnú sieť,” pokračoval.   

McGregorove’varovania prichádzajú v reakcii na vypracovaný dokument v ktorom sa načrtáva plán Kanady’prejsť do roku 2035 od prírodných zdrojov, ako sú ropa a plyn, k “čistým”alternatívam, ako sú vodné, jadrové, solárne a veterné elektrárne.  

Minister prírodných zdrojov Jonathan Wilkinson v návrhu navrhol odoprieť finančné prostriedky provinciám, ktoré odmietajú prestať využívať prírodné zdroje.   

Premiér Saskatchewanu Scott Moe návrh odoprieť doláre daňových poplatníkov provinciám, ktoré odmietajú zatvoriť svoje elektrárne využívajúce prírodné zdroje, rozbil.   

“Saskatchewan a Alberta sú hnacím motorom kanadskej ekonomiky, 

napísal. “Saskatchewan a Alberta nedostávajú z vyrovnávacieho príspevku nič, zatiaľ čo ostatné provincie dostávajú miliardy.” 

“A teraz Trudeauova vláda hrozí, že bude ďalej trestať Saskatchewan a Albertu za to, že nesplnili svoje nesplniteľné ciele v oblasti čistej nulovej spotreby elektriny,” obvinil.   

“Čo je to za národnú vládu, ktorá takto koná?"” pýtal sa Moe. “Je to’rozdeľujúce, deštruktívne a nebezpečné.”  

Moe už predtým upozornil, že “postupné ukončenie využívania fosílnych palív do roku 2035″sa “postará o to, že v Saskatoone bude januára strašná zima. 1. januára 2036.” 

Podobne aj premiérka Alberty Danielle Smithová sľúbila, že bude naďalej využívať prírodné zdroje, pričom odmieta implementovať nariadenia Trudeauovej vlády’o čistej elektrine. 

“Návrh federálnych nariadení o nulovej čistej elektrickej sieti do roku 2035 je protiústavný, nezodpovedný a nie je v súlade s plánom Alberty’na zníženie emisií a rozvoj energetiky, ktorý smeruje k bezuhlíkovej elektrickej sieti do roku 2050,” uviedla. 

Pres varovania, že nové nariadenia poškodia Kanaďanov a nie je možné ich implementovať, Trudeauova vláda naďalej presadzuje svoje environmentálne ciele, ktoré sú v súlade s cieľmi Organizácie Spojených národov’ “2030 Agenda for Sustainable Development.” 

Navrhovaný plán zahŕňa postupné vyraďovanie uhoľných elektrární, znižovanie používania hnojív a obmedzovanie využívania zemného plynu v nasledujúcich desaťročiach.    

Zníženie a prípadné vylúčenie používania tzv;fosílnych palív” a prechod na nespoľahlivú “zelenú” energiu bol tiež tlačil Svetové ekonomické fórum (WEF)  –  globalistická skupina, ktorá stojí za socialistickou agendou “Veľký reset”  –  organizáciou, ktorá Trudeau a niektorí členovia jeho kabinetu sú zapojení.     

Kým Trudeau’plán presadzoval pod zámienkou “udržateľnosti,” jeho zámer znížiť emisie oxidu dusného obmedzením používania hnojív kritizovali poľnohospodári. Tvrdia, že to zníži zisky a môže dokonca viesť k nedostatku potravín.   

Okrem toho odborníci varujú, že Trudeauova vláda nové “čisté palivo”je v rozpore s požiadavkami; predpisy, ktoré vstúpia do platnosti budúci rok, budú stáť kanadských zamestnancov  – z ktorých mnohí už teraz zápasia s desaťročiami vysokou mierou inflácie – priemerne 1 277 USD ročne navyše.